Gyümölcsfesztivál Nemesdéden ...

2009.
09.12
Ma tartják a hagyományos Gyümölcsfesztivált, Nemesdéden. A takaros településen, a ragyogó napsütésben szép látvány a fesztivál színhelye. Kora délelőtt a megnyitóval, és főzőversennyel indították a napot. Délután háromkor lesz az eredményhirdetés, és azt követően a szórakoztató programok követik egymást. Érdemes kimenni, hiszen a „gyümölcs utcában” nem csak a kiváló helyi terméseket, lekvárokat lehet megvásárolni, hanem a gyerekekre is gondoltak szervezők, különféle játékokkal várják őket, és kísérőiket.

Kedvező tapasztalatok a TISPOL ellenőrzés kapcsán

2009.
09.11
A háromnapos TISPOL ellenőrzés során, amelynek fő célja a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése volt 3169 felnőtt és 200 gyermek esetében győződtek meg kollégáink az eszközök alkalmazásáról. Az eredmények alapján 37 esetben biztonsági öv, 1 esetben biztonsági gyermek ülés, és 2 esetben bukósisak használatának mellőzése miatt indítottak eljárást rendőreink. Az övet nem használók közül 29 esetben lakott területen, 6 esetben lakott területen kívül, 2 alkalommal pedig autópályán felejtették el becsatolni a biztonsági övet. Az ellenőrzésekben résztvevő közel 200 rendőr 83 esetben 574.000-Ft értékben rótt ki helyszíni bírságot kisebb közlekedési szabálysértések miatt, 69 esetben élt szabálysértési feljelentéssel és 61 esetben kezdeményezett közigazgatási bírságot a szabálytalankodókkal szemben.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Gyógytesi a Fürdőben ...

2009.
09.11
A Pedagógiai Szakszolgálat szervezésében, 70 óvodásnak tartottak gyógytestnevelés programot ma délelőtt, a Városi Fürdő és Szabadidő Központban. Marcaliból hatvan, Balatonmáriafürdőről tíz gyerek vett részt a játékos foglalkozáson. A programban - a „hétköznapokon” – 606 gyermek vesz részt, a Pedagógiai Szakszolgálat működési területén. A speciális torna az orvos javaslatára kerül be a gyerekek óvodai foglalkozásai közé. A mai napot az Oktatási és Közművelődési Bizottságon kívül több szponzor is támogatta, amit ezúton is megköszön a Pedagógiai Szakszolgálat, mondta el Dr. Gergőné Babina Jusztina a Szolgálat vezetője.