a városról

történelem
környezet
térkép
képek
linkek

Hírek

városi hírek
sajtó szemle
marcali.hu
városi TV
archívum

Közigazgatás

önkormámyzat
oktatás
közművek
egyházak
statisztika
politika

Kultúra

műv. ház
Baglas E.
Calypso kórus
Marcato E.
Bernáth ház
múzeum

Sport

sportcsarnok
fürdő
kézilabda
labdarugás
bírkózás
sakk
szabadidő

Egészségügy

Városi Kórház
háziorvosok
fogorvosok
gyógyszertárak
állatorvos

Szolgáltatás

közlekedés
szállás
vendéglátás
kereskedelem

Internet

e-mail tár szolgáltatók

 

Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Somogyi Hírlap - 2003.02.24

Derülátó a strandigazgató

Király Jánost választották a marcali Strandfürdő és Szabadidő -központ vezetőjének. A város legújabb intézménye a nyár közepétől fogadja majd a látogatókat. A testület zárt ülésen hozott döntését azzal indokolták, hogy a három pályázó közül Király János, az 56 éves közlekedési üzemmérnök beadványa tartalmazta a legtöbb konkrét gazdaságossági számítást és a legmeggyőzőbb távlatokat a strandfürdő üzemeltetéséről.

Király János elmondta: a fürdő technológiai rendszerének ismeretében viszonylag pontosan kiszámíthatóak az üzemeltetés költségei. Ebből és a létesítmény kapacitásából kiindulva egy középtávú tervet fogalmazott meg, ez a strandfürdő piaci bevezetésétől addig tart, amíg az intézmény működése legalább önfenntartó lehet.

Király János szerint az 50–52 millió forintos évi üzemeltetési költséggel szemben a strandnak a kezdeti időben 40 millió forint körüli bevétele lehet. Ezt célzott marketinggel és reklámmal három év alatt nullaszaldóssá tehetik, s abból majd ügyes gazdálkodással némi nyereség is lehet. Ehhez azonban a szabadidos és turisztikai hasznosítás mellett elengedhetetlen a gyógyászati felhasználás. A marcali fürdő szolgáltatásaival a helyi és a környékbeli lakosságon, a diákokon kívül a környező idegenforgalmi központok vendégeit is a városba szeretné csalogatni. Ehhez öt medence áll majd rendelkezésre. Közülük négy a pihenést szolgálja, egyben pedig gyógyulni is lehet.

A marcali gyógyvíz az összetétele alapján –a szakemberek szerint –leginkább a zalakarosihoz hasonlítható. Elsősorban mozgásszervi és nőgyógyászati panaszokra ajánlják, hasznos lehet azonban az idegrendszeri és a bőrgyógyászati betegségekre is.

http://marcalithermal.uw.hu/

Kattints a kis képekre és külön ablakban megnyílnak a jobb felbontású változatok!

 

 

 

 

 
Készítette: Vágó Zoltán ©2004