Ügyességi Csapatbajnokság ...

2009.
09.28
Mai napon rendezték Kaposváron az Atlétika III-IV. korcsoportos Ügyességi Csapatbajnokság Diákolimpiai Megyei Döntőjét. A Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola leány kislabdahajításban 48,88 m-es átlaggal az 1. helyen végzett, és ezzel az eredménnyel valószínűleg bekerült az országos döntőbe (országos szinten a legjobb 12 eredményt elérő csapatot hívják meg).Csapattagok: Bárczi Kata, Kardos Evelin, Sárfi Anett, Szabó Eszter, Szecsődi Laura 6.o. testnevelés tagozatos tanulók. Felkészítők: Bőle László, Fuisz János Gratulálok! Jól kezdjük az évet! :-)))

Őszi szezonkezdet ...

2009.
09.28
Bőszné Kiss Katalint a Marcali Városi Kulturális Központ Igazgatóját kérdeztem a Város kulturális életéről.

  • Pénteken este hatalmas siker volt az ExperiDance Táncszínház előadása. Számomra komoly meglepetés volt, hogy több mint 800 –an váltottak jegyet. Utána néztem, máshol a marcali jegyárnak a többszörösét kellett fizetni, hogy sikerült ezeket az árakat kialakítani? Milyen visszajelzéseket kapott az előadásról? Lesz máskor is hasonló nagyságrendű produkció Marcaliban?

  • Elmondhatom szinte kizárólag pozitív véleményeket hallottam, és a helyszíni hangulat, a táncosok produkciójának ünneplése is azt igazolja: emlékezetes este lesz a szerencsés nézőknek. Ami az árakat illeti: csak a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán nyert pénz segítségével tudtuk ezt az árat biztosítani. A reális ár 4000 Ft.- körül lett volna. Ez egy nagyon drága produkció, több mint 28 táncos, a színpad és a technikai felszerelés is sokba kerül. Bár a nézők szerintem velem együtt elmondhatják: megérte! A nézőszám igazolta: igény van a nagyon színvonalas produkciókra. Így látja ezt az ExperiDance vezetése is. A sikert és a nézőszámot tapasztalva, tárgyalást kezdeményeztek egy három darabból álló bérletes előadás sorozatra. Szerepelne benne az októberben debütáló BOLDOGSÁG című táncjátékuk is, s e mellett két másik darab a repertoárból. A magam részéről nagyon szívesen látnám, de még támogatót kell találnunk, mert a bérlet árát szeretnénk 10 ezer forint alá vinni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezt az árat is csak abban az esetben tudnánk tartani, ha a pénteki előadáshoz hasonlóan ingyen kapnánk meg a Sportcsarnokot. Szeretném megköszönni nyilvánosan is Kiss Lászlónak a Csarnok Kft. ügyvezetőjének és munkatársainak a segítségét!

Tovább >>>

FELHÍVÁS !

2009.
09.28
Sávoly oktatási hellyel SZÁLLODAI SZOBAASSZONY és PANZIÓS, FALUSI VENDÉGLÁTÓ tanfolyam indítására lenne lehetőség a térségben. Részvételi feltételek: általános iskolai végzettség, egészségügyi alkalmassági vizsgálat. Ezt a felhívást azért tesszük közzé, hogy az előzetes igényeket felmérjük. Az igényfelmérés adatai hozzásegítenek bennünket szervezőket ahhoz, hogy a tanfolyamok minél előbb elindulhassanak. Aki szeretne ilyen tanfolyamon részt venni, az a mellékelt (letölthető) kérdőívet kitöltve juttassa vissza a sávolyi Községi Könyvtárba, legkésőbb október 2-ig! A kérdőív kitöltése és visszaküldése nem jelent automatikus feliratkozást a tanfolyamra!