Lendván jártak a Bajtársak ...

2009.
06.14
Szombaton meglátogatták a Szlovén bajtársaikat, a Marcali Bajtársi Egyesület tagjai. Az útra elkísérték őket hozzátartozóik. Az egynapos kiránduláson 42-en vettek részt. Megkoszorúzták Kossuth emlék tábláját, majd Mariborba utaztak. Köszönöm a hírt és a képeket!

Dorna szerint biztosan lesz magyar futam 2010-ben ...

2009.
06.13
A gyorsaságimotoros-világbajnokság jogtulajdonosa, a Dorna Sport elnöke szerint szinte biztos, hogy időre elkészül a Balatonring és jövőre vb-futamot rendezhetnek a Sávoly mellett épülő pályán."Olyan információkkal rendelkezem, és ennek külön örülök, hogy a Balatonring ügye rendben van, a szükséges építési engedélyt is megkapta, így már nincs semmi akadálya annak, hogy jövőre megrendezhessék a Magyar Nagydíjat" - mondta az MTI-nek Carmelo Ezpeleta. A gyorsaságimotoros-világbajnokságnak 2010-től otthont adó sávolyi pálya, kiszolgáló létesítményeivel együtt, egy hete kapta megkapta a szükséges építési engedélyt az illetékes marcali építési hatóságtól. A Dorna elnöke elmondta, többször látta a készülő Balatonring terveit, járt Sávolyban és véleménye szerint nagyszerű létesítménnyel gazdagodik Magyarország: "Extraordinario - vagyis csodálatos - lesz" - tette hozzá. Carmelo Ezpeleta úgy vélte, hogy a Balatonringen zajló versenyek, a népszerű gyorsaságimotoros-világbajnokság tovább növeli a sportág magyarországi rajongóinak a táborát és bizonyosan új tehetségek is feltűnnek majd. Arra a kérdésre, hogy hány évig rendezhetik meg a vb-t a Balatonringen, a Dorna elnöke megerősítette a korábbi döntést: "Öt évig biztosan." Az MTI információja szerint a Magyar Nagydíj már szerepel a 2010-es vb ideiglenes programjában. nol.hu / MTI

Gyorsulás és esés a második napon ...

2009.
06.13
Egyre közelebb kerül a 250-es kategória legjobbjaihoz Németh Balázs. A pénteki elektromos hibát szombatra kijavították a Balatonring Team szerelői, így ma nagyon hasznos és pozitív napja volt a 21 éves pilótának. Németh Balázs nyilatkozata: „A szabadedzés nagyon hasznos volt, mert igazából akkor tudtam először versenytempóban menni a pályán a tegnapi problémák után. Nagyon sok kört mentem, így egész jól megismertem a pályát. Az időmérő elején a futóművön állítgattunk, aztán azt tanácsolták a szerelők, hogy keressek egy nálam egy-két másodperccel gyorsabb versenyzőt. Tudtam is vele menni három kört, közben folyamatosan gyorsultam, mert ellestem tőle az íveket meg a féktávokat. Az egyik kör végén azonban túl gyorsan mentem bele az egyik kanyarba, és kicsúsztam, szerencsére nem lett semmi bajom. Az esés miatt egy kicsit el vagyok keseredve, mert így nem tudtam kihozni magamból a maximumot. Annak a körnek a végén például, amiben ez a hiba történt, legalább egy másodperccel jobb időt tudtam volna menni, mint a kvalifikációs időm. Egyébként örülök az eredménynek, és annak is, hogy holnap Tóth Imrével már tudunk egy jót meccselni majd a versenyen.”