Színjátszós tábor ...

2009.
06.29
Meseerdő lakói voltak a noszlopys diákok június utolsó hetében. A színjátszó táborban meséket dramatizáltak, mesét írtak. Mindenki elkészítette mesetarisznyáját, amit csodálatos kincsekkel töltött meg. Kiállták a hét próbát. Miután varázslatos szélcsengőkkel legyőzték a gonosz "zagyva gyagya banyát" , az idő is jóra fordult. Az utolsó napon Somogyfajszra látogattak, ahol megnézték az őskohót, és kastély menti parkban számháborúztak. (Vizvári Józsefné)

Hírek a Tűzoltóságtól ...

2009.
06.29
Balatonkeresztúron egy tetőtér beépítéses, fa szerkezetű bitumenes hullámlemez héjjalású nyaralóba a födém és párkányszerkezetbe darazsak költöztek be. A rajzó darazsak veszélyeztették a nyaralóban lévő embereket és az utca lakóit. A helyszínre kivonuló egység kéziszerszámok segítségével a nyaraló szerkezetét megbontotta, majd rovarirtó szerek segítségével a darázs veszélyeztetést megszüntette. A káresettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt.

Marcali külterületén, a 6818-as közlekedési út 2-es km szelvényénél az úton megcsúszott,majd a vonó részével az árokba hajtott és az úton keresztbe állt egy MAN típusú faszállító nyerges vontató. A jármű üres volt, nem volt rakománya és az úton mindkét irányban a közlekedést lehetetlenné tette. A kiérkező egységek a járművet kivontatta az árokból és felszabadította az utat. A káreset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. (Marcali Tűzoltóság)

Boszorkány invázió ...

2009.
06.29
Vajákosság, vagy csak a szerencse? Nem tudni. Mindenesetre tegnap délután és este, amikor arra szükség volt, nem esett az eső Balatonmáriafürdőn. A múlt hétről tegnapra halasztott, Szent Iván éji program nagyrészt megvalósult az időjárás dacára. Körbetáncolták az új körforgalmat, volt délután bűvös portékák vására, hivatásos kártyavetők jósoltak, és amúgy általában mindenki jól érezte magát! Azt már csak úgy csendben jegyzem meg: kezd mindenkinek elege lenni az esőből!!!