Ötödik utas a …

2009.
10.05
Tegnap 15.00 óra körüli időben közúti ellenőrzés miatt állították meg a járőrök Lábod és Rinyabesenyő között azt a Suzuki Swift gépkocsit, amelynek ötödik „különös” utasa semmiféle okmánnyal nem rendelkezett. A gyanú szerint az összekötött lábú és letakart 5-7 éves élő dám szarvasbikát amely a hátsó ülés helyére volt berakva vélhetően hurokkal ejtették el nem sokkal az ellenőrzés előtt, és értékesítésre szánták a tolvajok. A jármű egyik utasának - aki állítása szerint stoppolt és úgy került az autóba - „fel sem tűnt” hogy egy szarvas van a háta mögött az autóban. Az ügyben lopás bűntett miatt indított eljárást a Nagyatádi Rendőrkapitányság a több mint félmilliót érő állat eltulajdonításában.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Kerekeztek a Mikszáthosok ...

2009.
10.04
Október 3-án ismét drótszamárra ültek a Mikszáth Iskola 4. B. osztályos tanulói, hogy megismételjék a tavalyi tanévben megrendezett nagysikerű családi napot. Az időjárás sem szabott gátat a szervezésnek, így 65 fővel indulhatott a menet a Gyótapusztai "kis" Vadászházhoz. A családi napon az osztályba járó gyerekek, a testvérek, szülők, nagyszülők és természetesen az osztályt tanító tanárnénik is meghívást kaptak. A távot 45-en kerékpárral tekerték le. A ragyogó napsütésben szinte korlátok nélkül zajlottak a különböző programok, amiket a szülők szerveztek gyermekeiknek. Volt kötélhúzás, ügyességi kerékpárverseny, számháború, íjászkodás és qvadozás is. Természetesen ez évben is zajlottak a focimeccsek, amire hatalmas volt az érdeklődés, játszottak a fiúk és az apák, lányok és az anyák egymás ellen, de a legnagyobb sikert, mégis az anyák és apák focimeccse aratta, ahol 3-1-re alúlmaradtak az apukák az anyukák ellen. Ebédre parikáskrumplit készítettek a szülők és lehetőség volt még kürtöskalácsot is sütni szabadtűzön. A családi napon gyerekek és szülők kivétel nélkül felhőtelnül szórakoztak, és tervezik még, hogy tavasszal ismét megismétlik a kirándulást, ha másért nem is, hogy az apukák megpróbálják a fociban legyőzni az anyukákat. (Szabó Andrea)

Meg van az első hazai győzelem ...

2009.
10.04
Közel 150 néző előtt győzött ma délután városunk labdarugó csapata. A tabellán a vereségük ellenére is harmadik helyen álló Balatonszárszó csapatát fogadtuk ma délután. A csapat végig támadta a mérkőzést, de csak egy érvényes gólt, - nagyon fontos gólt! – rúgott. A hozzáállással nem volt probléma, akart a csapat. Sokat hibáztunk, de jól játszottunk. Rúgtunk még egy gólt, a játékvezető észrevette a lesen álló játékosunkat. Az ifi sajnos egy góllal kikapott. Eredmény: MARCALI VFC BALATONSZÁRSZÓ NSE 1-0 ; U-19: 0-1 Gratulálok!