Orvhalászokat fogtak ...

2009.
12.03
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Keszthelyi Rendőrőrsének parancsnoka és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőre érte tetten tegnap Balatongyörökön 18.50 óra körüli időben azt a két férfit, akik hajójukat kikötve több mint félmillió forint értékű zsákmányukat éppen a partra szerették volna tenni. A nyomozás adatai alapján a balatongyöröki és keszthelyi férfi vitorlás kishajójával a Szigliget előtti vízterületen „gereblyézés” módszerével, amely tiltott módszernek minősül több mint 3 mázsa harcsát fogott ki mielőtt a parton elfogták volna őket. Az intézkedés során a hajóban a balatongyöröki 58 éves férfi rátámadt az őrsparancsnokra megpróbálta fellökni őt, és többször feléje is rúgott, de a dühödt férfit az őrsparancsnok a halőrrel együtt megfékezte, és a Keszthelyi Vízirendészeti Rendőrőrsre előállította. A bűncselekmény kapcsán lopás, és állatkínzás miatt indít nyomozást a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság az elkövetőkkel szemben, valamint a rendőrt ért támadás miatt hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt büntető feljelentéssel él a rendőrkapitányság a nyomozó ügyészségnél.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Lakossági fórum ...

2009.
12.02
Lakossági fórumot rendezett ma a Kulturális Központban, a Barankovics István Alapítvány és a KDNP Protestáns Műhelye. A rendezvényen megjelent: Dr. Medgyasszay László országgyűlési képviselő, Balog Zoltán országgyűlési képviselő és Szászfalvi László országgyűlési képviselő.

"A betlehemi énekből öröm" ...

2009.
12.02
Az Inka kiállítás miatt a múzeum nagyterme foglalt, és az emeleten nem fért volna el a megnyitó ünnepség, ezért a Kulturális Központ Kamaratermében tartották meg a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola alsó tagozatos diákjainak és az Óvodai Központ óvodásainak alkotásaiból összeállított kiállítás megnyitóját. A kiállítást Kiss Lajos, a Noszlopy Iskola igazgatója nyitotta meg. Közreműködtek: Nagyné Réti Ildikó, Lauer Péter, Schuller Tibor a Noszlopy pedagógusai, az iskola 4.c osztálya valamint a művészeti iskola néptánc tanszakának diákjai. A kiállítás december 31-ig látogatható a Marcali Városi Helytörténeti Múzeum emeleti kiállítótermeiben.