Kamionbaleset az M7-en ...

2009.
07.31
A hajnali órákban 04:00 órát követően érkezett a bejelentés, hogy az M7-en óriási tüzet látnak vélhetően baleset történt. A jelenlegi adatok alapján két Budapest felé közlekedő román rendszámú kamion egymás előzése során összeütközött, és kigyulladt. A járművezetők a gépkocsikból még időben épségben kiszálltak. Az öntvényeket, illetve bálás terméket szállító járművek balesete miatt a forgalom mindkét irányban le volt zárva az autópályán, majd 06:10 órát követően a Nagykanizsa felé vezető pályatestet sikerült oly mértékben szabaddá tenni, hogy ott biztonságosan megindulhatott a közlekedés. A kiégett járművek jelenleg is akadályozzák a Budapest felé való közlekedést, ezért az arra közlekedőket Sávolynál terelik le az autópályáról, akik majd Holládnál hajthatnak fel ismét az autópályára. A Budapest felé vezető oldal szabaddá tétele várhatóan még 1-2 órát fog tartani, ezért kérjük a Budapest felé közlekedők türelmét.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Somogyfajsz busztűz ...

2009.
07.30
2009.07.30 -án délután Somogyfajsz külterületére egy busztűzhöz vonultak a Marcali tűzoltók. A kiérkező egységek 2 víz és egy darab habsugárral a tűzet eloltották. Az eset során jelentős anyagi kár keletkezett a buszban. Szerencsére személyi sérülés nem történt. (Marcali Tűzoltóság)

Megnyitották!

2009.
07.30
Az Eurofolk Fesztiválok eddigi történetében még nem volt ennyi néző a menettáncon, és megnyitón. Ezt nyugodt szívvel leírom, - senki nem fogja cáfolni. Abban már lehet vita, hogy voltak-e négyezren az este programjain, szerintem biztosan. Mindenesetre régen volt ekkora hangulat a városban. Marcali igazi fesztiválváros lett már az első napon! És mi jön még! De maradjunk a mai esténél. Az emlékezetes egyórás menettáncot követően a Polgármester úr köszöntötte a részvevőket, majd az együttesek képviselői mutatták be gyönyörű ruháikat, na meg a versenyre nevezett lányokat és fiúkat. Lehet szavazni a legszebb párra! Következett a Baglas mint házigazda, majd a CSIK Együttes koncertje. Holnap este már a szabadtérin a csoportok tartanak bemutatót.

Fiesta a Városi Fürdőben ...

2009.
07.30
Miközben én Balatonberényben fotóztam vendégeinket, Simon Józsi barátom a Városi Fürdőben készített nagyszerű fotókat az olasz és horvát vendégeinkről. A hangulatról inkább csak annyit, nézzék meg a képeket! Szenzációs volt! Holnap utca tánc!

Táncosok Balatonberényben ...

2009.
07.30
A Görög és az Indiai csoport ma délután, a Balatonberényi Központi strandon tartott bemutatót, - csinált hírverést az Eurofolk Fesztiválnak. A siker nem maradt el, a nagy melegben a tradicionális, –gyönyörű – ruhákban a táncosok a tapstól hajtva újra és újra táncra perdültek. Nagy siker volt!