2002-01-27 5:01

A szünetig döntött az FKSE

Beák és Tunczinger 64 pontot szorgoskodott össze

A férfi NB II délnyugati csoportjában a Beák-Tunczinger duó vezérelte FKSE Szekszárd értékes győzelmet aratott Marcaliban.

Kosárlabda

Marcali-Marley FKSE Szekszárd 80-90 (22-34, 11-20, 26-23, 21-13).
Marcali, 150 néző. V: Kapitány, Mihályfalvi. Szekszárd: Földesi (10/3), Beák (32), Keresztes (11), Tunczinger (32/12), Herbert (-). Cserék: Farkas (6), Szabó (-), Bakóczy (-), Tóth (-). Edző: Murvai Árpád.

Az első negyed közepéig még fej-fej melletti haladtak a csapatok (5. perc: 14-14), aztán belelendült a szekszárdi gárda, percekig nem engedte szóhoz jutni a hazaiakat, így a játékrész végére már 12 ponttal vezettek a vendégek. A második tíz percet is kitűnően kezdte az FKSE - Murvai edző tanítványai nyolc pontot szereztek válasz nélkül -, s ezzel 20 egységnyire növelték előnyüket. Ekkor azonban Tunczinger megsérült, a Marley pedig megtorpant. A rövidzárlat nem tartott sokáig, Farkas dupláival ismét meglódultak a szekszárdiak, s a nagyszünetig visszaállították a korábbi különbséget.

Tunczinger sérülése szerencsére nem volt komoly, így az addig hibátlanul dobó pontgyáros a fordulás után visszatérhetett a pályára. A harmadik negyed Beák Gáboré volt: a dombóvári játékos támadó lepattanókat zsákmányolva szinte tetszés szerint szerezte kosarait. A biztos vezetés tudatában Murvai mester a fiataloknak is több lehetőséget adhatott. Bár a Marcali a találkozó végéig faragott hátrányából, nem veszélyeztette az FKSE sikerét. Sorozatos vereségei után végre csapatként "működött" a Szekszárd, és kitűnő játékkal győzött a somogyiak otthonában. Kitűnt: Beák, Tunczinger.

2002-01-25 6:32

Hétvége a sportpályákon

PÉNTEK

Kosárlabda
NB II, Délnyugati csoport (férfiak): Marcali VSZSE-JPTE DSE PEAC (Pécs). Marcali, városi sportcsarnok, 18.30 óra.

SZOMBAT

Labdarúgás
Előkészületi labdarúgó-mérkőzések:

Zalahús-Zalaegerszegi TE FC-Industrie FC Marcali. Zalaegerszeg, 11 óra.

Farsang Kupa utánpótlás (14 évesek) kispályás teremlabdarúgó-torna (nyolc csapat részvételével).
Marcali, városi sportcsarnok. Csoportmérkőzések: 9 órától. Helyosztó mérkőzések - a hetedik helyért 15 órakor; az ötödik helyért 15.30 órakor; a harmadik helyért 16 órakor; döntő 16.30 órakor. Eredményhirdetés, díjkiosztó: (várhatóan) 17 órakor.

Részt vevő csapatok - "A" csoport: Szombathely I. csapata; Zalahús-Zalaegerszegi TE FC; FC Keszthely; Marcali Focisuli. "B" csoport: Szombathely II. csapata; Matáv Compaq Sopron; Pécs; Satelit FC Bar

2002-01-24 3:34

A terem után a nagypályán is bemutatkozik az Industrie FC Marcali csapata. A somogyi csapat ma az NB I-ben szereplő Matáv-Com-paq Sopron otthonába látogat, a mérkőzés 13.30 órakor kezdődik. Január 26-án, szombaton 11 órakor pedig szintén idegenben az első osztályú Zalahús Zalaegerszegi TE lesz a marcaliak ellenfele. Menczeles Iván együttese a zalaegerszegi teremtornán már bebizonyította, hogy méltó ellenfele lehet bármely élvonalbeli klubnak. Most a kiesés ellen küzdő Sopron és a bajnoki címre is esélyes Zalaegerszeg otthonában bizonyíthatnak. (mg)

2002-01-21 4:21

OPEL-FAG Kupa 2002 megyei férfi kosárlabda-bajnokság

Eredmények: Alapszakasz, X. forduló Fundamenta "A" csoport

Cifa-Injektor KK- Marcali VSzSE II. 106-73
(18-15, 32-9, 32-20, 24-27)
Vezette: Pestality Cs., Pestality P.
Legjobb dobók: Birkás (23), Soós (19), Csima (17/6), Csuha (11/9), Fonai T. (10/6), illetve Horváth P. (22/9), Szíva (19/6), Kiss K. (15/6), Kondás (10).

