Mise az utolsó vacsora emlékére Sávolyon ...

2011.
04.22
Az idén immár másodszor tartott Orvos Levente plébános úr a régi hagyományoknak megfelelő szentmisét az utolsó vacsora emlékére. Így ír Pál apostol a Korinthusbeliekhez írt első levelében erről az eseményről: "Mert én az Úrtól vettem, a mit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret, És hálákat adván, megtörte és ezt monda: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlatosképen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E pohár amaz új testamentom az én vérem által; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre. Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, a míg eljövend." Az emlékezés ceremóniájához tartoznak a lábmosás, az oltárfosztás, az oltáriszentség áthelyezés, a Jeremiás siralma. Ezeket a szertartásokat is elvégezték a tegnap esti szentmisén. Pálfi Lászlóné

Barta József Torna kicsiknek ...

2011.
04.22
Tegnap a 2002 –ben született gyerekek részére szerveztek labdarugó tornát a Sport utcai stadionba. A hazai csapat mellett Hévízről, Keszthelyről és Nagykanizsáról érkezett csapatok vettek részt a Barta József emlékére rendezett sport rendezvényen. Ma délelőtt a Kozma Andor utcai sporttelepen egy Regionális Tornát rendeznek a 2000 –es korosztálynak! (A képek a torna végén a büntetőrúgások során készültek.)

Játszóház ...

2011.
04.22
Húsvéti játszóház és vásár volt tegnap délelőtt a Marcali Városi Kulturális Központban. Én csak kezdésre tudtam elmenni, de már akkor is sokan készítettek különféle, húsvéthoz kötődő apró ajándékokat és készítettek a míves húsvéti tojásokat.

Várostakarítás ...

2011.
04.22
A Föld Napja mellett sajnos az is aktualitást adott a GAMESZ szervezte akciónak, hogy egyre több szemét kerül illegálisan az út menti árkokba. Tegnap délelőtt minden a városból kivezető úton a GAMESZ –nél dolgozó közmunkások összeszedték a szemetet.

Panziós, falusi vendéglátó tanfolyam vizsga ...

2011.
04.21
Az Tanít-Oktat Bt. a panziós, falusi vendéglátó tanfolyamot, a volt szállodai szobaasszony hallgatóink kérésére indította, a Pécsi Regionális Képző Központ és a Marcali Munkaügyi Központ közös szervezésében. A moduláris oktatás lehetővé tette a hallgatók számára, hogy a már meglévő részszakképesítést újabbal egészítsék ki, s így Panziós, falusi vendéglátó szakképesítést szerezzenek. A tanfolyam írásbeli-, gyakorlati-, szóbeli vizsgával zárult, ahol a hallgatók szakmai német nyelvtudásukról is számot adtak. A színvonalas vizsga sikeréhez nagyban hozzájárult - mint azt a vizsgabizottság elnöke is kiemelte - az oktatók magas szintű szakmai tudása, empátiája, segítőkészsége, valamint az életszerű gyakorlati helyszínek biztosítása. Külön köszönet a Forgách pincének a nyugodt, zavartalan vizsgalékkör megteremtéséért, a Marcali Noszlopy Iskola népitáncosainak a közreműködésért, a Marcali Múzeumnak a tárgyi eszközök biztosításáért, a Marcali Turisztikai Egyesületnek Magyar Zoltán személyében, aki a vizsgabizottságot lovas hintón szállította a vizsga helyszínére. S nem utolsó sorban köszönet a lelkes hallgatóknak, akik egyéni produkciójukkal színesítették a vizsgát. (X)

Húsvéti játszóház a niklai óvodában ...

2011.
04.21
A Húsvéti témahét zárásaként játszóházba várták a szülőket és érdeklődőket a niklai óvodában. Az ünnep jegyében - különböző díszek készítésével - tölthettek el a jelenlévők egy jó hangulatú kellemes délutánt 2011. április 20-án, szerdán. (Forrás: www.niklainfo.hu)

Nagysikerű Szakma Kiváló Tanulója Verseny Szőcsénypusztán ...

