Melléképülettűz gyerekjátékból …

2009.
05.21
2009.05.20 délután Pusztakovácsiban, egy lakóház melléképületében gyerekek elcsent öngyújtóval játszva tüzet okoztak. A melléképület részben megsemmisült, a benne tárolt ruhaneműkkel egyetemben, de a tűz átterjedését az épületsor többi részére sikerült megakadályozni. A lurkók őszintén megbánták tettüket! (Marcali Tűzoltóság)

Még tíz nap …

2009.
05.20
Közeleg a Kreatív Járgányok Gurulása. Május 30.-án szombaton már reggeltől kezdődnek a programok a városban és fürdőben. A piactéren fél 9-től gyülekeznek az autósok, motorosok, robogósok és egy városon belüli felvonulással hívják fel a lakosság figyelmét a rendezvényre. A fürdőben 10 órától már szól a zene. Többek között fellépnek: Q-Roots és Barátai, ÉletCore zenekar, Stinger Gitár Trió, Nem_I_Gaz zenekar, Marcato ütőegyüttes, de a Marcali 3 Tenor is. Igazán változatos zenei kínálat mellett a légvár, mászó fal, bohóc műsor, a művészeti és népművészeti bemutató is színesíti a kínálatot. A „gépátvétel” és a próbagurulások 11 órától folyamatosan történnek. Helyi gurulmány ami biztosan elkészül(t) az négy egység, de még van készülőben is járgány. Vidékről is várnak indulókat. Maga a Kreatív Járgányok Gurulása délután háromkor kezdődik. A versenyt követően a DJ találkozó résztvevői szórakoztatják a jelenlévőket este 10 óráig. Vasárnap GYEREKNAP, a programok kiegészülnek az 50 méteres medencében rendezendő Vizi parádéval. Lesz PET palack tutaj verseny, -a helyszínen kell megépíteni-, de gumiabroncs húzó és evezős verseny, valamint úszógumi és gumimatrac verseny is. A víz alatti kalaplengető bajnokság is érdekes színfoltja lesz az eseménynek. Látva a mostani előrejelzéseket várhatóan strandidő lesz!

Bronzérmesek lettünk …

2009.
05.19
Ma fejeződött be a Mikszáth DSE leánykézilabda csapatainak, a 2008/2009 évi versenysorozat. Az U11 lányok játszottak Országos elődöntő mérkőzést Nagykanizsán. Balszerencsénkre a későbbi továbbjutó Tamási csapatát kaptuk első ellenfelüknek, a játék sem ment igazán, simán kikaptunk. A lebonyolítás rendje ezzel el is döntötte a további helyezés sorsát, miután legyőztük a Lenti csapatát harmadikak lettünk. A Mohácstól tartottunk, de a Tamási kiváló, és idősebb lányokból álló csapata őket is megverte ... nagyon jó csapat, remélem megnyerik az országos döntőt! A sorshúzás helyett egy körmérkőzéses torna talán jobban szolgálná a diáksportot. A DSE kézilabda szakága minden korosztályban befejezte az évet. A lehetőségeinkhez képest nagyszerűen szerepeltünk! Két korosztályunk az Országos elődöntőbe jutott, és minden korosztály a megyéből továbbjutva régiós döntőkön mérkőzött. Hátra van még az atlétika: országos döntő vár a 10 és 11 éves lányokra. Gratulálok az eddigiekhez és sok sikert a Zalaegerszegi és Tatai versenyekhez!