2002-01-21 4:21

Teljes kaposvári siker Zalában

A Borsodi Teremlabdarúgó-torna második zalaegerszegi napján a Kaposvári Rákóczi veretlenül diadalmaskodott és jutott ezzel a országos döntőbe, míg a Marcali a harmadik helyen végzett. A gólkirályi címet pedig a kaposvári Rajczi Péter érdemelte ki.

Zalaegerszeg

Somogy már az első két meccsen letette a névjegyét, mert előbb a Rákóczi verte szoros mérkőzésen 3-2-re az NB I-es Sopront, majd a lelkes Marcali páholta el az MTK-t 4-2 arányban. A marcaliak aztán nem bírtak a szívós soproniakkal, Menczeles Iván csapata 3-2-re vérzett el. A Rákóczi viszont nagyon magabiztosan intézte el az MTK-t; a kaposváriak 3-0 arányban diadalmaskodtak. A két első ligás küzdelme aztán ikszet hozott (1-1). Ez a nagy hírű kék-fehér csapat 4. helyét jelentette. A Hűség Városának gárdája végzett a 2. helyen.

Aztán jött a döntő, amelyen előbb Máté szerzett vezetést a Marcalinak, amit Mező egyenlített ki röviddel utána. A második 12 percet a kaposvári színekben focizó Dárdai Balázs kiállításával kezdte a Rákóczi. Ennek ellenére emberhátrányból lőtt szépségdíjas Finta-góllal 2-1-re átvette a vezetést a Kaposvár. Máté ugyan 2 perccel a vége előtt közelről kiegyenlített, ám a döntetlen a kaposvári együttes diadalát jelentette. Két győzelemmel, egy döntetlennel, 8-4-es gólkülönbséggel megnyerte a tornát a kaposvári alakulat.

A fiatal Rajczi Péter a gólkirályi címért járó 100 ezer forint mellett biztosan annak is örült, hogy a sok szakember között három gólját és jó játékát látta a helyszínen a szövetségi kapitány, Gellei Imre is. A remek eredmény nem teszi elbizakodottá a kaposváriakat, akiknek mestere, Keszei Ferenc, természetesen örül a sikernek, de hétfőtől napi két edzést vezényel fiainak. A maroknyi kaposvári különítmény a tornára utazás előtt tréfásan arról beszélt, hogy a tavalyi helyezéshez képest eggyel előrébb kellene végezni. Nos, ez fényesen sikerült és nagyszerű játékával a helyszínen lévő közönség szimpátiáját is kivívta a kaposvári együttes.

Eredmények:
Kaposvári Rákóczi FC- Matáv-Compaq Sopron 3-2 (1-1)
Kaposvári Rákóczi FC: Házi - Csík, Szabó, Nagypál, Marcsek, Pest R., Ulrich, Mező, Finta, Tóth B., Rajczi, Anghel, Tóth G. Edző: Keszei Ferenc.
Rákóczi gólszerzői: Marcsek, Rajczi, Finta.

Industrie FC Marcali- MTK Hungária FC 4-2 (2-1)
Marcali: Molnár, Bozsó, Kovácsevics, Farkas, Máté, Piri, Duli, Kozarek, Lázár, Szabadi, Nokta. Edző: Menczeles Iván.
Marcali gólszerzői: Piri, Máté, Lázár, Duli.

Matáv-Compaq Sopron- Industrie FC Marcali 3-2 (2-2)
Marcali: Molnár, Kovácsevics, Farkas, Bozsó, Máté, Piri, Horváth G., Szabadi, Nokta, Makszimics, Lázár, Duli. Edző: Menczeles Iván.
Marcali gólszerzői: Farkas, Bozsó.

MTK Hungária FC- Kaposvári Rákóczi FC 0-3 (0-2)
Rákóczi: Házi, Szabó, Csík, Nagypál, Marcsek, Anghel, Mező, Finta, Ulrich, Tóth B., Rajczi, Pest R., Tóth G. Edző: Keszei Ferenc.
Rákóczi gólszerzői: Tóth B., Rajczi (2).

Kaposvári Rákóczi FC- Industrie FC Marcali 2-2 (1-1)
Kaposvár: Házi, Csík, Nagypál, Szabó, Marcsek, Anghel, Mező, Finta, Ulrich, Tóth B., Rajczi, Pest R., Tóth G. Dárdai B. Edző: Keszei Ferenc.
Marcali: Molnár, Kovácsevics, Farkas, Máté, Bozsó, Piri, Nokta Szabadi, Lázár, Duli, Kozarek, Ábrahám, Latyák, Soós, Sallai, Makszimics. Edző: Menczeles Iván.
Gólszerzők: Máté 3. percben 0-1, Mező 7. percben 1-1, Finta 17. percben 2-1, Máté 23. percben 2-2.

