"A naplopó tatu" ...

2009.
05.13
A Los Andinos Együttes zenés mesejátéka "A naplopó tatu" címmel ma két előadásban is elhangzik a Városi Kulturális Központban. Délelőtt az óvodások, délután pedig a kisiskolások nézik meg az előadást. A gyerekek nagyon élvezték a különös hangszerek hangját. és a művészek előadását.

MARCALI VSZSE – Tatabányai Kenguruk KC ...

2009.
05.13
NB II-es férfi kosárlabda mérkőzés volt tegnap este a Városi Sportcsarnokban. Városunk kosárlabda csapata a Tatabányát fogadta. Jó mérkőzésen, ponterősen jól játszva legyőztük az ellenfelet. Eredmény: MARCALI VSZSE – Tatabányai Kenguruk KC 110:79 ( 18:17,30:15,32:24,30:23) Magyar V. 28/6, Baráth P. 13/3, Horváth P.23/18, Lovas P. 11/3, Bene G. 7/3, Koma K. 16, Tóth Z., Csobod L. 12 Játékvezetők: Benedek Z. , Kovács N.

Mertek nagyot álmodni ...

2009.
05.12
Két lány Balatonberényben úgy gondolta megméreti tánctudását magasabb szinten. 15 éve táncolnak a KABALA Tánccsoportban, ott szerezték meg az alapokat, és erre építkezve próbáltak szerencsét Disco dance kategóriában, a 2008-ban Tatabányán megrendezett Országos Nyílt Bajnokságon. Ide bárki nevezhet, aki befizeti a nevezési díjat. Több százan indultak, és a több független pontozóból álló zsűri továbbjuttatta Őket a döntőbe, amit megnyertek Arany Minősítéssel. Egyúttal jogot szereztek az indulásra a Veszprémben, ez év áprilisában megrendezett Nemzetközi kvalifikáló versenyre. Nagyszerűen szerepelve megszerezték a lehetőséget, hogy induljanak a Nemzetközi Modern Tánc Európa Bajnokságon! Gratulálok, nagyszerű teljesítmény! És hogy ne felejtsem a két nagyszerű táncos nevét: Barják Bianka Katalin és Gellén P. Luca! A lányok készülnek a megmérettetésre, és keresik a támogatókat, hogy a kiutazás költségeit előteremtsék. Elmondták nekem, szeretnének a Kabala csoport mellett egy saját tánccsoportot is létrehozni, ahol a szalontánctól a discótáncig teljes repertoárral foglalkoznának. Az érdeklődők a Balatonberényi kultúrházban megtalálják őket! Sok sikert lányok!