Évet értékeltek rendőreink …

2011.
02.08
Ma kora délután, a Városházán értékelték a Marcali Rendőrkapitányság 2010. évét. A rendezvényen megjelent Mergancz Sándor r. dandártábornok, Megyei rendőrfőkapitány, Dr. Sütő László Marcali Város Polgármestere, Dr. Vajda Zsuzsanna a Marcali Városi Bíróság Elnöke, Kincsesné dr. Horváth Márta, Marcali városi vezető ügyész, Buzás László alezredes a Marcali Rendőrkapitányság korábbi vezetője, aki február elsejétől a Kaposvári Rendőrkapitányság vezetője. A beszámolót Koronczay Miklós alezredes, a Marcali Rendőrkapitányság helyettes vezetője tartotta.

Megtudtam, hogy február 15 –től a Marcali Rendőrkapitányság vezetője: Dr. Balassa Gabriella Virág r. főhadnagy, korábban a Tabi Rendőrőrs parancsnoka.

Háztűznézőben …

2011.
02.08
Ma délelőtt a Városi Kulturális Központ dolgozói "háztűznézőben" jártak az épülő Kulturális Korzóban. A látottak alapján nem lesz gond az átadással. A leállást követően hamarosan újra teljes kapacitással dolgoznak majd a kivitelezők. A műszaki átadást követően a beköltözés, az épület "belakása" lesz soron.

Farsang volt Balatonszentgyörgyön …

2011.
02.08
Farsang volt a Balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskolában. Az idén már az új, felújított intézményben rendeztük meg farsangi karneválunkat. Az alsó tagozat az iskola aulájában, míg a felső tagozat az iskola tornatermében szervezte meg a farsangi karnevált. Képek és információ: Navrasics Endre

Zalaegerszegi KK - MARCALI VSZSE 91:75 ...

2011.
02.08
Zalaegerszegen a tabellán mögöttünk álló csapattal találkoztunk. Mihalics Zoltán ponterős játékához a csapattársak nem tudtak csatlakozni, így sajnos vereséget szenvedtünk.

NB II Kosárlabda, 2011.02.05. Zalaegerszeg Zalaegerszegi KK-MARCALI VSZSE 91:75/27:21,25:24,20:17,19:13/ Mihalics Z. 29, Magyar V. 11/3, Kovács M. 13/3, Koma K. 6, Horváth P. 3/3 Csere: Sziva B. 6, Sótonyi S. 3/3, Baráth P. 2, Várfalvi D. 2 Edző: Várfalvi István Információ. Laczó Tímea

Lakossági fórum Boronkán …

2011.
02.08
A boronkai volt az utolsó lakossági fórum a 2011. évi költségvetés elkészítését megelőző rendezvény sorozatnak. A témával, fórum jelleggel majd a február 24 –i képviselő-testületi ülést megelőző közmeghallgatáson foglakoznak. A boronkai gyűlésen Buna Péter a településrész önkormányzati képviselője köszöntötte a megjelenteket majd átadta szót D. Sütő Lászlónak. A Polgármester Úr levezette a településrészi önkormányzati képviselők jelölőgyűlését. Ezt követően rövid összefoglalót hallottunk a város 2010. évéről, és a 2011. évi tervekről. Elmondta a reorganizációs csomag gyakorlatilag csak a Múzeumot és GAMESZ -t nem érintette. A Múzeum esetében, a költségvetés szinte csak az ott dolgozók bérét fedezi, a szakmai munka végzéséhez, évek óta pályázati úton szereznek pénzt az ott dolgozók. A GAMESZ –nél azért nem volt érdemi csökkentés, mert halaszthatatlan gépbeszerzés miatt erre nem volt mód. A belvíz problémája itt is megjelent a felvetésekben. Buna képviselő úr jelezte a Város elfogadott a belvíz gondok enyhítését célzó ütemterve szerint, 2011 –ben a Napsugár, a Madách és a Kisfaludy utcákban lesz munkavégzés. Visszatérő probléma a kerékpárút sötétedés utáni használata. Hiányolják a közvilágítást a helybeliek, vagy legalább egy az út szélét jelölő fehér csík felfestését. Sokadszor került szóba a vasúti átjáróban lévő forgalomcsillapító korlát megszüntetésének igénye.

Lakossági fórum Gyótán …

2011.
02.08
Jelentős érdeklődés mellett tartották meg a gyótai városrészben a 2011 évi költségvetés elfogadását megelőző lakossági fórumsorozat utolsó előtti rendezvényét. Az alig száz választópolgárból 21 –en úgy gondolták fontos nekik részt venni a fórumon. Kissné Molnár Ágnes a választókerület egyéni képviselője köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Sütő László vezetésével megtörtént a részönkormányzati képviselők jelölése. A Polgármester Úr rövid áttekintést adott a városról, majd válaszolt a felvetett kérdésekre. Tanyagondnoki szolgálat indul a településrészen március elsejétől. Felvetették többen, hogy a buszjárat hiánya lehetetlenné teszi a több műszakban dolgozó üzemekben az elhelyezkedést. A bejárókat foglalkoztató cégek "közös" munkásjáratát nevezte egy lehetséges megoldásnak a városvezető.