headerphoto

Moliere: Tartuffe..

Ezzel a színdarabbal kezdi meg működését városunk új büszkesége a Szabadtéri Színpad. 2006. július 7.-én kora este félhéttől későestig a kultúra színtere lesz városunk vadonatúj közösségi tere. A Városi Zenepavilonban a Marcato és a Zeneiskola szerepel, az amfiteátrum a Pécsi Egyetemi Színház előadásának ad helyet, Moliere: Tartuffe című darabját adják elő zenés feldolgozásban, a zeneszerző és dalszövegíró: Lovasi András

Hamarosan elkészül a városközpont rehabilitáció.

A jó idő bekövetkeztével látványosan felgyorsult a városközpont átépítése. A kivitelező cég munkásai - dacolva a rekkenő hőséggel -, dolgoznak a még hátralevő feladatok megoldásán. Gondolom velem együtt mások is örömmel nézik, és már használják a megújult járdákat, kerékpár utakat. A gyerekek is várják már, hogy birtokba vehessék a játszóteret, a kamaszok pedig a gördeszka pályára várnak. Van még munka sok de, a látottak alapján határidőre elkészülnek az építők. A természet most ugyan nem segít a környezet zöldebbé tételében - locsolni kell folyamatosan-, de láthatóan egy zöld sziget, egy gyönyörű park készül a sikeres EU pályázat jóvoltából, városunkban. A fehér kövek igazi mediterrán jelleget kölcsönöznek az amfiteátrum alakú szabadtéri színpadnak. A teret burkoló kövek jól illeszkednek a sok zöldhöz és fehérhez. Összegezve egy nagyon szép, sétára, találkozásra, beszélgetésre, ösztönző közösségi tér készült. A színpad pedig várja, hogy városunk kiváló együttesei szórakoztassanak minket, várja a harmadik Eurofolk Fesztivál fellépő művészeit, a nézőtér pedig zsúfolt lesz városunk polgáraival.

Gyermeknap a Városi Gyógyfürdő és Szabadidő Központban.

Szerencsére csak fenyegetésnek tűnt délelőtt a rosszidő, mert a programok nagy részét sikerült lebonyolítani a fürdő területén tartott gyermeknapi rendezvényen. A jelenlévők nagyszerűen szórakoztak a kiválóan megrendezett programokon. A rendezvény gerince a negyedik alkalommal megrendezett BallaSport Kupa volt. Nagy sikert aratott a "szelíd" motorosok bemutatója, főleg a parkolóban megtett köröknek örültek a gyerekek nagyon. Szép sikert arattak a tini táncos lányok, valamint Galambos Dorina. A cseresznyemag köpő verseny, a pint-ball lövő pálya, a motoros bemutató, az alkalomra készült keresztrejtvény jelezte a szervezők, elgondolkoztak, azon hogy ne legyen "sablonos" ezerszer unott programokkal teli a nap. A nap folyamán jól vizsgázott a fürdő is, hiszen a medencékben nagykedvvel lubickoltak a gyerekek. Feltűnően szép és gondozott a fürdő parkja, nem gondolná a látogató, hogy néhány éve még építési terület volt. Sajnos a zivatar nem maradt el, ez megzavarta a programokat. A tudósító gyáván megfutott ezért a délutáni, esti programokról a beszámoló elmaradt. bocsi! :-)

15 éves a CALYPSO kórus...

Tegnap este 4 órán át, szórakoztatta a város érdeklődő közönségét a 15 éves Calypso kórus és az együttest köszöntő: Sárbogárdi Vegyeskar, Marcato Ütőegyüttes, Balaton M&K Fúvózenekar. Az este méltó volt a nagy tudású együttes születésnapjához. Szenzációs produkcióknak tapsolhatott, a temet és a folyosókat megtöltő közönség. Nagyszerű volt, KÖSZÖNJÜK!

 

..:: GiFMEN ::..


Aranyhíd Szövetség

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates