Új kiállítás a Bernáthban ...

2009.
06.30
Cseh Gabriella tűzzománc készítő és Papp József keramikus kiállításának megnyitója volt ma délután a Bernáth Aurél Galériában. Az alkotásokat Cseh Gabriella ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A kiállítás augusztus 18-ig tekinthető meg.

Úszó Vidékbajnokság Városunkban ...

2009.
06.30
Megtelt a Fürdő, az 58. Országos Úszó Vidékbajnokságra érkezett versenyzőkkel és kísérőikkel. Közel négyszáz versenyző, vesz részt a háromnapos versenyen. Ma délután a 400, 800, és 1500 méteres számokkal kezdődött meg, az alkalomra szépen felkészített uszodában a verseny. Még nem rendeztek hasonló nagyságú rendezvényt a Fürdőben, az igazgató úr elmondta: napok óta készülnek a méltó lebonyolításra, vendégül látásra. A dolgozók nagyon sokat tettek és tesznek, a sikeres rendezvényért. Én a kezdéskor, illetve azt megelőző órában voltam a Fürdőben – egy rossz szót nem hallottam! - biztos vagyok abban ez így is lesz a továbbiakban. Holnap reggel hivatalos megnyitó, és 9 órától kezdődnek a versenyek. Ebédszünet, majd délután háromtól folytatás.

Papság éve ...

2009.
06.30
Marcaliban ünnepélyesen bezárták a szent Pál évet és megnyitották a papság évét Péter és Pál apostolok ünnepén, az esperesi kerület teljes papsága, a hívek sokaságával együtt ünnepelt a marcali plébániatemplomban. A kaposvári püspökséget Varga László püspöki irodaigazgató képviselte, aki megáldotta azt a képet, melyet Kovács József marcali festőművész szent Pálról készített. A festményt a marcali plébániatemplom falára helyezték. Varga László atya, az esperesi kerület papjaival bezárta a szent Pál évet és megnyitotta a papság évét, melyet XVI. Benedek pápa rendelt el, Wiennay szent János, a papok védőszentje halálának 150. évfordulója alkalmával. (Kiss Iván)