Csoportos garázdaság ...

2009.
10.09
Öt gyanúsítottja van a tegnap késő délután Kaposváron egy iskola előtt történt garázdaságnak, melynek során két kaposvári család tagjai szólalkoztak össze. A jelenlegi adatok alapján a családok nem verekedtek, hanem bottal és vasvillával a kezükben veszekedtek, kiabáltak egymással, melynek során nem keletkezett sérülés. A gyors rendőri beavatkozásnak is köszönhetően a rendőrök megérkezésekor a felek felhagytak cselekményükkel és elhagyták a helyszínt. Az eset kapcsán a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportos garázdaság bűncselekmény miatt indított vizsgálatot.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Idősek Világnapja Marcaliban ...

2009.
10.09
Ma délután rendezték meg a Városi Kulturális Központban az Idősek Világnapjára szervezett ünnepséget. A teltházas nézőtéren ülő szép korú közönség, meghallgatta dr. Sütő László köszöntőjét, majd a Marcali 3 Tenor műsorának tapsolhatott. A műsort állófogadás követte.

A TISPOL ellenőrzés eredményei ...

2009.
10.09
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2009. október 6-8-án végrehajtott TISPOL fokozott közúti ellenőrzés, amely elsősorban a tehergépjárművek ellenőrzésére terjedt ki, az alábbi eredményeket hozta.

Ellenőrzött belföldi tehergépjárművek száma: 467. Ellenőrzött külföldi tehergépjárművek száma: 45. Magyar tehergépkocsi vezető által elkövetett szabályszegések száma: 30. Külföldi tehergépkocsi vezető által elkövetett szabályszegések száma: 2. Regisztrált sebességtúllépések száma tehergépkocsival: 25. Túlsúlyos járművek száma: 1. Rakományrögzítési szabályok megsértése: 1. ADR szabályszegés: 1. Járművezető/jármű/egység okmányokkal kapcsolatos szabályszegés: 9. Műszaki állapotra vonatkozó szabályszegések: 3. Az ellenőrzés során az alábbi intézkedések történtek: bűnügyi feljelentés: 1 db, szabálysértési feljelentés: 68 db, közigazgatási eljárás: 63 db, helyszíni bírság: 80 fő/527.000 Ft, előállítás: 2 fő, forgalmi engedély elvétel: 5 db. Tapasztalatként elmondható, hogy a járművezetők a médiában közölt fokozott ellenőrzések ideje alatt sokkal körültekintőbben, az esetleges ellenőrzésekre felkészültebben vesznek részt a forgalomban.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Könyvbemutató a könyvtárban ...

2009.
10.09
Ismét a városi könyvtár vendége volt Ézsiás Erzsébet. Baranyi Ferencről, Placid atyáról és Berek Katalinról írt életrajzi könyvei után most más műfajú könyvvel jelentkezett. "Az én Toszkánám" címen írt szubjektív utinaplóját mutatta be az érdeklődőknek Cserje Zsusa előadóművész és Kemény András kiadó közreműködésével. Információ, képek: Városi Könyvtár