2011.
04.21
2011. április 18-20. között Szőcsénypusztán a Széchenyi Zsigmond Szakközép-és Szakiskolában rendezték meg az Erdészeti szakmunkás Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny döntőjét. A megmérettetésen 5 csapat vett részt 20 tanulóval: Ásotthalom I., II., Hajdúböszörmény, Mátrafüred és Szőcsénypuszta. Az összetett versenyen I. helyezést ért el a szőcsényi iskola csapata (Göjtönár Tamás, Kovács Richárd, Lutár Ádám, Tóth Zoltán). Egyéniben I. helyezett lett Lutár Ádám, II. helyezett Göjtönár Tamás, IV. helyezett Kovács Richárd, VIII. helyezett Tóth Zoltán. A versenyen 6 tanuló érte el a szakmunkás bizonyítvány megszerzéséhez szükséges szintet, ebből 3 fő szőcsénypusztai versenyző (Göjtönár Tamás, Kovács Richárd, Lutár Ádám).

Versenyszámonként Szőcsénypuszta: szóbeli II., írásbeli II., gyakorlat I. helyezést ért el. (fadöntés I., motorfűrész-szerelés-lánckímélő-darabolás I., közelítés I., tisztítás II., vállalkozási ismeretek I., vadgazdaságtan I., növényismeret I.)

A döntő megszervezésében nagyon sok segítséget, támogatást kaptak a Husqvarna és Stihl cégtől, de a marcali cégek, vállalkozások, vállalatok erkölcsi és anyagi támogatása is nagyban hozzájárult a sikerhez. Köszönet a támogatásukért! Fotók: Csernalovics László

Rendőrségi hírek Somogyból ...

2011.
04.21
Túl gyorsan ment, így egy jobbos kanyarban lesodródott az útról és kidöntött hat villanyoszlopot egy Fiat személyautó 20 év körüli eddei sofőrje tegnap éjszaka Kaposváron. A Vásártéri úton, az Áchim András utca felől a Kanizsai utca irányába haladt, amikor a bal oldali füves területre sodródott, melynek során nekiütközött egy villanyoszlopnak. Innen tovább sodródott és egy másik villanypóznának illetve egy fának is nekicsapódott, végül az úttestre merőlegesen állt meg. Az első ütközés következtében kidőlt oszlop dőlés közben további öt villanyoszlopot döntött ki, melyek közül az egyik a szalagkorlátra borult rá, mely így megrongálódott. Az autóban öten utaztak, mindannyian könnyebben megsérültek. Az utat a Kaposvári Rendőrkapitányság járőrei a baleset után megtisztították.

Egy erősen ittas sofőr telefonált ma hajnali két óra körül a Siófoki Rendőrkapitányságra, hogy egy személyautóval a siófoki Fő utcai postahivatal épületének ütközött. Balesete előtt egy kocsmában még megivott 4 pálinkát és 3 sört, ám úgy gondolta, hogy ez meg sem kottyan neki, képes vezetni és utasait hazaszállítani. A Fő utcán, Budapest felől Zamárdi felé tartott, amikor a neki balra található Széchenyi utca kereszteződésénél balra akart kanyarodni, de túl gyorsan ment, így sodródni kezdett, kidöntötte a postaládát és a kocsi a jobb oldalon lévő hivatalnak csapódott. Az autóban a sofőrön kívül még négyen utaztak, köztük a személyautó tulajdonosa is, ám csodával határos módon senki sem sérült meg a baleset során.

Barcs - Rendőrkézen a laptoplopók
Bravúros gyorsasággal, egy nap alatt fogták el a barcsi rendőrök azokat a fiatalokat, akik az egyik helyi iskolából vittek el 5 laptopot 450 ezer forint értékben. Hétfőn jelezte az oktatási intézmény a bűncselekményt. A Barcsi Rendőrkapitányság munkatársai széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, többeket meghallgattak az üggyel kapcsolatban, másnap, tehát kedden pedig már el is fogták az elkövetőket. A három fiatalkorút előállították a kapitányságra, gyanúsítottként kihallgatták őket, ennek során beismerték a lopást. A laptopokat a tettesektől megvásárló orgazdák is rendőrkézre kerültek. Így ellenük is eljárást indított a Barcsi Rendőrkapitányság.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Jó hangulatú sportnap a Szakképzőben ...

2011.
04.20
Program, amely sohasem maradhat el: főzés bográcsban, gyalogtúra ügyességi és szellemi feladatokkal, foci, kosár, tollasozás, sakk. A jó idő, a közelgő ünnep hangulata, az együttlét öröme mind-mind a siker zálogai voltak. Képek: Bogdán László

Átadták a Sport Díjakat ...

