Autó a kerítésben, Kelevíz ...

2009.
07.23
Kelevízen az éjszakai órákban egy Renault személygépkocsi lakott területen belül a templom kerítésébe csapódott. A gépkocsi instabil helyzetben nyugodott meg az oldalán az ütközés után és feldőléssel fenyegetett. Az egység a járművet rögzített. Az üzemanyagfolyást kizárta, a feszültség mentesítést elvégezte. A járműben ülő személyeket a Marcali Tűzoltóság egysége Mentősökkel együtt működve a kocsiból kiemelte és mentősöknek átadta. A tűzoltóság a helyszíneléshez a Marcali RK kérésére fényárbocokkal a megvilágítást biztosította. (Marcali Tűzoltóság)

Közúti baleset ...

2009.
07.23
Tegnap délelőtt hatalmas szirénázással vonultak tűzoltóink a riasztáshoz. Mint utóbb kiderült a bejelentő pontatlan tájékoztatása miatt emelt fokozatot rendelt el az ügyeletes. A Szőkedencsi Önkéntesektől kaptam az alábbi tájékoztatást.

2009.07.22-én a délelőtti órákban baleset történt a 7-es út Szőkedencsi elágazójában. Nagykanizsa irányából balra kanyarodó Suzuki személy gépkocsinak hajtott az ugyancsak Nagykanizsa érkező Mitsubishi gépkocsi. A balesetnek személyi sérültje nem volt. A helyszínre érkező Szőkedencsi egység a gépjárműveket áramtalanította, a robbanás veszélyt elhárította a Marcali egység megérkezéséig. A délutáni órákban viszont már Sávolyi vasút állomásra vonultak, hogy szintén a Marcaliakkal együtt megfékezzék azokat a lángokat, amelyeket egy leszakadt vasúti felső villamos vezeték okozott.

Elkezdődött ...

2009.
07.22
Ma koraeste a Balatonkeresztúri Római Katolikus Templomban, a The Heavy Brass Guys Tuba Qvartett és Balaton M.& K. Fúvós Együttes, Kamara Zenekara adott nagysikerű koncertet. A Fesztivál tehát megkezdődött, holnap már a Balatonmáriafürdői Strandon lesz Big Band találkozó a fesztivál sátorban.

Ütős találkozó ...

2009.
07.22
Ma már minden érdekelt próbált a Zeneiskolában. Az udvaron gyakoroltak a dobosok, és a dallam hangszeresek is próbáltak. A nagy meleg ellenére nagyon fegyelmezett, gyakorlásnak lehettem tanúja. Én nem csináltam volna, - gondolom ezért ez a rácsodálkozás részemről - , de hát Ők zenészek, én meg egy lusta stb … :-) Holnap este a Szabadtéri Színpadon várnak mindenkit szeretettel! Pénteken délután kettőtől a Balatonmáriafürdői Központ strandon, ütős kedvcsináló, és a vízi zenét követően a koncertek!

Németh Balázs a Donington Parkban tér vissza ...

2009.
07.22
A gyorsaságimotoros-világbajnokság hétvégén tovább folytatódik, és a sachsenringi futam után vasárnap már a Donington Parkban mérhetik össze a tudásukat a versenyzők. A Brit Nagydíj a kilencedik állomás az idei sorozatban. A legendás brit pályán ez lesz az utolsó MotoGP futam, hiszen itt jövőre már Forma-1-es versenyt rendeznek. A Donington Park is egy rövid, szűk pálya, így a 250 köbcentis géposztály pilótáinak a legjobbjukat kell nyújtaniuk, ha nyugodt szívvel akarják megkezdeni a verseny utáni háromhetes pihenőt.

A hétvégi versenyen már ott lesz a Balatonring Team magyar pilótája, Németh Balázs is, aki teljesen felgyógyult egy hónapja elszenvedett kéztöréséből, és alig várja, hogy újra motorra ülhessen. A fiatal tehetség az Olasz Nagydíjon mutatkozott be, majd következett a Katalán Nagydíj, amely után Valenciában teszteltek a csapattal, ahol olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört a bal keze. Németh Balázst megoperálták, majd egy különleges, oxigénkamrás kezelésre járt, hogy minél gyorsabban meggyógyuljon a sérült testrésze. A 21 éves tehetség már korábban is versenyzett a Donington Parkban, így nem lesz ismeretlen számára a pálya. Németh Balázs azt tartja a legfontosabbnak, hogy visszaszokjon a motorra, ezután pedig fokozatosan felveheti a versenytempót.