a városról

történelem
környezet
térkép
képek
linkek

Hírek

városi hírek
sajtó szemle
marcali.hu
városi TV
archívum

Közigazgatás

önkormámyzat
oktatás
közművek
egyházak
statisztika
politika

Kultúra

műv. ház
Baglas E.
Calypso kórus
Marcato E.
Bernáth ház
múzeum

Sport

sportcsarnok
fürdő
kézilabda
labdarugás
bírkózás
sakk
szabadidő

Egészségügy

Városi Kórház
háziorvosok
fogorvosok
gyógyszertárak
állatorvos

Szolgáltatás

közlekedés
szállás
vendéglátás
kereskedelem

Internet

e-mail tár szolgáltatók

 

Városi hírek

Kedves Olvasó!

Szivesen közölnék: városi híreket, kulturális eseményekről ismertetőt, kritikát. Sporteseményekről tudósítást, beharangozót, közölném a civilszervezetek felhívásait, tájékoztatóit, akár családi eseményekről (esküvő, eljegyzés) szóló megemlékezést.

Összegezve: legyen a városnak egy internetes piactere. Várom leveleiteket, fotóitokat. gifmen@mailbox.hu10 éves a Marcato Ütő Együttes

Ma este egy nagyszerű hangulatú, koncerttel ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját a Marcato együttes. A tejes teltházat vonzó koncert sokáig emlékezetes lesz azon szerencsések számára akik befértek a művelődési ház színház termébe. Azok akik kinnrekedtek - legkevesebb 50-60 kedves zenebarát - a folyosón elhelyezett televíziókészüléken követhették az eseményeket a Városi Televízió élőközvetítése jóvoltából. Ismételten bebizonyosodott, hogy városunk lakossága szereti művészegyütteseit, a Folk Karácsony látogatottsága is igazolta egy új nagyobb művelődési intézmény szükségességét.

2004.12.20 :.vz.

 

"FOLK-KARÁCSONY" a Művelődési Központban

Tegnap este nagy érdeklődés mellett (teltház) rendezte meg a BAGLAS NÉPTÁNC EGYESÜLET, évzáró műsorát. A rendkívül látványos és színvonalas előadás nagy sikert aratott a nézőknél. Fellépett a NOSZLOPY GÁSPÁR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA minden táncos évfolyama is. A kicsik és a nagyobbak is kiállóan teljesítettek. Az este a népi tánc és a közösség örömünnepe volt. Jó volt látni azt az örömöt és jókedvet. Ismételten beigazolódott igazi közösségformáló a tánc és az együttes fellépés.

2004.12.18 :.vz.:


Marcali tűzoltók szakmai vetélkedőjének eredménye

A marcali tűzoltóság november 22-én tartotta az éves szakmai vetélkedőjét. A vonulós tűzoltók elméleti és gyakorlati feladatok végrehajtásával adtak számot tudásukról, felkészültségükről. A csoportok közötti vetélkedő keretében rutinpálya és egy bonyolultabb szerelési feladat jelentette a megmérettetést.

A három különböző kategóriában elért első három helyezés a következők:

Irányítói kategóriában:  
1. Csécs Gábor szds.
2. Bera Sándor ftzls.
3. Klettner Lajos szds.  

Beosztott tűzoltói kategóriában:  
1. Vincze Sándor tőrm.
2. Tóth György ftőrm.
3. Horváth János ftőrm.  

Gépkocsivezetői kategóriában:  
1. Kovács Balázs ftőrm.
2. Beck Tamás ftőrm.
3. Gazdag Zoltán ftőrm.  

Csapatban a "C" csoport lett az első.

Marcali tűzoltóság
(2004. november 22.)

http://langlovagok.hu/


Fotó: Marcali tűzoltóság


Fesztivál Marcaliban!

Csütörtökön érkeztek az első csoportok, és fokozatosan „megszállták” Marcali minden létező szállás helyét, és sokan csak a Szőcsény-i kollégiumokban lettek elhelyezve. Naponta közlekedve, és főleg fellépve kissé felborították álmos kisvárosunk, mindennapjait. Örömünkre!

Nagyon kellett ez a fesztivál! Igazi pezsdülést hozott a városba, a fellépők az USA –tól, Lett országig, igazi fesztivál hangulatot varázsoltak mindennapjaink unalmába.

Sok munka, és sok fáradság van a rendezvény mögött, de nem ez, ami számít, régen voltak kíváncsiak városunk lakói ekkora számban egy rendezvényre, és ez az, ami számít! A közönség véleménye, az pedig elismerő, egyértelmű a siker!

2004.07.25 :.vz.:


 

Európa Nap Marcaliban

Május elsején egy nagyszerűen sikerült majálissal ünnepelte a város az Európai Uniós csatlakozás napját. A Városi Gyógyfürdő és Szabadidő Központ kiváló házigazdája volt a rendezvénynek. A Kulturális Központ elsőrangú programot szervezett az ünnepre. És a város lakói jól érezték magukat! Nem kell sok nekünk csak egy kicsit jó idő, nagyszerű előadó művészek, megfelelő környezet és akkor jól érezzük magunkat a városban. Mindenesetre szerintem egy hagyomány kezdete lehet ez a rendezvény, legyen minden majális a strand területén, alkalmasnak látszik erre! Legyen hasonló színvonalú program és akkor lehet mozgósítani a város lakosságát, bizonyíték erre a tegnapi tömeg.

2004.05.02. :.vz.:


 

 

Marcaliban elmaradt az „aranyvasárnapi” roham.

Ma délelőtt a városban járva-kelve nem tapasztaltam a korábbi napok vásárlási lázát. A most nyílt üzlet felirata a „végítéletet” idézi, reméljük tévesen! :-)

 

2003.12.21. :.vz.:


Valami történt....

Vagy olvasta egy felelős városi vezető a múltheti, dörmögésem, vagy észrevette, a városi karácsonyfa silány kivitelét, mert örvendetes módon változott a küllem! Sokkal atraktívabb lett és a környezetében is kulturált elárusító pavilonok jelentek meg... Menyivel szebb! Csak azt nem értem miért kellett az első variációnak, létrejönnie? Kár volt sietni vele! Mindenesetre most már együtt örülhetünk egy szebb városi karácsonyfának..

2003.12.12. :.vz.:


A város karácsonyfája..

Vidéken dolgozom, hetente végig autózom a Dunántúlt, látom az ünnepi készülődés jeleit, kisvárosban, nagyvárosban és Marcaliban..

Szégyellem magamat a városvezetése helyett, szinte mindenütt látványos kivilágítás készül, emelve az ünnep fényét. Nálunk a város főterén, a városkarácsonyfáján, néhány kezdetleges dísz... Ennyire szegények vagyunk?

2003.12.6. :.vz.:


Régóta a város „szégyene” volt a régi tiszti klub, elhanyagolt épülete. Most látványos változáson ment keresztül: új tetőt kapott, a külseje is változóban. A belső munkák is folyamatban vannak, reméljük hamarosan elkészül és a város „dísze” lesz a felújított épület. ( a hátsó udvarban, még sok munka van )

:.vz.:


Visszavonhatatlanul beköszöntött az ősz! Ma délelőtt így nézett ki a város, legszebb parkja.

Szeretnélek megkérni benneteket, hogy küldjetek közlésre alkalmas fotókat, városi eseménykről de ehez hasonló természet fotókat is szivesen közlök!

:.vz.:


 
Készítette: Vágó Zoltán ©2004