2011.
04.20
Ma este a Városi Kulturális Központban adták át, a 2010 évi Marcali Város Sport díjait. "Év sportolója 2010." díjazottjai: Év Sportolója 2010. I. fokozat – Pék Petra, Év Sportolója 2010. II. fokozat – Krajczár Ibolya, Év Sportolója 2010. III. fokozat – Ferenczy Máté, Év Utánpótlás sportolója 2010. – Kardos Evelin, Év Csapata 2010. - a Mikszáth K. Utcai Általános Iskola III. korcsoportos leány atlétika 4 próba csapata (A csapat tagjai: Ágoston Kitti, Bárczi Kata, Kuti Bettina, Mezőfi Brigitta, Sárfi Anett, Szabó Eszter, Szecsődi Laura Felkészítőik: Fuisz János, atlétika edzőjük: Bőle László) Év edzője 2010. - Bőle László. A sportemberek méltatása itt elolvasható. Az ünnepségen bemutatott fotó összeállítás lejátszható (.exe) fájl innen letölthető! Gratulálok!

"Ne pazarolj!" fotópályázat ...

2011.
04.20
Április 18-án a díjak átadásával zárult a Széchenyi Zsigmond Szakközép és Szakiskola Természetbarát munkaközössége által kiírt "Ne pazarolj!" fotópályázat kiállítása a Marcali Berzsenyi Dániel Városi Könyvtárban. Diák kategóriában a szakmai zsűri (tagjai: Vissy Károly, Kovács Zoltán, Tóth Krisztina, Monostori Szilveszter, Vágó Zoltán, Kissné Kajdács Andrea és Kocsiné Buzás Anita voltak) által legjobbnak ítélt fotót Csobod Szandra készítette, második: Kovács Botond, harmadik pedig: Kiss Adrienn lettek. Felnőtt kategóriában az első: Horváth Krisztián, másodi-harmadik pedig: Buzás János és Lakos Veronika lettek. A díjakat a kiíró intézmény, valamint a Mekitó kft. ajánlották fel. Valamennyi pályázó tárgyjutalomban részesült. Információ: Antics József munkaközösség vezető. Fotó: Győri Szabolcs

Kistérségi hírek ...

2011.
04.20
Virágosítottak a marcali óvodások
A Föld napját ünnepelték a marcali Tündérliget óvodásai. Ennek keretében a foglalkozásokon a gyerekek gilisztafarmot készítettek, virágokat ültettek, rendezték és kicsinosították az óvoda udvarát. A programhoz kapcsolódva egy hétig tartó papírgyűjtési akciót is elindítottak.

Erdő a középiskolai tanteremben
Mikrozónákat alakítottak ki nagyvadas, illetve vizes élőhelyekkel, madárfajokkal és a hozzáillő növényzettel a szőcsényi Széchenyi Zsigmond középiskola interaktív termében. Az interaktív tábla audiovizuális lehetőségeivel az erdő hangja is megtölti a termet, ahol a padok is fatuskókból állnak. A beruházás 4,8 millió forintos pályázati támogatással valósult meg.

Madárcsicsergés a diákoknak
Különleges természetvédelmi napot szervezett a Föld napja alkalmából somogyfajszi Fajsz Fejedelem általános iskola a Somogy Természetvédelmi Szervezettel közösen. Tömösváry Tibor, a szervezet elnöke a Kund kastélyban fogadta a diákokat elsőként előadással, majd a parkba vitte őket a madárhangokat magyarázva. Végül a hallottak alapján totót töltöttek ki a tanulók, a nyertesek jutalmul madárlesre mehetnek. Tízóraira bioételeket kóstolhattak: mint bioszürkemarha-szalámit, vagy a házi készítésű sajtot. A vetélkedő az iskolában folytatódott, majd zárásként összeszedték a szemetet a település központi részein.

Születésnapi köszöntő
Csömenden A csömendi önkormányzat minden évben megköszönti születésnapján azon időseit, akik elkerülték a 80. életévüket. Jelenleg tíz ilyen idős ember él a faluban. Szabó István polgármester ezúttal a 89 éves Tálos Lajosnénak vitte el az ajándékokat. Anna néni nővére Vörös Rozália, egyébként a falu legidősebb lakója, 92 éves. Mindketten Csömenden is születtek.

Tájékoztató a pálinkafőzésről
Aki pálinkát iszik, igyon minőségit. A minőségi házi pálinkafőzés titkairól és fortélyairól tartott előadást Kéthelyen Komoróczi Lajos agrármérnök. Beszélt a házi pálinkafőzést megalapozó hazai és uniós törvényekről, rendeletekről is. A tájékoztatót pálinkák kóstolgatásával zárták.

