Előzzük meg a tragédiákat ...

2009.
11.23
A téli fagyveszélyes időszak komoly veszélyeket rejteget a közterületen élő hajléktalan személyek számára. A tragédiák megelőzése társadalmi érdek, amelyben a szolgálatot teljesítő állomány intézkedései mellett számítunk az állampolgári bejelentésekre, jelzésekre is. Az elmúlt télen 2008. októbere és 2009. márciusa között megyénk rendőrei 61 esetben adtak felvilágosítást hajléktalan személyeknek, és 9 esetben intézkedtek veszélyhelyzetben lévő személy mentővel történő elszállítatására. Az intézkedéseknek is köszönhetően a tél folyamán nem történt hajléktalant érintő fagyhalál. A helyi szerveink idén is felkészültek a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásának segítésére, melynek érdekében együttműködnek az illetékességi területükön működő hajléktalanok segítésével foglalkozó szervezetekkel. Szolgálatot teljesítő rendőreink a rendőrségi törvényben meghatározottak alapján intézkednek a sérült, illetve a krízishelyzetben lévő hajléktalan személyek mentővel történő elszállíttatásáról, illetve felvilágosítást adnak a karitatív szervezetek szolgáltatásairól. Ezúton is kérjük a tisztelt állampolgárokat, hogy a kihűléses tragédiák megelőzése érdekében, ha veszélyhelyzetben lévő hajléktalant látnak értesítsék a mentőszolgálatot, szükség esetén tegyenek bejelentést a 112-es telefonszámon, valamint a területileg illetékes rendőri szervnél.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Betonelemnek ütközött a vonat ...

2009.
11.23
A Siófoki Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen az alábbi baleset kapcsán. 2009. november 19-én 10:10 órát megelőzően Balatonföldváron a Széchenyi István utca és Rákóczi Ferenc utca kereszteződésében lévő vasúti átjáróban egy Balatonszárszó felé közlekedő tehervonat mozdonya betonelemnek ütközött, melynek következtében megrongálódott ezért a szántódi állomásra bevontatták. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A rendőrkapitányság kéri azon személyek jelentkezését akik látták, vagy információval rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy ki mozdíthatta el a balesetet okozó betonelemet A bejelentéseket, levélben (8600 Siófok, Sió utca 12-20.) valamint a 84-es körzet 519-150-es telefonszámán várják a rendőrkapitányság munkatársai.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Diabetesz Világnap ...

2009.
11.23
A Diabetesz Világnap alkalmából, diabeteszes délutánt tartanak a Marcali Kórház ebédlőjében 2009. december 7. -n 14 órakor. Program: dr. Tábor Ilona - A mozgás szerepe a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében - címmel tart előadást, majd ezt követi dr. Tihanyi Margit - A vércukor önellenőrzés szerepe a cukorbetegség kezelésében - című értekezése. Szabó Adrienn dietetikus - Táplálkozási zavarok obesitasban - című előadását, Hrankainé Huber Zsuzsanna vezetésével tartott gyakorlati bemutató, és kóstoló követi az ajánlott ételekből. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

NB II Kosárlabda ...

2009.
11.23
Pénteken este a PEAC otthonában játszott a Marcaki VSzSE bajnoki mérkőzést. A veretlenül élen álló Pécs otthonában nem sikerült nyernünk, jövő pénteken Székesfehérváron próbálunk javítani. Eredmény: PTE-PEAC - MARCALI VSZSE 93:74/28:19,17:11,23:24,25:20,/ Magyar V. 6, Horváth P.17/15, Bene G. 2, Koma K. 8, Csobod L. 21/3, Kovács M. 10, Sziva B. 8, Tóth Z. 2 Edző: Várfalvi István

Korona, kenyér és rózsák- Karitász nap Marcaliban

2009.
11.22
November 22-én, vasárnap Karitász napot tartottak Marcaliban, a plébániatemplomban. A Karitász védőszentjére, Szent Erzsébetre emlékeztek. Szent Erzsébet 1207-ben Sárospatakon született, magyar királylány, aki Warburg várába ment férjhez egy őrgrófhoz és a környék szegényeit gondozta. Ott történt vele a rózsacsoda, amikor kötényében a kenyér rózsává változott. Élete utolsó éveit a szegények mellett töltötte, osztozott sorsukban. A mai napon, a plébániatemplomban megtartott Karitász ünnepre több százan jöttek el és adakoztak a szegények javára. Az adományokat mindjárt tovább is adták a marcali Karitász szervezet 50 nehéz sorsú családnak adott át élelmiszercsomagot és élelmiszer vásárlási utalványt. Képek és információ: Marcali Plébánia