a városról

történelem
környezet
térkép
képek
linkek

Hírek

városi hírek
sajtó szemle
marcali.hu
városi TV
archívum

Közigazgatás

önkormámyzat
oktatás
közművek
egyházak
statisztika
politika

Kultúra

műv. ház
Baglas E.
Calypso kórus
Marcato E.
Bernáth ház
múzeum

Sport

sportcsarnok
fürdő
kézilabda
labdarugás
bírkózás
sakk
szabadidő

Egészségügy

Városi Kórház
háziorvosok
fogorvosok
gyógyszertárak
állatorvos

Szolgáltatás

közlekedés
szállás
vendéglátás
kereskedelem

Internet

e-mail tár szolgáltatók

 

Calypso kórus

A marcali Calypso kórus 1990. őszén alakult 25 fővel, amely ma már több mint 40 tagú. Lelkes, vidám, énekelni szerető fiatalok közössége. Van köztünk diák, tanár, banktisztviselő, ápolónő, orvos, szakács, könyvtáros.

A hetenkénti próbák mellett ma már hagyománya van a farsangi, karácsonyi összejöveteleknek, halászlé partiknak, próba utáni beszélgetéseknek. Városunk összes jelentős rendezvényén részt veszünk: Tavaszi Fesztivál, Őszi Nemzetközi Vásár stb. Karácsonyi koncertet a városkörnyéki templomokban is tartunk. Jótékonysági koncerteken is vállalunk közreműködést. Városunkon kívül is sokszor és szívesen koncertezünk, évente 25-30 fellépésünk van. 1994-ben Görögországban, 1996-ban Németországban, 1998-ban Ausztriában, Hollandiában, és Marcali németországi testvérvárosában, Künzelsau-ban léptünk fel. 1999-ben Spanyolországban, 2001-ben Erdélyben vendégeskedtünk. Az eltelt évek alatt a kórus nemcsak létszámában gyarapodott, de repertoárunk is széles skálán mozog: éneklünk egyházi műveket, reneszánsz kórusműveket, népdalfeldolgozásokat, könnyűzenei darabokat, musical részleteket.

http://muvhaz.znet.hu/calypso/index.html

Somogyi Hírlap - 2003. október 21.

Öt nap alatt öt koncert

A marcali Calypso kórus évenként egyszer külföldön vendégszerepel. Az idén Künzelsauban, Marcali testvérvárosában léptek föl, és több nagy sikerű hangversennyel is megörvendeztették a német közönséget.

Egész nyáron készültek a külföldi vendégszereplésre – tudtuk meg Stamler Editől, a Calypso kórusvezetőjétől –, hogy az öt részből álló műsorukat összeállítsák. Ebben Horváth Diána, a Marcali Városi Zeneiskola magánének tanszakának a tanára is sokat segített. Ugyanis két részt – a musical- és az operett-blokkot – a kórus magánénekesei adták elő. A nyári felkészülés azért is volt a szokottnál hosszabb és intenzívebb, mert közben a női énekesek közül heten kicserélődtek. Az új tagoknak pedig föl kellett venniük a többiek ritmusát.

A Künzelsauban eltöltött öt nap alatt a Calypso ötször adott másfél órás koncertet a városban és környékén. Énekeltek magyar kórusműveket, spirituálékat, musicalt és operett-számokat is.

A záró részben vegyesen válogattak a különböző műfajok között. Voltak tánccal kísért énekszámok és humoros zenés jelenetek. Még az úgynevezett „zacskós zene” is szerepelt: a négy egymásra épülő szólam ritmusát zacskókkal adták elő a kórus tagjai.

Vigmond Erika

Kattints a kis képekre és külön ablakban megnyílnak a jobb felbontású változatok!

 

 

 

 

 
Készítette: Vágó Zoltán ©2004