Alakul a nyári program ...

2009.
01.27
Ma ülésezett az Aranyhíd Konzorcium a Kulturális Központban. A testület megtárgyalta a 2008. év beszámolóját. Előzetes hallgatott meg a 2009. évi programtervekről és a konzorciumi költségvetésről. Rövidesen véglegesítik az ez évben: Balatonberényben, Balatonkeresztúron, Balatonmáriafürdőn, Kéthelyen és Marcaliban megrendezésre kerülő programokat.

Városrészi Fórumok - Boronka

2009.
01.26
A nap második fóruma a Boronkai Kultúrházban zajlott, Fábos Tibor alpolgármester, - településrész önkormányzati képviselő - köszöntőjét követően, Sütő László tájékoztatta a helybélieket a város terveiről, lehetőségeiről. Elmondta, hogy jelentős munkaerő felvételre is sor kerül a város több üzemében. Kérdésre válaszolva elmondta, városunk elsőként csatlakozik a "Segély helyett munkát" akcióhoz. Ez év áprilisától, csak az igazán rászorultak kapnak segélyt, mindenki másnak biztosítanak közmunkát. Kérdésre válaszolva közölte, hogy 2009-ben elkészülnek az elkerülő út engedélyeztetési tervei, illetve minden a kivitelezéshez szükséges intézkedést megtesznek, ideális esetben az évvégén a földmunkák is elkezdődhetnek. Szó esett a kerékpárútról és a városrész vízelvezetési gondjairól. Szóba került a Boronkai óvoda is Sütő László elmondta, hogy egy gyermekre eső költség Boronkán az ötszöröse a városi óvodáshoz képest, ezért - városi költségvetés szűkössége miatt - az óvoda további sorsáról dönteni kell.

Városrészi Fórumok - Gyóta

2009.
01.26
Megkezdődtek a 2009. évi költségvetéssel kapcsolatos városrészi fórumok. Ma Gyótán tartották az elsőt. A bevezetőt tartó Sütő László polgármester elmondta, hogy a település rész ivóvíz problémái 2009 évben biztosan megoldódnak. A DRV ez évben elvégzi a jelenleg Boronkánál végződő vezeték meghosszabbítását, és ideális esetben már nyáron egészséges ivóvízhez jut a falu. Elkészül ez évben a buszmegálló is a település részen, valamint felújítják a kultúrházat.