NB II. Kosárlabda - Magyar Kupa ...

2009.
12.02
Tegnap este a Városi Sportcsarnokban játszották le a Kosárlabda Magyar Kupa mérkőzést. A mérkőzés eredménye: MARCALI VSZSE-SOPRONI TIGRISEK 60:99 /17:20,15:19,10:28,18:32/ Magyar V. 5, Baráth P. , Horváth P.7/3, Kovács M. 19/3, Csobod L. 13, Bene G. 2, Sziva B. 6/6, Tóth Z. , Koma K. 2, Kenéz Z 4, Bauer P. 2, Edző: Várfalvi István

Karácsonykor ismét hangverseny ...

2009.
12.01
2010 őszén lesz húsz éves a Marcali CALYPSO Kórus, városunk egyik büszkesége. Régen esett róluk szó a Marcali Portálon, ezért felkerestem a kórus vezetőjét Stamler Editet, hogy érdeklődjem: mi újság a Kórus háza táján?

A mesztegnyői Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozó óta nem nagyon hallottam Rólatok, de ez minden bizonnyal az én hibám. Kérlek, foglald össze az eddigieket. Tudom, sokfelé megfordultok és viszitek Marcali jó hírét.

Az őszi hónapokban 5 rendezvényen is közreműködtünk. Szeptemberben egy esküvőn énekeltünk, októberben két dalostalálkozón vettünk részt: Balatonlellén és Kaposváron. Siófokon a Marcali Városi Kórház szervezésében lebonyolított orvos-konferencián adtunk műsort. Novemberben az ünneplő Baglas Fundamentum Táncegyüttessel igazán meleg, családias hangulatú estét tölthettünk, ahol felelevenítettük közös produkcióinkat. Ezután teljes erőbedobással készülünk a hagyományos karácsonyi koncertünkre. Hétvégén Veszprémben töltöttünk 2 és fél napot, s az intenzív próbák mellett jutott idő a városnézésre, színházlátogatásra, jóízű beszélgetésekre is. A kórustábor zárásaként Sümegen az adventi kórustalálkozón adtunk ízelítőt a karácsonyi dalainkból.

Tovább >>>

Történelmi vetélkedő ...

2009.
12.01
A Marcali Bajtársi Egyesület szervezésében, 160 éve történt címmel történelmi vetélkedőt tartottak a város civil szervezetei és iskolai csapatai részére ma délután a Városi Kulturális Központban. A vetélkedőn a Mozgáskorlátozottak marcali csoportja, a Honvéd Nyugállományú Klub, a Szakképző Iskola és Mikszáth Iskola csapata vett részt.

Az átlagosnál melegebb novemberben javult a somogyi csapadékmérleg ...

2009.
12.01
Megyénkben novemberben 73 mm csapadék hullott, 9,3 mm-rel kevesebb, mint a sok éves átlag, viszont 33,4 mm-rel több mint tavaly. A kizárólag eső formájában lehullott csapadék javította a talajok halmozott vízellátottságát, de a tárgyévi 11 havi csapadékdeficit így is megközelíti a 110 mm-t. (Ez a mennyiség 1,7 hónap teljes csapadékhiányának felel meg.) November második felében erőteljes felmelegedés következett be. Következményeként a sok éves 5,9 oC átlaghőmérséklet 3-4 oC-al is nőtt. Hatására a későn vetett őszi búza állományok fejlődése, növekedése, ez által tél- és fagytűrő képességének kialakulása felgyorsult. Romlott viszont a túlfejlett őszi káposztarepce állomány áttelelési esélye, hiszen extrém időjárási körülmények esetén nő a kipusztulás (kifagyás, kipállás) veszélye. – mondta Varga Gábor, a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója.