a városról

történelem
környezet
térkép
képek
linkek

Hírek

városi hírek
sajtó szemle
marcali.hu
városi TV
archívum

Közigazgatás

önkormámyzat
oktatás
közművek
egyházak
statisztika
politika

Kultúra

műv. ház
Baglas E.
Calypso kórus
Marcato E.
Bernáth ház
múzeum

Sport

sportcsarnok
fürdő
kézilabda
labdarugás
bírkózás
sakk
szabadidő

Egészségügy

Városi Kórház
háziorvosok
fogorvosok
gyógyszertárak
állatorvos

Szolgáltatás

közlekedés
szállás
vendéglátás
kereskedelem

Internet

e-mail tár szolgáltatók

 

Marcali Agria FC

Alapítva: 1911-ben. Az egyesület színe: piros-fehér. A klub címe: Marcali 8700, Sport utca 3. Telefon: (85) 312?529. Fax: (82) 412?805.

A stadion befogadóképessége: 3000 néző (1000 ülőhely és 2000 állóhely). Világítás: nincs.

Hagyománynak tekinthető, hogy Marcali első számú labdarúgócsapata egy osztállyal lejjebb - és új gárdával - vág neki az éppen aktuális szezonnak, amely történetesen most az NB III. Kalandos - és tanulságos - éveken van túl Marcali első számú labdarúgócsapata. 1997-ben új edző került az akkor NB III-as együtteshez - nevezetesen Menczeles Iván -, aki egészen a második vonalig vezette a gárdát. Onnan aztán anyagi okok miatt kerültek előbb egy, majd két osztállyal lejjebb, ahol újjáalakult gárdával (és nem mellesleg tiszta lappal) várhatják a negyedik vonal küzdelmeit.

Somogyi Hírlap - 2004.01.09.

Labdarúgó NB III, Dráva-csoport
Szekeres Tibor lett a Marcali VFC edzője

A marcaliak ugyan soha nem estek ki a bajnokságból, de az őszi szezont az amatőr liga döntése után ismét egy osztállyal lejjebb, ezúttal az NB III Dráva-csoportjával kezdte az együttes. A Marcali Városi FC tizenöt mérkőzésen két győzelem és két döntetlen mellett három vereséget szenvedett, és a második helyen zárta a szezont. Már az év végi értékelésnél érezni lehetett, hogy a vezetőség nem minden tagja elégedett ezzel az eredménnyel. Elsősorban azt vetették Menczeles Iván edző szemére, hogy NB I/B-s labdarúgókkal ért el második helyezést az NB III-ban. Ezek után aligha okozott meglepetést, hogy a tavaszi szezon előtt ismét változások történtek a marcali fociban. December 30-án Menczeles Iván féléves szerződést kötött az NB I/B-s Hévíz együttesével, ahol Pusztai László szakmai igazgató mellett a vezetőedzői feladatokat látja el. Január hetedikén vezetőségi ülést tartott a Marcali Városi FC, és a hat jelölt közül a Zalaegerszegi TE egykori labdarúgóját, Szekeres Tibort bízta meg az edzői feladatok ellátásával. A Somogyvár és az Öreglak csapatánál a megyei első osztályban bizonyító edző fél plusz egy éves szerződést kötött az egyesülettel.

– Az biztos, hogy január 20-án kezdjük a munkát – mondta Szekeres Tibor. – A játékosainkkal még tárgyalunk, mivel a szerződéseket nyáron kötötte az egyesület, így csak közös megegyezés esetén távozhatnak a labdarúgók. Annak függvényében igazolunk játékosokat, hogy hányan távoznak Marcaliból.

Samu László

 

 

 

 

 
Készítette: Vágó Zoltán ©2004