headerphoto

10 éves a Marcato Ütő Együttes.

Ma este egy nagyszerű hangulatú, koncerttel ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját a Marcato együttes. A tejes teltházat vonzó koncert sokáig emlékezetes lesz azon szerencsések számára akik befértek a művelődési ház színház termébe.Azok akik kinnrekedtek - legkevesebb 50-60 kedves zenebarát - a folyosón elhelyezett televíziókészüléken követhették az eseményeket a Városi Televízió élőközvetítése jóvoltából. Ismételten bebizonyosodott, hogy városunk lakossága szereti művészegyütteseit, a Folk Karácsony látogatottsága is igazolta egy új nagyobb művelődési intézmény szükségességét.

"FOLK-KARÁCSONY" a Művelődési Központban

Tegnap este nagy érdeklődés mellett (teltház) rendezte meg a BAGLAS NÉPTÁNC EGYESÜLET, évzáró műsorát. A rendkívül látványos és színvonalas előadás nagy sikert aratott a nézőknél. Fellépett a NOSZLOPY GÁSPÁR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA minden táncos évfolyama is. A kicsik és a nagyobbak is kiállóan teljesítettek. Az este a népi tánc és a közösség örömünnepe volt. Jó volt látni azt az örömöt és jókedvet. Ismételten beigazolódott igazi közösségformáló a tánc és az együttes fellépés.

Fesztivál Marcaliban!

Csütörtökön érkeztek az első csoportok, és fokozatosan "megszállták" Marcali minden létező szállás helyét, és sokan csak a Szőcsény-i kollégiumokban lettek elhelyezve. Naponta közlekedve, és főleg fellépve kissé felborították álmos kisvárosunk, mindennapjait. Örömünkre! Nagyon kellett ez a fesztivál! Igazi pezsdülést hozott a városba, a fellépők az USA -tól, Lett országig, igazi fesztivál hangulatot varázsoltak mindennapjaink unalmába. Sok munka, és sok fáradság van a rendezvény mögött, de nem ez, ami számít, régen voltak kíváncsiak városunk lakói ekkora számban egy rendezvényre, és ez az, ami számít! A közönség véleménye, az pedig elismerő, egyértelmű a siker!

Európa Nap Marcaliban

Május elsején egy nagyszerűen sikerült majálissal ünnepelte a város az Európai Uniós csatlakozás napját. A Városi Gyógyfürdő és Szabadidő Központ kiváló házigazdája volt a rendezvénynek. A Kulturális Központ elsőrangú programot szervezett az ünnepre. És a város lakói jól érezték magukat! Nem kell sok nekünk csak egy kicsit jó idő, nagyszerű előadó művészek, megfelelő környezet és akkor jól érezzük magunkat a városban. Mindenesetre szerintem egy hagyomány kezdete lehet ez a rendezvény, legyen minden majális a strand területén, alkalmasnak látszik erre! Legyen hasonló színvonalú program és akkor lehet mozgósítani a város lakosságát, bizonyíték erre a tegnapi tömeg.

 

..:: GiFMEN ::..


Aranyhíd Szövetség

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates