AC NAGYBAJOM - MARCALI VFC 2 - 1

2009.
05.17
A nehéz helyzetben lévő Nagybajom ismét győzött. AC NAGYBAJOM - MARCALI VFC 2- 1 Nagybajomi góllövők: Laki, Babai (Labdarugás NB III. Dráva csoport.)

Forrás:nagybajomfigyelo.freeblog.hu

Megyebajnok lett a Marcali VSZSE Sakk Csapata!

2009.
05.16
Ma este tartottak megbeszélést, és edzést a Megye Bajnokok. A csapatbajnokságban szerepelő játékosok, a Baranya-Somogy-Tolna megyékből álló régióban, játszanak körmérkőzést a következő napokban. A győztes az megszerzi az indulás jogát a Nemzeti Bajnokság második osztályában. Guricza Gyula elmondta: a Nagykanizsa együttese számunkra a legnehezebb ellenfél. Nagykanizsán hagyományosan nagyon erős a sakk élet. A jelenlegi NBI-es bajnokcsapat az övék, ahogyan az NBI/b-ben is remekelnek. Viszont elhatározott szándékuk egy NBII-es csapat indítása is. Nehéz meccs lesz. Érdekességképen: a jelenlegi férfi világbajnok Viswanathan Anand, igazolt versenyzője a Nagykanizsa NBI csapatának. Ő az elsőtáblás, bár még nem játszott egy mérkőzést sem a csapat színeiben. Guricza tanár úr azt is megemlítette, hogy őszre terveznek egy nagyszabású sakk rendezvényt városunkban. Harminc éve kezdték a Mikszáth Iskolában a sakk oktatást, és szeretné egyszerre leültetni a tábla mellé, minden korábbi sakkozót, aki versenyzett az Iskola és az Egyesület színeiben. A csapatnak gratulálok a kiváló eredményhez, a jelentős előrelépéshez – tavaly 5.-ek voltak a megyében – sok sikert kívánok a Szekszárdon lebonyolításra kerülő első fordulóhoz!

Egy másik világ …

2009.
05.16
Érdekes kontraszt volt a délelőtti Nagyszakácsi programhoz mérve, a Balatonlellén megrendezett vitorlás kiállítás és vásár. Mindenesetre a Balaton gyönyörű, a város szépen virágosítva készül a szezonra. A vitorláskikötő tele, érdeklődő is akadt, én pedig egy óra alatt láttam három Ferrarit ...