Csorba András

2002-01-20 16:28

Borsodi Terembajnokság

Zalaegerszeg, január 20., 15.55

A két másodosztályú csapat első osztályú meccset játszott a zalaegerszegi csoportdöntőn.

A csoportselejtező előtt kevesen gondolták volna, hogy a két NB I B-s együttes játszik majd az első helyért. Ám akik látták a találkozókat, azok számára nem meglepetés, hogy a Kaposvár és a Marcali megteremtette magának az esélyt arra, hogy az MTK és a Sopron előtt csoportgyőztes legyen. Nagy elszántság, nagy küzdelem, végre igazán jó hangulat jellemezte a találkozót, amelyen a Marcali egy nagy lövés után megszerezte a vezetést (Máté Péter jobb lába sült el). Igaz, nem sokáig tartott az öröm, hiszen Mező Tamás egy lepattanó labdát a jobb alsó sarokba lőve egyenlített.
A szünet utánra is maradt energiája a játékosoknak, így olykor látványos, ám mindvégig nagy iramú és izgalmas volt a találkozó. Főképpen a Marcali csipkedte magát, hiszen a csapatnak győznie kellett ahhoz, hogy első legyen, míg a Kaposvárnak ehhez elég volt a döntetlen is. Amikor öt perccel a vége előtt kiállították a Kaposvárból Dárdai Balázst, a Marcali esélye alaposan megnőtt a vezetés megszerzésére, erre mi történt: a Kaposvár lőtt gól, ráadásul gyönyörű gólt. Finta Zoltán dekázott kettőt a védő előtt, majd ballal tíz méterről a bal felső sarokba lőtt. S bár Máté még egyenlített, a Kaposvár a döntetlennel megérdemelten lett első a csoportba, ezzel jogot szerzett a február 2-ai döntőn való részvételre.

A csoport végeredménye:
1. Kaposvár 3 2 1 0 8-4 7
2. Sopron 3 1 1 1 6-6 4
3. Marcali 3 1 1 1 8-7 4
4. MTK 3 0 1 0 3-8 1
A Sopron és a Marcali között az egymás elleni eredmény (3-2) döntött.

A selejtezőcsoport gólkirálya a Kaposvár játékosa, Rajczi Péter lett 3 góllal.

Zalaegerszeg, január 20., 14.10

Bár két góllal vezetett a Marcali, a Sopron képes volt fordítani.

Újabb parádés kezdés a Marcalitól - az 5. percben már 2-0-ra vezetett az NB I B-s együttes, s hogy legyen még egy hasonlóság az előző meccsel: megint Farkas I Norbert szerezte az első gólt (a másodikat Bozsó Ferenc). Ám a Sopron négy perc után egyenlített (gólszerző Nagy Tamás és Bausz Róbert).
A szünet után sokáig nagyon óvatosan futballoztak a csapatok, látszott, hogy egyik fél sem szeretne hátrányba kerülni. Kissé talán jobban, a kispályához jobban alkalmazkodva futballozott a Marcali, ám gólt nem sikerült szereznie, s úgy tűnt, hogy az egymás utáni második meccsen már kissé fáradtabbak voltak a játékosok. A Sopronnak viszont egy támadást sikerült góllal befejeznie (Bócz Tamás értékesítette Bausz átadását), s ezzel eldőlt a találkozó.

Zalaegerszeg, január 20., 13.40

Az első igazán nagy meglepetés: a Marcali könnyedén győzte le a végső győzelemre is esélyes MTK-t.

Ez volt az a mérkőzés, amelyen alaposan felborult a papírforma. A kifejezetten technikás játékosokból álló MTK ugyanis nem bírt a Marcalival, hiába lépett pályára Illéssel az élen szinte mindenki, aki számít a nagypályás listavezetőben. Az NB I B-s együttes már a 2. percben megszerezte a vezetést Farkas I Norbert révén. Illés ugyan a 9. percben még egyenlített, de Piri Ottó a félidő vége előtt visszaszerezte a vezetést.
Akik azt hitték, hogy a szünet majd fordulatot hoz, azok nagyot csalódtak, ugyanis az MTK hiába rohamozott, a Marcali védekezését nem tudták átjátszani a fővárosiak. Sőt, Lázár Mátyás találatával kettőre nőtt a nagyszerűen futballozó " kiscsapat " előnye. Az MTK próbálta visszahozni a reményt az egyenlítésre, de a Marcali kispályán is nagyszerűen kontrázott. A meccs vége előtt Duli Zsolt gólja végérvényesen bebiztosította a Marcali győzelmét - Branezac találata csak némiképpen szebbé tette a vereséget az MTK számára.

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002