headerphoto

Freunde der Blasmusik (CH) - BIKINI 1:0

A nagyérdemű legnagyobb örömére több ráadásszámmal köszönte meg a vastapsot, a városunkban fellépő, Freunde der Blasmusik (CH) - Basel - fúvószenekar. Talán lehettünk volna többen a nézőtéren, de ezen a hétvégén ember legyen a talpán aki válogatni tud a programok között amelyek a környezetünkben bonyolódnak. Mindenesetre akik a fúvósokat választották nem döntöttek rosszul, és talán ha nagyon siettek kiértek még a partra is.

I. MARCALI TŰZOLTÓ HAGYOMÁNYŐRZŐ KOCSI-FECSKENDŐ VERSENY

A Somogyi Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület Marcali tagcsoportja és a Marcali Tűzoltóparancsnokság közös szervezésében Marcali város 30 éves évfordulója alkalmából kerül megtartásra a verseny. A résztvevő csapatok az ország különböző pontjairól érkeznek, hogy bemutassák az 1800-as évek tűzoltó technikáját.

Balatonkeresztúri Fúvószenekari találkozó

Elkezdődött a nyár legnagyobb létszámú fesztiválja környeze-tünkben. Nagyszerű hangulatban telt a péntek délután és este. Folytatás szombaton és vasárnap, a Balaton parton.

Marcaliban a Szabadtéri Színpadon holnap 19 órakor: Freunde der Blasmusik (CH)

Somma.hu - Somogy Megyei Online Napilap

Szovátai gyerekeket láttak vendégül Marcaliban

Harmincnégy szovátai fiatalt látott vendégül a helyi egyházközség és a lakosság tíz napon keresztül. A gyerekek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Otthonából érkeztek a nyári táborba. Sokszínű programmal várták őket: kirándultak Mesztegnyőre, Somogy-várra, valamint megmártóztak a Balatonban és a zalakarosi gyógyfürdőben is. A búcsúesten mintegy kétszáz vendég vett részt, a tábor lakói mellett a nevelőszülők és az adományozók is jelen voltak a hazaindulásnál.

A nyár eddigi legforróbb estéje..

Az Aranyhíd Szövetség programsorozatában most szombaton két helyszín is kínált programokat. A Balatonmáriafürdői strandon a Modern Tánc Fesztivál eseményeit élvezte a nagyszámú közön-ség. Marcaliban a TULAJDONKÉPEN zenekar, a Zenepavilonnál lépett fel. A nagy melegben jobb választásnak bizonyult, mert a teátrum színpada és nézőtere nagyon forró lett volna. Mindkét eseményen nagy számban jelent meg a közönség és jól szóra-koztak, a fullasztó hőség ellenére.

Somma.hu - Somogy Megyei Online Napilap

Új Városi Rendészet Marcaliban

Több helyi szervezet összefogásában új Városi Rendészet kezdi meg működését Marcaliban. Céljuk a bűnmegelőzéssel, bűnüldöz-zéssel kapcsolatos feladatok koordinálása, a közrend és a közbiztonság javítása, valamint a jelentősebb rendezvények biztosítása. Tagjai: a helyi önkormányzat, a rendőrkapitányság, a tűzoltóság, a marcali polgárőrség, a mezei őrszolgálat, valamint két őrzéssel, illetve vagyonvédelemmel foglalkozó vállakozás.

The Scorp's zenekar koncertje Marcaliban

Kézilabda és vizilabda torna Marcaliban

Városunkban került megrendezésre a DRV Kupa női nemzetközi felkészülési vízilabda torna. A magyar junior és ifjúsági, a kanadai junior-, valamint az orosz ifjúsági vízilabda válogatott küzdött meg a DRV Kupájáért a városi gyógyfürdőben. Ugyancsak a fürdőben tartották meg a Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság Kvalifikációs Versenyét.

Somma.hu - Somogy Megyei Online Napilap

Kerékpárút százmillióból pályázat útján

Csaknem 90 millió forint támogatást remél a marcali önkormány-zat a Marcali-Boronka közötti kerékpárút megépítéséhez A város képviselő-testülete ezért pályázatot nyújt be a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében. A kerékpárút az ott élők munkába járását könnyítené meg. A mintegy százmillió forintos beruház fenmaradó költségeit Marcali saját idei költségvetésében biztosítja.

Somma.hu - Somogy Megyei Online Napilap

A nyugati-balatoni kistérségek kialakítása legkorábban csak ősszel

Sólyom László a törvény újratárgyalását kérte, így a határok módosítása legkorábban csak ősszel, érdemi munka pedig várhatóan csak januárban kezdődhet meg az új nyugat-balatoni kistérségekben. Az elmúlt időszakban a régió több települése is jelezte, hogy változtatni szeretne hovatartozásán. Eddig csupán négy település, Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő, Balatonberény és Balatonszentgyörgy nyilvánította ki akaratát, miszerint a Marcali Kistérséghez kíván tartozni.

Sonline.hu - Somogy Megyei Online Portál

Negyvenmilliót ad a megye Marcalinak

Megszületett a megállapodás a marcali és a megyei önkormány-zat között a Marcali Szakképző Iskola működtetéséről. A megye 15 millió 396 ezer forintot ad át a városnak a szakképző iskola fenntartásához. A körzeti közoktatási feladatok finanszírozására így összesen 40 millió forintot ad a megye, idén és a jövő évben is. Ezt a forrást a három középfokú oktatási intézmény műkö-désére kell fordítania Marcalinak. A megyei képviselők júniusban döntöttek a marcali szakiskola visszaadásáról, a marcali testület már korábban határozott az átvételéről.

Kistérségi nyugdíjas találkozó Marcaliban

Működik városunkban egy új művészeti együttes, a nevük: Szivárvány Nyugdíjas Egyesület. A kistérségi bemutatón reme-keltek a környék nyugdíjas csoportjai. Színvonalas műsorokat láthatott a nagyszámú közönség. Az előadások nagyon sok munkával, próbával megalapozva, nagyszerűen sikerültek.

Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor gitárművészek, Marcaliban

Idén első alkalommal volt telt ház a Szabadtéri Színpadon. A kellemes nyárestén a szökőkutat övező park padjai is megteltek a nagyszerű gitármuzsikát hallgató marcaliakkal. A két művész fantasztikus hangulatot varázsolt mindannyiunk örömére. Óriási sikert arattak a 90 perces, szünet nélküli produkcióval. Gratulálok, nagyon jó volt!

 

..:: GiFMEN ::..


Aranyhíd Szövetség

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates