Változások a VSZSE kézilabda csapatánál ...

2011.
01.03
Újabb változások történtek a Marcali VSZSE női kézilabda csapatánál. Papp Orsolya anyai örömök elé néz, ezért a tavaszi szezonban már nem játszik a csapatunkban. Véglegessé vált, hogy Korcsmár Zsófia és Borsi Bianka nem játszik tovább a csapatban. Megtudtattam, hogy mostantól már Buna Anna Sárára (kapus) és Bors Krisztinára (mezőny) több feladat hárul a felnőtt csapatban. Ugyancsak több lehetőséghez jut, Fehér Kitti – az ifi meghatározó játékosa - a továbbiakban.

Ma kezdte meg a felkészülést az ifi csapat Szántó Angéla vezetésével, holnap pedig már a felnőttek is elkezdik az alapozást. Január 29 –én lesz a Főnix Kupa. A Mohács TE, a PEAC és a Kozármisleny fogadta el meghívásunkat. A héten, csütörtökön már Nagykanizsán játszunk egy felkészülési mérkőzést.

A bajnoki mérkőzéseket a serdülő csapat kezdi leghamarabb, már holnap Kozármislenybe utaznak a OSB fordulójára. Sok sikert lányok!

Marcali Tűzoltóság: 2010 számokban ...

2011.
01.03
Megkaptam Greffer József tűzoltó alezredes úrtól, - a Marcali Tűzoltóság parancsnokától -, a 2010. évre vonatkozó vonulási (riasztási) statisztikát. Itt elérhető! 641 alkalommal riasztották tűzoltóinkat, ezek között sajnálatosan 15 alkalommal csak vaklárma volt … Sohasem fogom megérteni, hogy miért "játszanak" akár emberéletekkel is! Lehet, pontosan akkor kellene másutt segítséget nyújtaniuk, amikor szándékosan valótlan riasztással elirányítják a beavatkozó állományt… Emlékeim szerint derítettek fel ebben az évben, ilyen betelefonálót… remélem megkapta példás büntetését … Köszönjük a szolgálatot!

17 éves megyei bajnoka van Marcalinak …

2011.
01.03
December 27 és 30 között Balatonföldváron a Bajor Gizi Közösségi házban rendezték a "Téli Balaton" nemzetközi sakkversenyt , amely egyben Somogy megye 2010. évi felnőtt egyéni bajnokságai is volt. A hatvan főt felvonultató versenyen Haszon Dávid, a Marcali VSZSE ifjúsági korú sakkozója veretlenül végzett az első helyen. Dávidnak nem volt könnyű dolga a versenyen, mert több ellenfele is csak a döntetlen elérését tűzte ki célul ellene, így a győzelmekért a szokásosnál nagyobb kockázatot kellet vállalnia, amiben benne lehet a vereség lehetősége is. A kitűzött célt sikerült teljesítenie, jó pszichikai állapotban, a döntő szituációkban idegileg stabilabban játszva sikerült az élen végeznie, négy győzelemmel, három döntetlennel, vereség nélkül. A versenyen összesen harminckét Somogy megyei induló volt, huszonegyen a nemzetközi "A" csoportban, tizenegyen az amatőrök között indultak. A külföldieket ezúttal szlovák és német sakkozók képviselték. Elért marcali eredmények : Haszon Dávid / Somogy megye 2010. évi felnőtt sakk bajnoka, egyben a "Téli Balaton" nemzetközi sakk verseny győztese. Haszon Ábel / Somogy megye 2010. évi felnőtt bajnokságán 18 év alatti kategóriában második helyezés. Haszon Kamilla / Somogy megye 2010. évi felnőtt bajnokságán a legjobb női versenyzőnek járó különdíj. Haszon Attila / Somogy megye 2010. évi felnőtt bajnoksága – 4. helyezés.

A nemzetközi verseny kísérő rendezvénye volt a villámbajnokság ( rövidített játékidejű partik ), ahol ismét sikerült a marcali sakkozóknak a mezőny elé kerülni. A huszonnégy fővel lebonyolított és rutinos játékosokat soraiban tudó hét fordulós bajnokságon, a villámkezű marcali ifisták letarolták a felnőtt mezőnyt: 1. Haszon Dávid; 2. Haszon Ábel; 6. Haszon Kamilla. Gratulálok a nagyszerű eredményekhez! Köszönöm a képeket és az információt!