a városról

történelem
környezet
térkép
képek
linkek

Hírek

városi hírek
sajtó szemle
marcali.hu
városi TV
archívum

Közigazgatás

önkormámyzat
oktatás
közművek
egyházak
statisztika
politika

Kultúra

műv. ház
Baglas E.
Calypso kórus
Marcato E.
Bernáth ház
múzeum

Sport

sportcsarnok
fürdő
kézilabda
labdarugás
bírkózás
sakk
szabadidő

Egészségügy

Városi Kórház
háziorvosok
fogorvosok
gyógyszertárak
állatorvos

Szolgáltatás

közlekedés
szállás
vendéglátás
kereskedelem

Internet

e-mail tár szolgáltatók

 

Marcali Városi Szabadidős Sportegyesület női kézilabdacsapata

 

Az 1993-ban alakult MVSZSE-Marcali Városi Szabadidő Sportegyesület - mondhatja magáénak a legtöbb szakosztályt. Az indulásnál meglevő kosárlabda NB II és kézilabda NB II szakosztályhoz 1997-től csatlakoztak a négy évtizedes múltra visszatekintő, szép eredményeket felmutató birkózók, valamint a megyei bajnokságban szereplő sakkcsapat tagjai.

AMarcali Városi Szabadidős Sportegyesület női kézilabdacsapata 1993-ban alakult. http://www.extra.hu/leki/

 

Somogyi Hírlap - 2004.02.28

Somogyi rangadó a nyitányon

Ma megkezdődik a női kézilabda NB I/B csoportban a tavaszi bajnoki pontvadászat. A nyitányra minden bizonnyal mindkét somogyi alakulat nagyon odafigyel; annál is inkább, mivel a Marcali VSZSE és a Nagyatádi NKK egymással találkozik.

– Ugyanaz a játékoskeret várja a mai hazai nyitányt, amely az ősszel is szerepelt – mondta Kiss László, a Marcali VSZSE elnöke. – Gyorsan lekopogom; szerencsére minket elkerültek a betegségek. Egyedül csak Pék Petra bajlódik a műtött kezével, aki ki is hagyja a Nagyatád elleni találkozót. Az ősszel egy góllal nyertünk Atádon; természetesen most is győzni szeretnénk, s ha esetleg ismét csak egy góllal leszünk jobbak, annak is nagyon fogunk örülni, hiszen a két somogyi csapat külön fejezetet képvisel ebben a bajnokságban.

A Marcali VSZSE a legutóbbi bajnoki szezon zárásakor bronzérmes volt. Most is szeretnének odakerülni a dobogóra, a mezőny azonban annyira megerősödött tavalyhoz képest, hogy ehhez egymás után kellene hozni a meccseket; egyszóval nem akármilyen bravúr lenne.

A várható kezdőcsapat: Kerner – Balogh M., Kévés, Kovács J., Mészáros A., Balogh P., Müller vagy Utasi.

* * *

– Csupán annyi változás történt a télen a játékoskeretünkben, hogy az ifjúsági csapatból felhoztunk két tehetséges játékost, Gedó Andreát és Harcz Anitát – mondta Ivusza Tamás, a Nagyatádi NKK elnöke. – Az influenzajárvány sajnos nem kímélt bennünket; többen is napokig magas lázzal kínlódtak, a bajnoki rajtra viszont remélhetőleg minden betegünk rendbejön. Az viszont biztos, hogy a marcali rangadóról – és az azt követő Tatabánya elleni hazai bajnokiról – hiányozni fog az év játékosának választott Karsai Dóra, aki térdsérüléssel bajlódik. Az őszi nyitányon hazai pályán nagy csatában egy góllal alulmaradtunk; jó lenne viszszavágni, de idegenben nagyon nehéz lesz.

A Nagyatádi NKK a hatodik helyről várja a tavaszi folytatást, azaz az eredeti célkitűzés – év végén az első öt között kell majd helyet foglalni – nem tűnik megvalósíthatatlan feladatnak.

A várható kezdőcsapat: Sulyokné – Simon E., Novográdecz, Simon B., Bárány, Bőzsöny, Horváth K.

Fenyő Gábor

Somogyi rivalizálás

A z egész bajnoki szezont végigkíséri a két somogyi csapat rivalizálása. Nemcsak a bajnoki táblázaton választja el őket egy pont, hanem a felkészülési tornákon is egymás mellett végeztek; Szombathelyen a marcali csapat nyert a nagyatádi együttes előtt, míg Marcaliban a nagyatádiaknak a 4., a házigazdáknak pedig az 5. hely jutott. Egyhete Tolnán a Nagyatádi NKK lett a tornagyőztes, ugyanakkor Pécsen (a körbeverések után) a második hely jutott a Marcali VSZSE gárdájának.


Somogyi Hírlap - 2003.12.15

Marcali VSZSE–Szombathelyi KC 35–22 (18–12)

Marcali, 300 néző. V.: Kóbor, Tóth.

Marcali VSZSE: Kerner – Utasi (5), Müller (6), Kovács J. (1), Mészáros (3), Kévés (11/4), Balogh M. (6). Csere: Bödör (kapus), Balogh P. (2), Pék E. (1), Nagy K., Nagy A. Edző: Tóth István.

A nagy gólkülönbségű idegenbeli győzelmek után hazai pályán is nagyszerűen teljesítettek a marcali hölgyek, így szépen búcsúztak szurkolóiktól. Már a mérkőzés elején megkezdték a gólparádét Tóth István tanítványai. A somogyiak labdaszerzések utáni gyors indításokkal pillanatok alatt eldöntötték a bajnoki pontok sorsát.

A szünet után sem változott a játé képe, és a kitűnő formában kézilabdázó marcaliak kiütéses győzelmet arattak a szívósan küzdő szombathelyiek ellen.

Jók: Kerner, Müller, Balogh M., Kévés.

Samu László

2003-as csapat

 

 

 

 
Készítette: Vágó Zoltán ©2004