Német nyelvi tábor a Noszlopysoknak ...

2009.
06.21
Iskolánkban tizedik éve szevezzük meg a hatodik-hetedik évfolyamos diákok számára a német nyelvi tábort. A játékos foglalkozások mellett idén Ausztriába is kirándultunk, ahol megtekintettük Lockenhaus (Léka) várát, Bernsteinben (Borostyánkő) az Almásy család egykori rezidenciáját (a család leghíresebb tagjáról Almásy Lászlóról készült az "Az angol beteg" című film ) és a világon egyedül itt található nemesszerpentin kőzet bányászatát, feldolgozását, a borostyánkő kereskedelmét, felhasználását bemutató múzeumot is. A gyerekek német nyelvi környezetben alkalmazhatták tudásukat, idegen nyelvi információkat kellett megérteniük, egy kis ízelítőt kaphattak egy másik ország mindennapi életéből. Élményekkel és sok hasznos, új információval tértek haza. Nagyon jól érezték magukat, a hatodikosok már most jelezték, hogy a tábor jövő évi munkájában is szeretnének részt venni. (Páhi Katalin)

Hírek a Tűzoltóságtól ...

2009.
06.20
2009. 06.20.-án a délutáni órákban két személygépkocsi ütközött Marcaliban a Széchenyi és a Rákóczi utcák kereszteződésében. Személyi sérülés nem történt. A járművek a fél útpályát elzárva forgalmi akadályt képeztek. A járművek áramtalanítását és az útpálya megtisztítását a marcali tűzoltók végezték.

2009. 06. 20. a délutáni órákban, Mesztegnyőn egy családi ház használaton kívüli kútjába egy macska esett. Az állatot a marcali tűzoltók emelték ki a kútból és a tulajdonosnak sértetlenül átadták. (Marcali Tűzoltóság)

Egyesületek napja, Kéthelyen ...

2009.
06.20
Kéthely egyesületeinek napja volt ma a focipályán. Labdarúgó mérkőzéssel kezdődött a délután, ahol a Kéthely mérkőzött a Pest megyei válogatottal, a mérkőzést megelőzte egy megemlékezés a klubháznál lévő emlékműnél. Volt tűzoltó bemutató és bábszínház, légvár és íjászat majd sajnos közbeszólt az időjárás. Estére viszont nem marad el a táncház a Somogy táncegyüttes tagjaival.