Lakossági fórum ...

2009.
09.14
Az Új Magyarország Fejlesztési terv Dél-Dunántúli program keretében megjelent, a "Funkcióbővítő Integrált Városfejlesztési Akciók Támogatása"című pályázati felhívás. Ez a szép hosszúnevű pályázat a városi köznyelvben jobban ismert: „Város rehabilitáció II.” programot jelöli. Röviden: a Hősök tere felújítása, a Dózsa György utcai játszótér, közpark a hidak felújítása, a Művelődési Központ és az „X” Ház külső felújítása, a Múzeum köz és Posta köz környékének rendezése. A tervekkel és a vállalkozóknak adódó kapcsolódási lehetőségekkel ismertették meg a jelenlévőket. A közel 500 millió forintos pályázatot november 15.-ig célszerű benyújtani. Az elsőkörös siker esetén, a második forduló eredményhirdetése jövő tavasszal lesz esedékes. A pályázat során az Önkormányzat 85% -os támogatottsági szintet, az érintett vállalkozók 50% -os támogatást tudnak elnyerni, mondta el az előadó Arany Attila Főtanácsos. Várják az érintett területen működő vállalkozók jelentkezését. A fórumot megnyitó Sütő László elmondta, a Kulturális Korzó beruházása rendben, az ütemezésnek megfelelően halad. Ehhez kapcsolódva javasoltam, hogy a tervezés során gondolni kellene arra, hogy a „hőközpont” épületét megszüntetve, - a funkcióját egy a tetőre szerelt korszerű gázkazánnal kiváltva, egy „baba” játszótér létre hozásával - esztétikus, az elkészülő Kulturális Korzóhoz illeszkedő közösségi teret kellene létrehozni. Autós társaimnak írom: nem kellene egy parkolóhelyet sem megszüntetni, csak az épületet most megkerülő út lenne elbontva. No persze ez csak egy javaslat.

Épül ...

2009.
09.14
Szombaton is dolgoztak az épülő szálloda alapozási munkáin. Ahogyan ígértem készítettem néhány képet. A talajszint alatt, két emelet mély lesz a szálloda, jól látszik a képeken, hogy a teherautók szinte elvesznek a kiásott alapozási gödörben. Információim szerint az építési forgalom nem a Rózsa utcán fog bonyolódni, ennek igazolása az új kövesút, ami a Fürdő mellett a „kis-spárnál” ér majd ki a Noszlopy utcára.

Tűz Marótpusztán ...

2009.
09.14
A szőkedencsi önkéntes tűzoltóktól kaptam a hírt és a fotókat a tűzesetről. Köszönöm! 2009-09-11-én a késő esti órákban tűz ütött ki Somogysámson-Marótpusztán egy családi házban. A tetőszerkezet teljes terjedelmében égett. A Marcali, Keszthely-i és Szőkedencs-i egységeket riasztották a helyszínre. Mindent elkövettek a lángok megfékezése érdekében, de az épület így is lakhatatlanná vált. Az anyagi kár jelentős.