Rendőrségi hírek Somogyból ...

2009.
12.17
Kaposvár Rendőrkapitányság
A hóval, latyakkal vastagon borított úttesten csúszott meg gépkocsijával tegnap, a reggeli órákban az a 30 éves homokszentgyörgyi férfi, aki Bárdudvarnok irányából haladt a 6616-os úton a 610-es számú út irányába. Az irányíthatatlanná vált gépkocsi a jobb oldali vízelvezető árokba csúszott, annak külső falának ütközött. A baleset során a gépkocsi jobb első ülésén utazó 40 éves homokszentgyörgyi nő súlyos sérülést szenvedett.

Marcali Rendőrkapitányság
A havas, jeges úton rosszul megválasztott sebesség okozta azt a balesetet is, amely tegnap kora reggel történt a 76-os számú fő út Marcali és Balatonszentgyörgy közötti szakaszán. Egy 37 éves zalalövői férfi vezette azt a személygépkocsit, amely az emelkedős útszakaszon megcsúszott, majd a vele szemben közlekedő tehergépkocsi bal elejének ütközött. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője könnyű, a jobb első ülésen utazó 46 éves zalalövői férfi súlyos sérülést szenvedett. Mindkét gépjármű a vízelvezető árokba csúszott.

Nagyatád Rendőrkapitányság
Tegnapra virradóra ismeretlen tettes befeszítette egy berzencei számítástechnikai bolt ajtaját, és onnan 8 db laptopot tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár mintegy 1 millió Forint.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Fejezetek Marcali-Horvátkút történetéből ...

2009.
12.17

A Múzeum Alapítvány tagjai és segítői újabb kiadvánnyal ajándékozták meg városunk lakóit. A Bizéről, Boronkáról, Gyótapusztáról, Lehnerpusztáról megjelent összefoglaló munkájuk után a horvátkútiak is kezükbe vehetik a településük múltját és jelenét bemutató monográfiát.

A könyv bemutatására 2009. december 29-én 17 órakor kerül sor Horvátkúton a Művelődési Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a könyv szerzői.

Ügyességi vetélkedő ...

2009.
12.17
Játékos ügyességi sportvetélkedő volt ma délelőtt a Sportcsarnokban. Körzeti versenyt rendeztek a tét a megyei döntőbe való jutás. Különböző okok miatt csak a Mikszáth DES két csapata, - közöttük a tavasszal Szombathelyen az Országos Elődöntőn bronzérmes csapat – és a Mesztegnyő csapata.