headerphoto

Negyedik nap… a FINÁLÉ!

Szerintem kezdünk belejönni a fesztiválosdiba, csak az a baj, hogy véget ért… Akik ma este kilátogattak a szabadtéri színpadra azok jól szórakoztak, az biztos! És ezt két év múlva megismételhetjük, remélem.

Harmadik nap… Bieranjas svájci fúvószenekar a színpadon.

Elnézést kérek az Eurofolk Fesztivál résztvevőitől, igazán nagyra értékelem a tudásukat, hozzáállásukat, de a nevezett Svájci zenekar fergeteges show műsora volt a mai nap eseménye. Azonnal leírom nem hasonlítható össze a két műfaj! A Bieranjas, nemzetközi szintű programot mutatott be Marcaliban, nagy örömünkre. Ennyit a nagyszerű produkcióról és most néhány, szubjektív mondat a táncegyüttesekről. Az ASVESTOHORI görög együttes, a lengyel csoport mellett megítélésem szerint a legjobbak. Az olaszok és a litvánok elsőrendű produkciót mutatnak be, a spanyol együttes előadását nem tudom megítélni, - valószínűleg közrejátszik ebben, a tánctudományok ismeretének hiánya – véleményem szerint egy tradicionális, kevésbé látványos tánc, és az ahhoz való ragaszkodás a közönség szórakoztatásának rovására megy. A Szarkaláb esetében az énekek érthetőségével voltak problémáim, bár lehet az én fülemmel is baj! Ha jól számoltam 5 pár jött csak el, a zenekarral. Emlékeim szerint két évvel ezelőtt jobbak voltak. Végezetül a BAGLAS, az elmúlt héten volt szerencsém látni az együttest Szőkedencsen, Mesztegnyőn, Balatonmáriafürdőn és Marcaliban. Megismétlem, nem vagyok szakember csak egy néző, a véleményem csak egy amatőr véleménye. A mostani Baglas egy professzionális, jól felkészült együttes, fellépései során minden alkalommal a közönség tiszteletét, megbecsülését tapasztaltam. Szőkedencsen az alig néhányszáz nézőnek ugyanazt nyújtották, mint a rétes fesztivál több ezres nézőseregének, de a hazai pályán sem lazítottak. Nem számítottak a körülmények, csak a közönség, Nekem ŐK a legjobbak és szerintem ezzel a véleményemmel nem sokan vitatkoznak a városban.

Második nap… mi lesz még itt?

Amikor írom ezt a néhány sort mindjárt éjfél van, és a zenepavilon előtt éppen görög táncház van kb. 500 résztvevővel. Ha belegondolok, hogy pénteken este nyolc után hány embert lehet látni Marcali utcáin… Szóval siker, siker, siker! Siker az Eurofolk Fesztivál és siker az Európa Park.

Az első nap Balatonmáriafürdőn…

Megint csak úgy van beszéljenek a képek, aki nem volt ott az „úgysem hiszi”, aki pedig ott volt úgy is tudja… :-) NAGYSZERŰ VOLT!

Csak egy fotó...

Van Marcaliban néhány lokálpatrióta, aki nagy lelkesedéssel és kitartással fotózza a várost, szerencsésnek mondhatom magamat, mert egyiküket jól ismerem, és ezt a szép fotót a rendelkezésemre bocsátotta. Simon Józsefnek hívják, köszönet érte! Ezen a címen egészen különleges, a várost vizuális technikával bemutató panoráma képek is megtekinthetők jóvoltából!

Megint egy jó nap!

Véleményem szerint nincs a városban polgártársam, aki ellentmondana rövid ismertetőm címének. Ma 2006. július 7.-én felavatták az Európa Parkot városunk szívében. Nagyon szép lett! És én is remélem – egyetértve, Sütő László polgármester Úr, megnyitóbeszédében megfogalmazott aggodalmával- vigyázunk rá mi együtt, magunknak. Sokat írhatnák a színvonalas megnyitóról, annak kulturális értékéről, de inkább beszéljenek a képek…

..:: GiFMEN ::..


Aranyhíd Szövetség

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates