Ülésezett a Jogi és Ügyrendi Bizottság ...

2009.
04.09
Rendkívüli ülésen tárgyalta a Jogi és Ügyrendi Bizottság a Tanuszoda szerződését ma kora délután. Hosszas egyeztetések után sikerült megállapodásra jutni a Hídépítő Zrt.-vel, illetve az általa létrehozott TANUSZ Kft.-vel, a Marcali Fürdő és Szabadidő Központ Tanuszodájával kapcsolatban. A PPP programban épült, és az elmúlt évben átadott, ez idáig próbaüzemben működő létesítmény üzemeltetési szerződését tárgyalta a bizottság, és azt javasolja elfogadásra az Önkormányzatnak. A Testület április 15.-én rendkívüli ülésen tárgyalja a dokumentumot. A város megtartotta a teljes irányítási jogot a létesítményben úgy, hogy eközben nem sérül a PPP konstrukció alapelve. A Konstrukció lényege: a városnak és az államnak nem került pénzbe a létesítés, a beruházást a magánbefektetőnek 2024-ig részletekben térítik meg. A törlesztés végén 10 ft.-os értéken, a város kizárólagos tulajdonába kerül a Tanuszoda.

Nem értette az anyanyelvét ...

2009.
04.09
Közokirat hamisítás gyanúja miatt indult eljárás az ellen az albán férfi ellen, aki a tegnap esti órákban Gyékényesnél vonaton szeretett volna kilépni a Magyar Köztársaság területéről. A férfi az útlevél ellenőrzés során román személyi igazolványt adott át a rendőröknek, pechére az egyik rendőr - aki anyanyelvi szinten beszéli a román nyelvet - feltett néhány egyszerű kérdést román nyelven, amire döbbent csend volt a válasz, a férfi láthatólag nem értette mit kérdeznek tőle. A férfinél ruházat átvizsgálása során megtalálásra került a saját albán útlevele is, ellene őrizetbe vétele mellett büntető eljárást kezdeményezett a Nagyatádi Rendőrkapitányság.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Út a munkához ...

2009.
04.09
Tanácskozást szervezett ma a Munkaügyi Központ, a kistérségben dolgozó illetékes szakemberek számára a Városházán. A téma az "Út a munkához" projekt beindításának tapasztalatai, és az esetleges kezdeti problémák kezelése. Az "Út a munkához" program, amely a rendszeres szociális segélyben részesülő munkaképes lakosság munkához jutását segíti, 2009-ben kezdődött. A tanácskozáson részt vett és válaszolt a felvetett kérdésekre, az Államkincstár és a Regionális Képző Központ illetékese. A Marcali Munkaügyi Központ vezetője Balogh Miklósné bevezetőjében elmondata: a kirendeltséghez tartozó körzetben március végén, 3203 munkanélkülit regisztráltak, és ez sajnos a legmagasabb létszám, amit valaha nyilvántartottak. A régióban is nagyon sok: 71 000 regisztrált munkanélküli van. Az április elsején indult program a törvény alapján megváltoztatja a szociális juttatásokhoz való hozzáférés módját. 35 és 55 év között, csak a foglalkozás egészségügyi szakvizsgával rendelkező orvos adhat felmentést a közmunka alól, minden más esetben választhat a rászoruló: vagy végez közmunkát, vagy nem kap segélyt. A 35 év alattiak esetében ez kiegészül azzal, hogy módjában áll elvégezni a nyolc osztályt, megszabott idő alatt, e közben segélyt kap.