Ne legyen több rablótámadás
Mit lehet tenni azért, hogy a mesztegnyői támadáshoz hasonló ne történjen a jövőben. Ez ügyben is találkozott Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke és Balás Béla megyéspüspök. Gelencsér Attila a kaposvári püspöktől kapott levél, illetve a magányos helyen lakó katolikus papok címét tartalmazó lista alapján levélben kérte meg az adott települések polgármesterét, hogy a járőrözők, a polgárőrség tagjai, az önkéntesek, s más civil szervezetek képviselői lehetőségeik szerint gyakrabban látogassák a papok, lelkészek lakhelyét, a plébánia-, illetve parókia-épületeket, hogy a mesztegnyői esethez hasonló brutális rablótámadások ne fordulhassanak elő. A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke további egyeztetést is folytatott ez ügyben a megyei rendőrkapitánysággal és a polgárőr szövetség elnökével.

Fordított nap a Noszyban ...

2011.
04.20
Ma rendezték meg a hagyományos fordított napot a Noszlopy Iskolában. Volt hatalomátvétel kulcsátadással, rövidített órák, leg-leg, a fiúk meglocsolták a lányokat tűzoltóautó segítségével, szóval volt mindenféle jó, amit csak kívánhat a gyerek. Aztán délben volt egy koncert, ami hatalmas sikert aratott, és a koncert végén a mai nap szervezői, a 8. a –ok egy dalban megköszönték az osztályfőnöküknek az elmúlt éveket ... szép pillanat vol. Nagyszerű nap volt a mai gratulálok! (A galériában két oldal van!!! Lapozni jobbra fent!)

Jedlik Ányos matematika- és fizika verseny ...

2011.
04.20
Balatonszentgyörgyi tanulók sikerei az országos matematika-fizika tanulmányi versenyen, Nyíregyházán
A Jedlik Ányos Társaság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézete 13. éve hirdeti meg a Jedlik Ányos matematika- és fizika versenyt általános iskoláknak. Iskolánk tanulói évek óta sikeresen szerepelnek a regionális fordulókon, az utóbbi két évben pedig az országos versenyre is eljutottak. Ebben a tanévben két tanuló, Csuha Boglárka 5. , és Mazzag Tamás 6. osztályos tanulónk jutott el Nyíregyházára, az országos döntőbe, ahol mind a ketten 4. helyezést értek el. Felkészítő tanár: Kocsis Ildikó tanárnő volt. Kísérő tanár Gálné Mihály Lívia tanárnő volt. A 3 napos programban a feladatmegoldáson kívül városnézés és állatkerti látogatás is szerepelt. A verseny költségeit a Dobó István Általános Iskolában működő Alapítványunk finanszírozta. Külön köszönet nekik is! Gratulálunk az elért szép eredményhez! Információ: Navrasics Endre Ig.h.

Rendőrségi hírek Somogyból ...

2011.
04.20
Kaposvár - Gyalogos gázolás a Petőfi téren
Egy piroson átszaladó fiatalt ütött el egy autó ma a reggeli órákban Kaposváron. Az Áchim András utcában a Baross Gábor utca felé a belső forgalmi sávban közlekedő Fiat Punto személygépkocsi ütötte el a fiatalt, aki az elsődleges információk szerint a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére akart átfutni a Petőfi tér irányából a helyijáratos buszállomás felé. Az elsődleges információk alapján a fiatal könnyebb sérüléseket szenvedett, a Mentőszolgálat a kaposvári kórházba szállította. A baleset körülményeit a Kaposvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

Marcali
5 köbméter akácfát vágott ki és próbált meg ellopni április 19-én a délutáni órákban Pusztakovácsi külterületén két helyi és egy csömendi férfi, akiknek ténykedésére a SEFAG Zrt. és a Somogy Megyei Erdészeti Igazgatóság két munkatársa figyelt fel. A fatolvajok közül a tehergépjárművet vezető személyt a helyszínen, két társát akik a helyszínről elmenekültek, beazonosításukat követően később a Marcali Rendőrkapitányság munkatársai elfogták. A három férfi ellen lopás miatt indított büntető eljárást a Marcali Rendőrkapitányság.

