Hamarosan tetőzik a parlagfű pollenszórása

2009.
08.31
Parlagfű terjedése ...Az elmúlt napokban megháromszorozódott a parlagfű pollenszórása, és megközelítette az össz. pollentermelés 50%-át. Ennek tulajdonítható, hogy országosan – 3 megye kivételével – nagyon erős értéket monitoringoztak a mérőállomások. A kutatási eredmények és a gyakorlati tapasztalatok szerint a kaszálatlan parlagfű növények porzós virágainak száma meghaladhatja a 16 ezret is, amely 12-szerese az idén már kétszer vágott gyomnövényekéhez képest. Fontos tehát, hogy az elkövetkező hetekben folyamatosan irtsuk a veszélyes gyomnövényt, azért, hogy a mezőgazdasági kár mellett korunk egyik népbetegsége, az allergia minél kevesebb egészségügyi problémát okozzon. – tájékoztatott Varga Gábor, a Dél-Dunántúli Regionális Parlagfű-mentesítési Állandó Bizottság elnöke.

BUZSÁK KSE - MARCALI VFC 1 - 4

2009.
08.31
Megszerezte első győzelmét a Megyei Bajnokságban a Marcali VFC csapata. Buzsákon játszottunk tegnap kora este. Mind két csapat nyert mérkőzés nélkül készült, a bajnokság harmadik fordulóján a győzelemre. Nekünk sikerült! Gratulálok! Az ifi is remekelt: négy nullára verte a hazaiak 19 éven aluli játékosokból álló csapatatát.

A felnőtt csapat - egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség – a hetedik a tabellán az ifi, a hatodik.

Németh Balázs majdnem újabb világbajnoki pontot szerzett

2009.
08.31
Németh BalázsNémeth Balázs a magyar, aki a legtöbb versenyzőt előzte meg Indianapolisban. A Balatonring Team magyar pilótája váltóproblémái ellenére is jól teljesített Indianapolisban, ahol életében először versenyzett. Nagyon izgalmas volt az első – és egyelőre úgy tűnik, hogy az utolsó – 250 köbcentis futam az indianapolisi versenypályán. A futamot az olasz Marco Simoncelli nyerte meg, aki ezzel életben tartotta világbajnoki álmait. A vb-pontversenyvezető Aojama Hirosi sem lehetett csalódott a verseny végén, hiszen a második helyen ért célba. A harmadik helyet a Mapfre Aspar Team spanyol versenyzője, Alvaro Bautista szerezte meg, és összetettben továbbra is a második helyen áll, 16 ponttal lemaradva a japán listavezetőtől. Bautista csapattársa, a francia Mike di Meglio a negyedik helyen zárta az indianapolisi versenyt.

Remekül teljesített Indianapolisban a Balatonring Team fiatal magyar versenyzője, Németh Balázs, aki életében először járt a legendás pályán. A pilóta folyamatosan javult az egész versenyhétvégén, és a 20. helyről vágott neki a vasárnapi versenynek a nagyon kemény 23 fős mezőnyben (a királykategóriában 17-en vágnak neki minden futamnak), és kimagasló teljesítményének köszönhetően végül a 16. helyen zárt, és majdnem újabb világbajnoki pontot szerzett. A rajt nem sikerült valami jól a magyar versenyzőnek, és a második kanyarban történt baleset után szétszakadt a mezőny. Németh Balázs megpróbált elmenni az egyik bollyal, de ez nem sikerült, így egyedül kellett motoroznia a futam nagy részében. A fiatal tehetség kicsit csalódott volt a verseny után, mert a váltójával is gondok voltak, és a motor beállításai sem voltak tökéletesek. Németh Balázs reméli, hogy a jövő heti San Marinó-i futamon ismét pontszerző lehet, hiszen ezen a pályán már többször járt korábban.