Tűzoltóverseny eredmények ...

2009.
05.30
A Marcali körzet önkéntes tűzoltóversenyének lebonyolítására 2009. május 30-án Nagyszakácsi községben került sor, amelyen 11 önkéntes tűzoltó egyesület 23 raja vett részt hat versenykategóriában. A versenyt Somogyi Magyar József a Marcali kistérség elnökhelyettese nyitotta meg. A versenyen legjobb eredményeket elért rajok a Somogy megyei Tűzoltószövetség által adományozott oklevélben és serleg tárgyjutalomban részesültek, amelyet Tarlós István tű. alez., a Somogy Megyei Tűzoltószövetség elnökhelyettese adott át. A versenyen meghívott vendégként megjelent Dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató helyettese, Tarlós István tű. alez. a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnökhelyettese, Somogyi Magyar József a Marcali kistérség elnökhelyettese és a versenyző rajok településeinek polgármesterei. Kövér István Nagyszakácsi polgármestere különdíjat adományozott diák leány kategóriában Böhönye csapatának. A verseny végén a Nagyszakácsi tűzoltó óvodás és alsó tagozatos általános iskolás utánpótlás csapata fiú és leány rajjal bemutató szerelést hajtott végre, mely nagy sikert aratott a többi megjelent tűzoltók és vendégek, valamint a megjelent lakosság között. A helyi polgármester minden leendő kis tűzoltó ügyességét egy-egy doboz csokoládéval jutalmazott. A verseny végén került sor az eredményhirdetésre és a versenydíjak átadására. Elsőként Tarlós István tű. alez. a Somogy Megyei Tűzoltószövetség elnökhelyettese Szűcs Jánosnak a Nagyszakácsi Tűzoltó Egyesület nyugdíjas parancsnokának a hosszantartó eredményes munkája elismeréseként oklevelet és Flórián szobor tárgyjutalmat adományozott. A 2009. évi körzeti tűzoltóversenyt Greffer József tű. alez. Marcali tűzoltóparancsnok zárta azzal, hogy bejelentette a 2010. évi tűzoltóverseny Böhönyén kerül megrendezésre.| Diák-lány | Diák-fiú | Ifj-lány | Ifj-fiú | Női | Férfi | (Marcali Tűzoltóság)

Gyereknap Sávolyon ...

2009.
05.30
Gyereknapi programokkal várták a sávolyi gyerekeket az Általános Iskolában. Ugrálóvár, ügyességi sorversenyek, bokszbemutató ( a kaposvári Ring Sport Club ifjú öklözőinek részvételével), sminkverseny, tetoválás és sok más érdekes és szórakoztató időtöltés közül választhattak a gyerekek. A nap végén rengeteg ajándékot és jutalmat kaptak a résztvevők. Sok szülő is segített a lebonyolításban. Mindenki nagyon jól érezte magát. A hagyományokhoz híven a nap zárásaként a fenntartó önkormányzatok polgármesterei vendégül látták az iskolában dolgozó tanárokat. Megköszönték az egész évi munkájukat és további sikeres munkát kívántak nekik. Pálfi Lászlóné könyvtáros

Gyereknap Boronkán ...

2009.
05.30
Gyereknap és íjászverseny volt ma délután a Boronkai városrészben. Az időjárás délutánra megjavult, és ellepték a Boronkaiak a teret. Zajlott az íjászverseny, a gyerekeknek játékos sportverseny, sétakocsikázás na meg a megunhatatlan légvár adta a programot. Este fellép a Baglas Fundamentum, egyszóval tartalmas jókedvű napot töltöttek el közösségükben a Boronkaiak.