BVRK
Bajbajutott vitorlást mentettek április 19-én a késő délutáni órákban a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Balatonkenesei őrsének munkatársai. A vitorlás mivel nem volt szél és a hajó elektromos segédmotorja meghibásodott nem tudott kikötni, és a parttól 1500 méterre a balatonalmádi előtti vízterületen vesztegelt. A vitorláson tartózkodó két személy közül az egyik mozgássérült volt, így nem tudott segíteni a hajó vezetőjének a partra jutásban. A hajót a vízirendészet járőrei a balatonalmádi kikötőbe vontatták és a személyekkel együtt biztonságba helyezték.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Kék-tó bajnokság ...

2011.
04.20
Újabb fordulót játszottak a KÉK TÓ-ÖREGFIÚK bajnokságban. Hétfőn hazai pályán fogadta a KARÁD csapatát a Marcali Öregfiúk csapata. Bízva abban, hogy a hazai pálya előnye nekik hoz szerencsét, támadólag léptek fel ami a 20 percben hozta meg a vezető gólt, Czurring Norbert lőtt a hálóba. A Karád egy kontra után 14 méteres kapás lövéssel egyenlített a félidő lefújása előtt. A második félidő is hazai támadásokkal kezdődött, ami nem sokára góllá érett. Mintaszerű támadás után Mohr János lőtt a kapuba, sajnos ezt is kiegyenlítette az ellenfél, de nem adták fel, újabb támadás és újabb gól, amit Czimmerman Árpád lőtt, sajnos ezt a gólt sem ünnepelhettük sokáig, ismét kiegyenlítet a Karád. Egy újabb támadás után Rácz Gábor is betalált, de ahogy lenni szokott kiengedés és létszám hiány miatt újra egyenlített Karád. Így a mérkőzés döntetlen lett. Marcali öregfiúk-Karád öregfiúk 4-4. Információ: 1nagyur

Körzeti verseny a Mikszáthban ...

2011.
04.20
Hat iskola 3.-4. osztályos kiválasztottjai vettek részt az immár hagyományos komplex anyanyelvi versenyen, valamint a rajzversenyen, utóbbinak megadott témája "Az én mesém". A "fejt törők" ügyesen kacskaringóztak a nyelvi buktatókkal elegánsan teletűzdelt feladatlapok útvesztőiben, a "kézügyesek" mesebeli alkotásokkal tették kedvesebbé könyvtárunk külcsínét. Eredmények

Külön gratulálunk Balogh Marcell tanulónknak, aki – a mostani győzelme előtt – első lett a balatonkeresztúri matematikaversenyen, valamint a körzeti alapműveletin is, emellett mandátummal bír a Kalmár és az Alapműveleti Matematikaverseny megyei díjkiosztójára. A program a TÁMOP-3.4.3-08/2 "Innovatív iskolai tehetséggondozás Marcaliban és kistérségében" című pályázat támogatásával valósult meg. Infomáció és képek: Horváth László

XIX. Kaán Károly Természetismereti Verseny ...

2011.
04.20
Sikerek a XIX. Kaán Károly Természetismereti Verseny megyei fordulóján! A természetismeretet kedvelő gyerekek megmérettetése 2011. április 15.-én Kaposváron volt a megyei Pedagógiai Intézetben. Az iskolájuk legjobbjai a természetismereti tananyagon kívül, a Kiskunsági Nemzeti Park, a Duna-Ipoly Nemzeti Park, valamint a Természetbúvávár című lap 2010. 3-4-5-6 és a 2011. 1-2 számában lévő poszterek, virágkalendárium, útravaló és Kaán Károly életéből is felkészültek. Eredményeink: 6. évfolyam: Sörnyei Dániel megyei I. helyezést ért el, így májusban az országos versenyen Ő képviseli Somogy megyét és a Noszlopy iskolát. Felkészítő tanár és szaktanár: Szijártóné Wirth Brigitta 5. évfolyam Kollár Martina megyei II. helyezést ért el. Martinát "csak" 1 pont választotta el a győzelemtől. Felkészítő tanár: Szijártóné Wirth Brigitta, iskolai szaktanár: Patkó Imre Információ: Noszlopy

Jég nyuszi ...

2011.
04.19
A Husqvarna cég támogatásával egy látványos show műsorral lepték meg a Széchenyi Zsigmond Szakközép- és Szakiskola tanulóit és a Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny résztvevőit. M. Tóth Zsolt készített jégből egy nyulat pillanatok alatt, a velem együtt ámuló nézők szemeláttára. Az "ihletthez" egy kis AC/DC rockzenei is kelett … :-)

Közeledik a Húsvét ...

