Industrie Elektrik Utánpótlás Labdarúgó Torna …

2011.
01.08
Reggeltől estig pattogott a labda ma a Városi Sportcsarnokban. A decemberben alakult Marcali és Kistérsége Focisuli Egyesület rendezte meg első focitornáját. Az U10 korosztályban nyolc csapat részvételével, magas színvonalú, hatalmas küzdelmeket hozó foci ünnepet rendeztek, a kiváló szervezőkészségről tanúbizonyságot tévő rendezők. A torna hagyományteremtő szándékkal lett megrendezve, de abban már most biztos vagyok lesz folytatása. Eredmények: első lett a zalaegerszegi ZTE-Landorhegy csapata, második lett a Veszprém, harmadik a Pápa, negyedik a Nagykanizsa, ötödik a Marcali, hatodik a Siófok, hetedik a Keszthely, nyolcadik a Balatonboglár csapata lett. A legjobb kapusnak a zalaegerszegi Mike Gergőt választották, a legjobb mezőnyjátékos címét a veszprémi Kiss Erik érdemelte ki. A nagykanizsai Tóth Gábor Kristóf és a pápai Áldozó Botond egyaránt hatszor volt eredményes, a legjobb hazai játékos különdíját Géczi Dániel kapta. A szervezők köszönetet mondanak minden segítőnek és a támogatóknak. Támogatók: Industrie Elektrik, Árkád Kávézó, Kövér István, Z+D, Marika ABC, Tóthné Harmath Rozália (Fornetti), Sólyom Zoltán, Fándli Péter, Király Csilla, Csarnok 200 Kft.

Egyházmegyei Karitász értekezlet…

2011.
01.08
A Kaposvári Egyházmegye Karitász csoport vezetőinek évértékelő értekezlete volt az X házban. Ez elmúlt évben végzett szeretetszolgálat és programok ismertetése után adományok kiosztására került sor. A résztvevők 21 település rászorulóinak vitték el a Katolikus Karitász Országos Központjának 3,5 tonna élelmiszer és mosószer adományát. Egyházmegyénkben a krízishelyzetben lévő családok részére pedig a segély alapból 825.000,- Ft-ot vettek át a jelenlévők. Információ: Jáki Zoltánné Kaposvári Egyházmegyei Karitász igazgató

Közgyűlés volt a Baglasnál …

2011.
01.08
Tegnap este a Kulturális Központban tartották meg a Baglas Néptánc Egyesület közgyűlését. Elfogadták a 2010. évi gazdasági beszámolót, új egyesületi titkárt és elnököt választottak. Egyesületi elnök:Takács Gábor, titkár: Jancsek Brigitta, gazdasági ügyek: Omrai Béláné, művészeti vezető: Gazdag Edina, vezetőség: Péter Brigitta, Markhard Vivien, Fülöp Péter, Harsányi Csaba, Fándli Krisztián. Az új vezetőség és az egyesület köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik az elmúlt időszakban az egyesület vezetőségében tevékenykedtek, munkájukkal segítették a tánccsoport működését. Takács Gábor az együttes művészeti vezetője, összegezte a 2010. évi tapasztalatokat, és beszélt a 2011. évi terveikről. Terveikben szerepel a "kalotaszegi" koreográfia véglegesítése, és elkezdenék egy felvidéki tánc betanulását. Itt jegyzem meg, ma már az Együttes három generációs, bár a Baglas "öregjei" is csak a húszas éveikben vannak, de a "Kisbaglas" és a Noszlopyból érkezett utánpótlás teszi három korcsoportossá az Együttest. Ebben az évben június utolsó hetére érvényes meghívásuk van Franciaországba - a tavaly nálunk hatalmas sikert arató gólyalábas tánccsoport hívta vissza Őket – élni kívánnak a lehetőséggel. Idén Hamburgban lesz a Nemzetek Fesztiválja, ott hagyományos fellépő a Baglas, oda is szeretnének elmenni. Előzetes hírek alapján talán lesz lehetőség az Eurofolk Fesztivál 2011. évi megrendezésére. A nagysikerű fesztiválra már most jelentkezett 9 együttes. Skandináviából három csapat is, de például Egyiptomból is van jelentkező. Bőszné Kiss Katalintól megtudtuk, minden lehetséges pályázati forrást felkutatnak annak érdekében, hogy ne szakadjon meg a sikeres nyári rendezvény sorozat. Remélem sikerül! Nagyon sikeres és jelentős eseménye volt, és remélem lesz a Városnak a nyári szezonban!További sikereket kívánok az Együttesnek! Köszönöm, köszönjük a munkájukat! Nagyszerű reprezentánsaik Ők Városunknak!