Kalmár László Matematikaverseny ...

2009.
03.21
Ma rendezték a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában, az országos Kalmár László Matematikaverseny megyei fordulóját. A diákok általában 5-6 feladatot kapnak, de ezek megoldását részletesen le kell írniuk, gondolatmeneteiket kifejteniük. A legjobbak az országos versenyre kapnak meghívást. Az eredményhirdetés a marcali Kulturális Központban lesz április 17-én 14 órakor, ahol az egyes évfolyamok legjobb 6-6 versenyzőjét díjazzák. (Páhi Katalin)

Autóbontás ...

2009.
03.20
Dióssy László szakállamtitkár a KvVM képviseletében, és Sütő László városunk polgármestere volt a díszvendég, a Marcaliban rendezett nemzetközi kutatási projekt bemutatónak. A Marcali Autójavító Kft. OPEL Szalonjában rendezett bemutatón, a használatból kivont járművek, környezetbarát bontását, és kinyert anyagok hasznosításának lehetőségeit mutatták be. Az utóhasznosítást segítendő: a MTA SZTAKI, az E-MULT projekt hazai fejlesztői Dr. Kovács György és Haidegger Géza, tartott előadást a jelenlévőknek az általuk fejlesztett programról.

"Vízben úszott" a Tündérliget óvoda ...

2009.
03.20
Szerencsére csak képletesen! Az óvodában ma, a Víz Világnapja alkalmából különféle, az életet adó vízhez kapcsolódó foglalkozásokon vettek részt a gyerekek. Az ENSZ 47. Közgyűlése az illetékes dublini és Rio de Janeiro-i konferenciák javaslatára 1994. március 22-ét a Víz Világnapjává (World Water Day) nyilvánította és deklarálta, hogy a világ emberisége jelenének és jövőjének sorsa többek között azon múlik, hogy miképp gazdálkodunk itt a Földön meglévő vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk vizeinket.