Petesmalmi vidrapark ...

2009.
06.11
Kirándulni voltak ma a Bóbita óvoda gyerekei a Petesmalmi vidraparknál. A képeket látva nagyon tanulságos kiránduláson jártak, és ahogyan a hírt adó elmondta: nagyon jól érezték magukat.

Fafaragó tábor Mesztegnyőn ...

2009.
06.11
Gondolom rajtam kívül mások is felfigyeltek már arra, ha átutazunk Mesztegnyőn, mindenévben több fa szobrot, alkotást láthatunk a faluban. Ma megoldódott a rejtély számomra, amikor Kövesdiné Panyi Antónia „Tona” felhívott telefonon és jelezte: véget ért a harmadik alkalommal megrendezett fafaragó tábor. Megkerestem a résztvevőket, és készítettem néhány fotót róluk, és nagyszerű munkáikról. A falu látja vendégül a művészeket, a SEFAG Zrt. biztosítja a megfelelő faanyagot, és az elkészült alkotásokon pedig megosztoznak, mi pedig egy újabb gyönyörűséges alkotás látványával vagyunk gazdagabbak. Jól van ez így! Csináth Lajos Mesztegnyői fafaragó, a tábor egyik lelke és Tona a másik szervező, pedig már tervezheti a következő alkalmat!

Évzáró volt a Zeneiskolában is ...

2009.
06.11
Ma este tartotta a Marcali Városi Zeneiskola az évzáróját. Az időjárás közbeszólt, és a szabadtérre tervezett záró ünnepség a terembe szorult. Azért a koncert és az elismerések átadása nem maradt el!

Évzárót tartott a Mesepark ovi ...

2009.
06.11
A Városi Kulturális Központ nagyterme megtelt, ma kora este a Mesepark Óvoda évzáró műsorára. A gyerekeknél már csak a szülők, nagyszülők voltak izgatottabbak. 26 nagycsoportostól búcsúztak ma a nevelők és ovis társak.

Záró vizsgák a Mikszáthban ...

2009.
06.11
Nyolc év alatt szerzett tudásukról adtak számot nyolcadikos diákjaink. Már több mint 20 éve hagyomány iskolánkban, hogy a végzős diákok egy vizsga keretében az utolsó héten szóban is megerősítik tudományukat történelem, magyar irodalom és egy választott tantárgyból. Erre a megmérettetésre előre kiadott tételek alapján tanáraik segítségével a második félévben készülnek fel. Matematika írásbeli vizsga nyitja a „kis érettségit”még június elején. A szóbeli vizsgára való felkészülést egy hét „iskolamentes” önálló tanulás is támogatja. Örömünkre szolgál, hogy a tanulók nagy része komolyan veszi ezt az „év végi összefoglalást, záró értékelést”, mert az idén is sok szép és komoly feleletet hallottunk. (Györei István)