a városról

történelem
környezet
térkép
képek
linkek

Hírek

városi hírek
sajtó szemle
marcali.hu
városi TV
archívum

Közigazgatás

önkormámyzat
oktatás
közművek
egyházak
statisztika
politika

Kultúra

műv. ház
Baglas E.
Calypso kórus
Marcato E.
Bernáth ház
múzeum

Sport

sportcsarnok
fürdő
kézilabda
labdarugás
bírkózás
sakk
szabadidő

Egészségügy

Városi Kórház
háziorvosok
fogorvosok
gyógyszertárak
állatorvos

Szolgáltatás

közlekedés
szállás
vendéglátás
kereskedelem

Internet

e-mail tár szolgáltatók

 

Marcali Városi Kulturális Központ

A Marcali Városi Kulturális Központ a közművelődés egyik alap intézménye. A helyi Könyvtárral, a Múzeummal és a Bernáth Galériával együtt a művelődés intézményesült kerete.


Hitünk szerint azonban minden, ami városunkban a lakosság részéről megfogalmazott, vagy látensen jelenlévő kulturális igény, minden szerve-zeti forma ( egyesület, klub, alapítvány, stb. ) amelyet a lakosság egyes csoportjai hoztak létre kulturális szükségleteik kielégítésére - alkotja a közművelődést, mely magában foglalja a szabadidős tevékenységet, a felnőtt oktatást, a művészeti tevékenységek körét, választ keres szociális, ifjúsági, környezetvédelmi kérdé-sekre, a nemzetiségek, kisebbségek, a munkanélküliség, a mentálhigiéneés drogmegelőzés problémáira. A kérdésekre adandó válaszok konkrét formái a tevékenységünk részét képező tanfolyamok, szakkörök, klubok, műsoros rendezvények, nemzeti ünnepek, kiállítások, a segítő, szolgáltató tevékenység.

http://muvhaz.znet.hu/

Kattints a kis képekre és külön ablakban megnyílnak a jobb felbontású változatok!


Somogyi Hírlap - 2003.12.23.

Öt év: öt érdekes bemutató

Az elso gyermekvilágtáborban öt évvel ezelott fogalmazódott meg az az ötlet, hogy színjátszócsoportot kell alakítani. Guricza Tiborné vállalta: foglalkozik a csoporttal, hogy a szívesen játszó gyerekek kipróbálhassák magukat a színjátszás világában is. Megalakult a Hamm-Lett Színjátszómuhely. Az elso eloadás, amit közönség elott mutattak be, Sántha Imre Visszacsapó íj címu darabja volt. Ezután ötleteik alapján a Csillagvitéz küldetése címu mesét játszották el és egy verses, zenés összeállítást, a Csodakutat. Pedagógusnapra feldolgozták Mándi Iván Üres osztály címu novelláját Papp János színmuvész segítségével. Legutóbb tv-show-paródiát adtak elo. Guricza Tiborné elmondta: a paródia nagyon sok mindenben különbözött a korábbi eloadásoktól, ez improvizációs mu volt. A forgatókönyv és a szövegkönyv adva volt, de lehetoség nyílott a rögtönzésre az adott helyzetnek megfeleloen, s nemcsak a próbákon, hanem a bemutató eloadáson is.
Ebben a paródiában a fiatalok megmutathatták fantáziájukat, ötletességüket. Tavasszal csatlakozott a színjátszókhoz a Vers- és Prózaírómuhely olyan fiatalokkal, akik a gondolataikat, érzéseiket szívesen vetik papírra. A közös munka egyik eredménye: a muhely egyik tagja, Zsirai Tibor írta a paródiát.
Vigmond Erika

 

 

 

 

 
Készítette: Vágó Zoltán ©2004