Továbbra is tilos a petárda ...

2009.
12.23
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a közelgő szilvesztere való tekintettel szeretné felhívni a tisztelt lakosság figyelmét a pirotechnikai termékek megvásárlására, használatára vonatkozóan. A korábbi évek tapasztalata alapján ezúton szeretnénk felhívni – főként a szülők figyelmét - hogy figyeljenek oda gyermekeikre, mivel a petárda birtoklása, használata, mindamellett hogy jogszabályba ütköző cselekmény, súlyos, esetenként maradandó sérülést okozó balesetekhez vezethet, melyek megelőzése közös érdekünk. Az engedélyezett pirotechnikai eszközöket csak hivatalos elárusító helyeken vásároljanak, melyekből idén Somogyban 23 működik majd Barcs, Fonyód, Balatonlelle, Balatonboglár, Kaposvár, Marcali, Nagyatád, Csurgó és Siófok településeken a nagyobb áruházak parkolóiban A termékek csomagolásán minden fontos információt fel kell tüntetnie a forgalmazónak, de természetesen az elárusító helyeken dolgozóktól is segítséget kérhetnek a vásárlók. A tapasztalatok alapján az előző években a nem megfelelően indított rakéták, nem kellően rögzített telepek, valamint az el nem működött eszközök okoztak problémákat, ezért kérjük maradéktalanul tartsák be a biztonsági előírásokat. A felhívás teljes szövege!

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Karácsonyi játszóház a gyermekkönyvtárban...

2009.
12.23
Ismét jó hangulatú játszóház várta a kicsiket és a nagyokat a Városi Könyvtárban. A már hagyományosnak mondható rendezvényre bárki jöhetett, akinek kedve volt még az ünnep előtti utolsó nap ajándékot, meglepetést készíteni. Karácsonyfa díszt, mécsestartót, üdvözlőkártyát, játékokat alkothattak a játszani vágyók. A Gyermekjóléti Szakszolgálat és a Városi Könyvtár a jövő évben is szeretettel vár mindenkit programjaira.

Karácsonyi koncert Balatonkeresztúron ...

2009.
12.23
Csodálatos Karácsonyi koncertet tartott hétfőn este, a Balatonkeresztúri-Balatonmáriafürdői Bárdos Lajos Nőikar a balatonkeresztúri Római Katolikus Műemléktemplomban. A Betlehemesek műsorát követően gyönyörű karácsonyi dalokat hallgathattunk meg mind a szervező Nőikar, mind pedig a Balatonkeresztúri Férfiak Éneklő Csoportja és a Marcali Bajtársi Dalárda előadásában – a Csendes éj, a Szent Karácsony éjjel és a Mennyből az angyal mindannyiunk szívében igazi ünnepi hangulatot varázsolt. A fellépők az est további részét a Viktor Vendégházban tölthették. Tengerdi Győző karnagy köszönetet mondott minden résztvevőnek, majd finom halászlével és túrós csuszával vendégelte meg őket. Nők s férfiak az együtt töltött idő alatt egy pohár zamatos bor mellett kellemesen elbeszélgettek. A jó hangulatú vacsora régi katonadalok éneklésével zárult. Én mindvégig nagyon jó éreztem magam… :-) Szöveg és képek: Gaál Adrienn