2011.
04.19
Egyre gyakoribb lesz a Húsvéti ünnepkőrhöz kapcsolódó hír a Portálon, szinte mindennapra jut egy játszóház, vagy más rendezvény. Ma a Bóbita Óvodában volt tojásfestés. Peti Gréta mutatta meg az írókázást.

Ismét a Kis-Balatonnál ...

2011.
04.19
A Marcali Szakképző Iskola diákjai a TÁMOP 3.1.4 program keretében 2011. április 18-án természetvédelmi kiránduláson tanulmányozták a Kis-Balaton növény- és állatvilágát. A tavalyi évben is nagy érdeklődésre számot tartó túrán válogatott csapat vehetett részt. A Diás-sziget, a Matula kunyhó, a Fekete István Emlékház látnivalóit fotókon is megörökítették a gyerekek. A három órás szakvezetés során a tanulók betekintést nyerhettek a természetvédelem sokszínű tevékenységébe. Az itt élő madarak azonosítása és megfigyelése (élőhelyük, táplálkozási szokásaik) zárta a kis-balatoni kirándulást. Információ: Marcali Szakképző Iskola

Széchenyi Nap Szőcsényben ...

2011.
04.19
Ma rendeztek egy akadályversenyt, és környezetvédelmi vetélkedőt Szőcsényben. A tanulók és pedagógusok egy része az országos szakmai verseny lebonyolításában vesznek részt, a többiek pedig megtartották a hagyományos vetélkedőjüket. A focitól, az íjászatig sokféle feladat volt. De nem maradtak ki a környezetünkhöz kapcsolódó feladatok sem. Az időjárás? … bárcsak mindig ilyen lenne!

"Kenguru" eredményhirdetés ...

2011.
04.19
Nagyszerűen szerepeltek a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tanulói a Nemzetközi Kenguru Matematika Versenyen, melynek ünnepélyes eredményhirdetésére tegnap került sor. Somogy megyében évfolyamonként több száz diák vállalta a megmérettetést. Iskolánkból a harmadikosoknál megyei 2. így országos 16. helyezett: Arany Barnabás,/ felkészítő: Kissné Takács Ildikó/ 3. László Balázs, 4. Oláh Emese / felkészítő:Varga Jánosné/ 6. Bödő Lajos, 7. Szarka Kincső, 10. Borbély Eszter/ felkészítő: Kissné Takács Ildikó/. A negyedikes mezőnyben 7. Pintér Hargita, 14. Tombor Zsófia /felkészítő: Csentei Gabriella/. A legkisebbek, a másodikosok legjobbjai: 12. hely Bera Fanni, 19. hely Gáspár Róbert /felkészítő: Magyar Vendelné/. A program a TÁMOP-3.4.3-08/2 "Innovatív iskolai tehetséggondozás Marcaliban és kistérségében" című pályázat támogatásával valósult meg. (Információ: Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola)

Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny 2. nap ...

2011.
04.19
Ma délelőtt a gyakorlati feladatokkal folytatódott a Széchenyi Zsigmond Szakközép- és Szakiskolában a Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny. A Szőcsényi iskola tanerdejében - elnézést a szakszerűtlenségért – fadöntés volt az egyik feladat. A versenyzőnek egy a vágásra kijelölt fától 10 méterre lévő karót kellett eltalálnia a kidöntött fával. Másik feladat a fák mozgatása traktorral (azoknak a fakockáknak a helyén kell maradniuk!), illetve a fűrészhasználat kontrolálása… tolómérővel és szögmérővel ellenőrzött vágási síkok … nem egyszerű az biztos. Egy másik helyszínen pedig adott idő alatt kellett kiválasztani a vágásra kijelölt állományt. Meglehetősen nehéz feladatok …

Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny eredmény...

2011.
04.19
Április 13-14-15-én rendezték meg Baktalórántházán a Mezőgazdasági gépszerelő, gépjavító szakmában a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét. A verseny lebonyolítása a szakmai vizsgák forgatókönyve szerint történt. Csikós Zoltán a Marcali Szakképző Iskola tanulója a versenyen nyújtott teljesítménye alapján az írásbeli feladatok megoldásában 2. helyezett lett, összességében a szóbeli és gyakorlati feladatok teljesítése után szakmunkás bizonyítványt szerzett.

Felkészítői tanárai Rádics János és Szován László voltak. Gratulálunk a sikeres szerepléshez. Információ: Marcali Szakképző Iskola.