headerphoto

Hagyományteremtő Szüreti Felvonulás Kéthelyen...

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg szombat délután, a Szüreti Felvonulást Kéthelyen. Szeptember utolsó hétvégéjén nagyszerű időjárás várta a résztvevőket Kéthely főterén. A hangulatot a helyi iskola, valamint a vendégként fellépő nyugdíjas egyesület néptáncosai alapozták meg. Kihirdetésre kerültek az alkalomra rendezett borverseny, valamint borokhoz fogyasztható sütemények, tészták versenyének eredményei is. Délután háromkor a Kisbíró megnyitójával kezdetét vette a felvonulás. A fogatok, hintók, traktorok végig járták Kéthely utcáit. Este szüreti bál zárta a napot.

Kérem tekintse meg a képgalériánkat!

Somma.hu - Somogy Megyei Online Napilap

Fórum a marcali turizmus fellendítésért

Magánszállásadók, borászok, vendéglátósok és a városi önkormányzat képviselőinek részvételével rendezték meg azt a fórumot, melynek témája Marcali turizmusának fellendítése volt. A megbeszélés elérte célját: a helyi vállalkozók és az önkormányzat egyaránt támogatják a Marcali Turisztikai Egyesület megalakulását. A megalakulást követően az egyesület feladata lesz többek között a turisztikai szolgáltatók támogatása, érdekképviselete, az önkormányzati és vállalkozói turisztikai tevékenység összehangolása, a marketingstratégia kialakítása, a turisztikai szolgáltatások közvetítése, az információs iroda működtetése, a promóciós kiadványok készítése, terjesztése és pályázatok készítése.

Bezárt a vásár....

Az utolsónapon is sok ezren látogatták meg vásárt, a kiállítók és a kereskedők nagy örömére. A kulturális kínálat is a korábbi napok magas színvonalát idézte. A berényi ifjúságot, a szép korú marcaliak követték. A koronát az elsőrendű négynapos kulturális attrakciókra a Tihanyi Vándor Színház operett produkciója tette fel. Nagyszerű hétvégénk volt! Kiválóan teljesítettek a helyi művészeti csoportok, a sztár vendégek is hírnevükhöz méltó műsort adtak.

A vásárt szervezők és rendezők nagyszerű munkát végeztek! Köszönet érte!

Ha szombat, akkor telt ház a vásárban....

Meggyőződésem, hogy nem csak a jó idő volt az oka, hogy több ezer ember volt ma a vásárban. A színvonalas kiállítás mellett elsőrendű kulturális kínálat jellemezte a mai vásárnapot.

Elnézést kérek a fellépőktől, de a szombati nap "nagy durranása" a helyi "amatőr" együtteseké volt. És elnézést kérek azért, hogy az amatőr szót leírtam, mert az csak a finanszírozásukra vonatkozik..(sajnos), mert a produkció az Európai szintű volt. Miközben hallgattam a Balaton M&k, a Calypso és a Marcato közös programját, folyton az jutott eszembe, ez egy TV produkció, egyben van és nagyon jól szól!

Bár csak lenne egy igazi nagy színház a városban, ahol méltóbb körülmények között is láthatnánk, hallhatnánk ezt a produkciót. Megérdemelnék az együttesek, mi pedig nagyszerűen szórakoznánk, ebben biztos vagyok.

Ezzel nem a sátrat fokozom le! Kiváló helyszín, és a technikai kiszolgálás is elsőrendű volt. Jól szóltak és amennyit hallgattam a Gáspár Laci koncertből az is azt jelezte: professzionális a hozzáértés és a technika.

Jól éreztem magam, sok ezer polgártársammal együtt, köszönjük! Köszönöm!

Életképek a vásár "Gyereknapi programjáról"

Dr. Kis Péter Marcaliban

A kancelláriaminiszterrel találkozhattak ma délelőtt a vásárban az érdeklődők.

Sonline.hu - Somogy Megyei Online Portál

Vásárváros lett Marcali

Színes forgatag a standok és a sátrak között. A Marcali Nemzetközi Kiállítás és Vásárra százhetven kiállító érkezett. A négynapos szakmai seregszemlét Sütő László, Marcali polgármestere indította útjára csütörtökön. Utalt Göncz Árpád korábbi köztársasági elnök szavaira, aki 15 évvel ezelőtt azzal nyitotta meg az első vásárt: reméli, hogy hagyománnyá válik. - Még mindig megvan az érdeklődés a kiállítók és a látogatók részéről - mondta Sütő László, megemlítve azokat is, akik a kezdetektől fogva állandó kiállítói a találkozónak. - Ennek a pozitív minősítésnek köszönhető, hogy a marcali vásár nem halt el, mint annyi társa a régióban.

A szakmai találkozó a térség gazdasági ünnepe, ahol a résztvevők megmutathatják fejlődésüket is. A város gazdagságát és vonzerejét jelzi, hogy évről évre egyre több cég, vállalkozás, civil szervezet és intézmény érkezik és foglalja el a sportcsarnok, valamint a szabad terület tizenötezer négyzetméterét. Lehetőség nyílik üzletkötésre, s bővíthetik piaci megjelenésüket is. A vásárlók is jól járnak, hiszen jelentős kedvezményekkel juthatnak egy-egy termékhez, szolgáltatáshoz.

A kulturális programokkal fűszerezett rendezvény vendégcsalogató látványosság is. Megmozgatja a várost és környékét, összehozza az embereket. Mint az igazi vásári forgatagban, frissen sült pogácsa illata keveredik a pörkölt mogyoróéval. Élénk beszélgetés, zsibongás foszlányait viszi a szél. Autómárkákat lehet kipróbálni, vérnyomást méretni vagy masszázsfotelbe ülni.

- Mindig talál az ember valami érdekeset - jegyezte meg Balogh Margit a standok között sétálva. - Most a legjobban a virágos kiállítók tetszettek. Nagy József a mezőgazdasági kisgépeket fedezte fel magának. - Azt nézem, melyik kelne el otthon is.

Díjat kapott a Széchenyi Zsigmond középiskola is

Vásárdíjat kapott: a Ferro-Flex Kft., a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet, a Bélafa Kft., a balatonlellei Kertészeti Áru- ház és a Széchenyi Zsigmond Szakközép- és Szakiskola. Termékdíjas lett a Mészáros Kft., a Nafa Kft., a Tekla Kft., a Marylla Bőrdíszmű Kft. és Ősz Sándor asztalos. A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara a Praktikum Kft.-nek adott elismerést. A Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány a Balaton Virágsziget Bt-t díjazta. A Vásárépítő-díjat a Lupus Kft. vette át. A rendezőség különdíját a Szívbetegeinkért közalapítvány kapta. Az Év vállalkozója pedig a Lóki csárda lett.

Tüttő József festő például arról beszélt: megéri kiállítania, ezt bizonyítja, hogy már ötödik éve hozza el képeit a vásárra. A kiállítás remek alkalom, hogy oktatási intézmények is bemutatkozzanak. Maga az igazgató válaszolt az érdeklődésre a marcali szakképző iskola standjánál. A szőcsényi Széchenyi Zsigmond Szakközép- és Szakiskolánál pedig bátran kijelenthető: az egyik legszebb bemutatóstandot építették fel.

A kiállítók képei

Megnyílt Marcali Nemzetközi Vásár

Ma délelőtt Dr. Sütő László megnyitotta a XV. Marcali nemzetközi Vásárt. Több mint száz kiállító mutatja be termékeit. a vásár idején adják át hagyományosan az Év Marcali Vállalkozója Díjat. A szigorú titokban meghozott önkormányzati döntés alapján 2007-ben a Lóki Csárda lett a megtisztelő cím birtokosa. A rendezvény szervezői mindenkit szívesen várnak a vásár kulturális programjain. Kérem nézze meg a képgalériát!

GYÜMÖLCSFESZTIVÁL NEMESDÉD

A IX. Különleges asztali örömök Somogyban rendezvénysorozat keretében.

Nagyszerű hangulat, kiváló időjárás és az érdeklődők sokasága fogadott a 2007-es Gyümölcsfesztiválon Nemesdéden. Az igényesen kialakított rendezvény sátrak, és árusító pavilonok színvonala, már az első pillanatban jelezte, gondosan előkészített és jól szervezett rendezvény kerül megrendezésre. 11 csapat nevezett a versenyre, és egy-egy csapat több kategóriában is jeleskedett. Az abszolult győztes a vései csapat lett. A kulturális program színes, tartalmas volt. Helybéli fiatalok nagy örömmel adtak elő a szépszámú közönségnek, különböző slágerszámokat, táncoltak divatos táncokat. Kísérő programok része volt a Baglas Fundamentum Néptánc Együttes, színvonalas előadása. Este operett műsor, és más kiváló hangulat teremtő program biztosította a nagyszerű szórakozást. Utca bál zárja a rendezvényt.

Kérem tekintse meg a képgalériánkat!

Somma.hu - Somogy Megyei Online Napilap

Vevő jöhet a lengyeltóti kastélyra

Gazdára találhat végre a lengyeltóti kastély. A marcali önkormányzat tulajdonába tartozó épületre hosszú évek után most jelentkezett komoly vevő, akivel a szerződés részleteiről is tárgyalt az önkormányzat. A 420 millió forintos vételárat trtalmazó megállapodást várhatóan a jövő hónapban írják alá az érintettek.

Somma.hu - Somogy Megyei Online Napilap

Peredi Ágnes fotókiállítása a Bernáth Aurél Galériában

Fotókiállítás megynyitóra várják az érdeklődőket holnap 16 órára a marcali Bernáth Aurél Galériába. Peredi Ágnes "Mókuskerék-megállók" című tárlatát tekintheti meg a közönség október 10-ig. Peredi Ágnes újságíró az elmúlt évtizedben a Népszabadságban írt gazdasági és energetikai cikkeivel szerzett hírnevet, de sokkal régebben figyeli a világot fotósként is. Az elmúlt években szerzett napilapos tapasztalatai alapján érzékelte, milyen feszültségben, mókuskerékben élnek a mai kor emberei. A fényképezőgép adta lehetőséggel mutatja be, hogy bárhol, bármikor lehet találni egy olyan képet, helyzetet, amely kikapcsolódást és megnyugvást hozhat. Ennek felismerésében segítenek a kiállítás képei, melyek különböző helyszíneken, időpontokban készültek, de gondolati rokonságban állnak egymással.

Somma.hu - Somogy Megyei Online Napilap

Művészeti iskolások kiállítása Marcaliban

A Noszlopy Gáspár Alapfokú Művészeti és Általános Iskola diákjainak nyári alkotótáborban készített festményeiből és grafikáiból nyílt kiállítás a Marcali Városi Kulturális Központban. A a táborban a gyerekek a festés és rajzolás mellett gyöngyből állatokat fűztek, batikoltak és agyagoztak Kovácsné Hajdu Gyöngyi és Babainé Mikó Beáta irányításával. Egy napot a városi Bernáth Galériában töltöttek, ahol a művész emlékkiállításának megtekintése után a parkban és a képtárban festhettek, rajzolhattak. A kiránduláson megismerkedtek a böhönyei talpas házzal, valamint ellátogattak a segesdi templomba és múzeumba is, a nagyatádi szoborparkban pedig lerajzolhatták a nekik legjobban tetsző alkotást.

Somma.hu - Somogy Megyei Online Napilap

Minden somogyi kórház kapott támogatást

Huszonöt milliárd forintot fordít minőségfejlesztésre a következő hónapokban az egészségügyben a kormány. Horváth Ágnes egészségügyi miniszter mai sajtótájákoztatója után a Szabaddemokraták Somogy Megyei Szövetsége sajtóközleményt adott ki. Ebből kiderült: Somogyban valamennyi intézmény kapott támogatást. A Marcali Városi Kórház csaknem 61 milliót, a Fonyódi Egészségügyi KHT pedig több mint ötmilliót kapott. Az elosztásnál előnyt élveztek azok az intézmények, amelyek az elmúlt hónapokban hozzákezdtek a reformok szerinti átalakításnak.

Somma.hu - Somogy Megyei Online Napilap

Kétezer marcali diák ment ma iskolába

Több mint kétezer diák kezdte meg ma alap- illetve középfokú tanulmányait Marcaliban. A Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában 446 tanuló - köztük 65 elsős - ült az iskolapadba. A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában csaknem 640 tanuló várta ma a becsengetést, köztük 86 első osztályos. A Széchenyi Zsigmond Szakközépiskola és Szakiskolában 640 tanuló kezdi meg az új tanévet, míg a Berzsenyi Dániel Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskolában 250-en. Ebben az új tanévben városi intézményként működik tovább az eddig megyei fenntartású Szakképző Iskola, ahol csaknem 286-an tanulnak.

Kisvasúti Nap Balatonfenyvesen

Megtartották a Kisvasúti Napot Balatonfenyvesen

Több száz kisvasút rajongó vett részt a balatonfenyvesi kis állomáson és "Majorkán" (Imre major) a rendezvényen. A nagyszerű kiránduló időben színvonalas program várta a nézőket.

 

..:: GiFMEN ::..


Aranyhíd Szövetség

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates