headerphoto

Nagyszerű idő, nagyszerű hangulat!

Az utóbbi évek leglátogatottabb vására lesz az idei, jó programok, nagyszerű időjárás és a nagyszámú kiállító járult hozzá a sikerhez. Nem ismerem a látogatottsági statisztikákat, de egészen biztos vagyok abban: a négy nap alatt több mint 20 ezer látogatója lesz a vásárnak. A kiállítók sem panaszkodnak - gondolom - mert azt látom, folyamatosan zsúfolt a csarnok, és a szabadtér is tele van érdeklődőkkel.

"Gyerek nap" a vásárban!

Pénteken délelőtt a vásári futással kezdődött a nap. Legalább 1000 gyermek vett részt az eseményen. A tombola után elárasztották a vurslit és a kiállító helyeket. A délután is láthatóan az övék volt. Természetesen a további programok is megtartásra kerültek.

Vásár Marcaliban.

Ma délután Szili Katalin, az Országgyűlés Elnöke nyitotta meg, a XIV. Marcali Nemzetközi Kiállítás, Vásár és Őszi Fesztivál programjait. A városunkba látogató közjogi méltóságot nagy szeretettel és tapssal fogadta a nagyszámú közönség. A megnyitó beszéd aktuál politikai részéről a sajtószemlében olvashat, a meleg fogadtatásról a fotóalbumban tájékozódhat. A vásár mai napja, a jó idő és nagyszámú látogató mellett, a díjátadások alkalma volt. A legnagyobb elismerést a Marylla Bőrdíszműgyártó és Kereskedelmi Kft. kapta.

A fedett uszoda alapköve.

Szóval elfogult vagyok! Ha időm és az időjárás engedi rendszeresen, járok úszni. Sajnos vidéken dolgozom, ezért csak a hétvégeken van módom a napi penzumot teljesíteni. Az időjárás az elmúlt években gyakran tette alkalmatlanná az uszoda vizét. Nos ha minden jól megy, ez változik meg 2007 nyarán, amikor is átadásra kerül a tanuszoda. Ma délután Lampert Mónika jelenlétében lerakták az alapkövet.

2006 Nyár!..

Még remélem nincs vége, de lassan az "indián nyár" következik. Visszatekintve, úgy gondolom jó nyarunk volt. Amikor az időjárás nem a kedvünk szerinti volt akkor segítettek a programok a szabadidő hasznos eltöltésében. Mindenesetre az idei nyár nagy rendezvényei nagyszerű időjárási körülmények között, elsőrendű programok mellett zajlottak le. Jelentős volt ez a nyár, mert városunk arculatát hosszútávra meghatározó beruházások készültek el. Itt megtekinthető néhány fotó, városunk és a kistérség eseményeiről, a teljesség igénye nélkül.

Országos Vadásznap Szőcsénypusztán.

A Széchenyi Zsigmond Szakközép - és Szakiskola rendezte meg az Országos Vadásznapot Szőcsényben. Nagyszerű időben több ezren látogattak el a rendezvényre. A Szakiskola tanárai, tanulói kiváló házigazdái voltak a rendezvénynek. A rendezvény magas színvonalú kulturális keretműsorát, valamint a hivatalos eseményeket a kora reggeli időpont ellenére, sok százan megtekintették. A tudósító délelőtt távozott nagy nehézségek közepette, mert az áramló közönség járművei a falu széléig telítették a bekötő utat, a rendezők nem győztek újabb és újabb parkolókat nyitni a sok ezres közönségnek.

Szent István a Szabadtéri Színpadon

Ma délelőtt az Európa Park, Szabadtéri Színpada volt a Szent István napi kenyér szentelés helyszíne. A ragyogó időben, a nézőteret teljesen megtöltötték, a szentmisén résztvevő hívők. A szertartáson készített fotók a linkre kattintva megtekinthetők.

Ismét a fedettről...

Többen keresték a fedett uszoda alaprajzát, már felraktam de gondoltam ebben a formában megfelelőbb. 1. A jelenlegi főbejárat, ez lesz a fedett bejárata is. 2. Átjáró híd a fedetthez. A jelenlegi épület emeletén lesz a fedett uszoda kiszolgáló tere (öltöző, stb...) és egy híd köti össze a fedett uszodával. 3. A szauna merülő hideg vizes medencéje. 4. Termál medence. 5. Büfé. 6. Tanmedence. 7. A 25 méteres 4 pályás medence. 8. A meglévő 50 méteres szabadtéri medence. 9. A meglévő szabadtéri tanmedence.

..:: GiFMEN ::..


Aranyhíd Szövetség

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates