headerphoto

Jeanne Carroll - blues koncert

Jó volt ma marcalinak lenni.. Jó volt látni és tapasztalni, hogy városunk lakossága zsúfolásig megtölti a művelődési házat. Mert szereti és érti a ZENÉT! Zenét, mert ma este igazi nagybetűs ZENÉT hallgatott az a több száz szerencsés, aki velem együtt végig tapsolta, a blues nagyasszonyának koncertjét.

Gyereknap 2007

"A játék tradíció, küzdelem, önmegvalósítás, míg az ego a küzdeni vágyást, győzni akarást erősíti bennünk, addig a csapatszellem az, amely animálja, formálja identitásunkat. Ezt az értéket képviseli és közvetíti a Balasport immár tíz esztendeje."

A helység kalapácsa Besenczi Árpád előadása

És eljött az este... és elromlott az idő... A Szabadtéri Színpad nyitó előadása, Petőfi Sándor: A helység kalapácsa. Besenczi Árpád előadásában a Művelődési Központban került bemutatásra. Nagyszerű darabot, láthattunk egy MŰVÉSZ előadásában! A körülményektől nem zavartatva, magas színvonalú, pergő és rendkívül összeszedett, előadást mutatott be egy, a közönségének elkötelezett SZÍNMŰVÉSZ...

Köszönjük! Köszönöm! Nagyszerű este volt...

" A harsonás is ember" Tóth Bence koncertje

Elő - vizsgakoncert, Tóth Bence előadásában, zongorán kísért: Milbauer Krisztina. Városunk zeneszerető polgárainak kedves ismerőse, évek óta Svájcban végzi zenei tanulmányait. Ez évben elérkezett a vizsgakoncert ideje, a jelentős eseményre készülve koncertet adott a Művelődési Központban.

Somma.hu - Somogy Megyei Online Napilap

Marcali kiáll a Szakképző Iskola mellett

A város mindent megtesz annak érdekében, hogy a Marcali Szakképző Iskola zavartalanul tovább működhessen - mondta Sütő László polgármester. Mint ismeretes, a megyei fenntartású intézményeket érintő átvilágítás során az iskola megszűntetése, illetve átszervezése is felmerült javaslatként. A marcali önkormányzat vezetője közölte: hivatalos döntés ugyan még nem született, de amennyiben a megye nem tudja vállalni az intézmény működésével járó költségeket, a város maga teremti elő az ehhez szükséges összeget, hogy átvegye ezt a feladatot. Sütő László hozzátette, a képviselőknek és neki magának is fontos a több száz diák sorsa, és az is, hogy ne kelljen elbocsátani a pedagógusokat.

Tavi Televízió

Kortárs Somogyi képzőművészek kiállítása a Bernáth galériában

Szabó Károly Attila 10 éves álma vált valóra, amikor január 22-én megnyílhatott az első Kortárs Somogyi Képzőművészek vándorkiállítása. Ez az álom, most marcaliban is megtekinthető a Bernáth Aurél galériában..

Marcali előtt már Kadarkúton, Csurgón és Barcson is megcsodálhatták a képzőművészet iránt érdeklődők a Marcaliban május 16.-án nyílt Kortárs somogyi művészek vándorkiállítását. A Bernáth Galériában Szabó Károly Attila művelődési menedzser nyitotta meg a tárlatot, és ajánlotta az érdeklődőknek.

A sokszínű válogatás igencsak megosztja az emberek véleményét, hisz ahány művész, annyiféle műfaj, technika, stílus jellemzi az alkotásokat. A kiállításon a festmények mellett iparművészek és szobrászok munkáit is megcsodálhatják. A tárlatot június 10-ig látogathatják meg, de ha lemaradnának, a kiállított művek Marcali után a Balaton part irányába folytatják útjukat, majd az év végéig, szinte az egész megyét bejárják. A kiállításról készült összefoglalót, a következő Bala'art extrában láthatnak.

 

Idénynyitó roncsderbi futam Marcali-Boronkán.

Gyönyörű idő, több mint száz induló autó. Kiválóan előkészített pálya, szigorú gépátvétel. Az egész napos program több ezer kíváncsit, és szurkolót vonzott a rendezvényre.

Tűzoltó majális, és házi verseny.

Borongós időben rendezték meg a hagyományos összejövetelüket a marcali Lánglovagok. A Latinka pályán, rendezett versenyen összemérték felkészültségüket, a váltások. Négyszer százméteres váltó futás, kismotor fecskendő szerelés, és a végén 100 méteres futás. Jó volt látni, a kiváló fizikai állapotban lévő tűzoltók felkészültségét, és hozzáállását. Nyugodtan alhatnak a marcali polgárok: felkészült tűzoltók vigyázzák álmukat!

2007. május 1. kedd - MUNKA ÜNNEPE

Reggel amikor felkeltem, és végig gondoltam ma hova akarok elmenni, eszembe jutott más helyen igazán program sincs. Nálunk Marcaliban három helyszín is kínálkozik fotózásra. Mindenesetre elgondolkoztató... A városlakók azért jól jártak.

 

 

 

 

..:: GiFMEN ::..


Aranyhíd Szövetség

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates