2002-01-19 4:53

Teremben játszik a Marcali és a Rákóczi

A Marcali IFC labdarúgói a héten az edzéstervnek megfelelően készültek, mely a holnapi zalaegerszegi teremtorna jegyében zajlott. Menczeles Iván vezetőedző kedden és csütörtökön délelőtt futóedzésre vezényelte játékosait, majd délután a városi sportcsarnokban tartott kiadós tréninget, tegnap pedig a fonyódi sportcsarnokban a helyi csapat ellen játszottak.

Szerdán pihenésképp megnézték videón a Nyíregyházán lejátszott mérkőzéseket, s hogy ebből mit sikerült ellesni, hasznosítani, az majd vasárnap ebéd után dől el. A mester különben három komplett sor kialakítását tervezi, ezek cserélnék egymást. Különösebb taktikát nem kíván kialakítani, azt vallja, hogy itt is a csapatmunka lesz a döntő, a gyorsaság, az agresszivitás, aztán egy-egy játékos kreativitásán, jó alakításán is sok múlik majd.

A játékteret borító műfűtől - mivel eddig még nem volt lehetőségük ilyen pályán játszani - természetesen kissé idegenkednek, de véleménye szerint a többi csapatnak is ezen a téren hasonló nehézségeket kell leküzdeni.

Véglegessé vált viszont, hogy Németh Viktor kapus távozik, a tavaszi idényben már az NB/I-es Dunaferr csapatát erősíti majd. Úgy hírlik, hogy a Kispest Honvéd FC vezetőivel megegyezés született a fiókcsapat vonatkozásában, de a játékosok személyét illetően változások várhatók, mivel az újonnan szerződtetett Détári Lajos vezetőedző Búzás Attilát és Torghelle Sándort a kiszivárgott hírek szerint kezdő emberként veszi számításba, így valószínű, hogy nem tudnak majd a marcali rendelkezésére állni.

Jelenleg két játékossal tárgyalnak, Lázár Mátyással és Horváth Gáborral, akik Zalaegerszegen bemutatkoznak. Előbbi külföldről tért haza, utóbbi kapus, a Nagykanizsa játékosa.

Ivusza

2002-01-18 20:19

Marcaliból vett kapust a Dunaferr
Németh Viktor 3 és fél éves szerzodést írt alá

A másodosztályból vásárolt kapust a Dunaferr - adta hírül a WestelPress. Az NBI/B-s Marcali hálóore, Németh Viktor 3 és féléves szerzodést írt alá a dunaújvárosi labdarúgócsapathoz.

2002-01-18 4:05

Sportműsor

PÉNTEK

Kosárlabda
NB II, Délnyugati csoport (férfiak): Siókosár UK-Marcali VSZSE. Siófok, Krúdy Gyula Szakközépiskola tornaterme, 18 óra.

SZOMBAT

Kispályás teremlabdarúgás

Öregfiú (50 éven felüliek) kispályás teremlabdarúgó-torna.
Marcali, városi sportcsarnok. Mérkőzések: 9 órától.

VASÁRNAP

Kézilabda
Országos serdülő leány kézilabda-bajnokság - Délnyugati csoport: Marcali VSZSE-UKSE Szekszárd. Marcali, városi sportcsarnok, 10.30 óra.

Mekito Kupa leány utánpótlás kézilabdatorna.
Marcali, városi sportcsarnok. Mérkőzések: 13 órától.

2002-01-16 5:25

Emlékeztek és játszottak

Kispályás teremlabdarúgó-tornák

Közel negyedmillió forint gyűlt össze azon a kétnapos hagyományos, jótékony célú kispályás teremlabdarúgó-emléktornán, amelynek a teljes bevételét a fiatalon elhunyt egykori remek marcali játékos, Hajdu László két kiskorú gyermekének a megsegítésére ajánlottak fel a rendezők.

Marcali

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Marcaliban a városi sportcsarnokban azt a jótékony célú kispályás teremlabdarúgó-emléktornát, amellyel a fiatalon elhunyt egykori, remek marcali játékosnak, Hajdu Lászlónak állítanak emléket. A 20 csapat négy ötös csoportba osztva kezdte meg a küzdelmeket, s az állva maradt 16 alakulat már egyenes kieséses rendszerben folytatta tovább a csatározásokat. A népes publikum a két nap alatt pontosan 55 mérkőzést izgulhatott végig a marcali városi sportcsarnokban. A tornagyőztes végül a Marcali Vállalkozók gárdája lett, miután a fináléban nagy csatában, 2-1 arányban jobbnak bizonyult a Kesztyűs Étterem együttesénél.

A végeredmény: 1. Marcali Vállalkozók, 2. Kesztyűs Étterem, 3. Magyar Honvédség Parancsnoksága, Székesfehérvár és Böhönye.

A VIII. Hajdu László jótékony célú kispályás teremlabdarúgó-emléktorna legjobb mezőnyjátékosának Somogyi Zoltánt (Kesztyűs Étterem), a legjobb kapusnak pedig Balázs Jánost (Marcali Vállalkozók) választották meg; a gólkirály Szántó Béla lett, aki összesen kilenc alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A hagyományos, kétnapos marcali mérkőzéssorozat teljes bevételét, közel 240 ezer forintot a névadó Hajdu László két kiskorú gyermekének a megsegítésére ajánlották fel.
Fenyő

2002-01-14 6:07

Kosárlabda NB II - Dél-nyugati csoport

Marcali VSZSE-Marley FKSE Szekszárd 80-90 (22-34, 11-20, 26-23, 21-13)
Marcali. Vezette: Frányó, Mihályfalvi.
Marcali VSZSE: Bodor (5/3), Csobod (15), Domonkos (24/12), Kovács G. (8/6), Sebestyén (4). Csere: Horváth P. (7/3), Sziva (4/3), Borovszky (13), Koma (-), Edző: Várfalvi István.
Gyenge dobószázalék és a centerjáték hiánya jellemezte a somogyi együttes első 20 percnyi teljesítményét. A vendégek kihasználták a lehetőségeiket és 21 pontos előnyt szereztek. A folytatásra Borovszky és Domonkos vezérletével ugyan feljavult a Marcali, de ez csak a hátrány csökkentésére volt elegendő, fordítani már nem sikerült.
Jók: Borovszky, Domonkos.
Samu László

2002-01-09

OPEL-FAG Kupa 2002 megyei kosárlabda-bajnokság

A kilencedik forduló mérkőzéseivel folytatódott az OPEL-FAG kupa 2002 Somogy megyei férfi kosárlabda-bajnokság. A Fundamenta "A" csoportban ismét győzött a Cifa-Injektor KK, amely továbbra is veretlenként vezet a pontvadászatban.

Eredmények:
Alapszakasz, IX. forduló
Fundamenta "A" csoport
Seat Zsille Hurrikán KK-Cifa-Injektor KK 66-71 (12-28, 15-18, 25-12, 14-13)
Vezette: Mihályfalvi, Stickel B.
Seat Zsille Hurrikán KK: Horváth N. (6/6), Jónás (3), Varga Gy. (14/3), Marosi (15), Győrffy (12). Csere: Németh Zs. (10), Heizer (6), Reiter (-). Edző: Heizer Zoltán.
Cifa-Injektor KK: Rózsa Cs. (-), Váli (9), Fonai T. (23/9), Kovács Cs. (8), Birkás (18). Csere: Soós (6), Németh A. (4), Szemen (3/3), Csuha (-). Edző: Fonai László.
Marcali VSzSE II.-KOTO Toyota-Meló Diák SzISK 71-79 (19-25, 15-13, 10-23, 27-18)
Vezette: Söjtöry, Nagy L.
Legjobb dobók: Szíva (24), Csobod (19), Kiss K. (12/6), illetve Kovács N. (38), Szabó T. (22/18), Szabó D. (15).

Így folytatják: Alapszakasz, X. forduló

SZOMBAT (január 19.)

Fundamenta "A" csoport (Kaposvár Eötvös Loránd Műszaki Középiskola): Honda-Lucz KK-Seat Zsille Hurrikán KK 9.30 óra; Cifa-Injektor KK-Marcali VSzSE II. 11 óra; Vízcoop Henger-Klíma-Vill KKK ifi 12.30 óra; KOTO Toyota-Meló Diák SzISK-Karg Autó TKK 14 óra.

Vágó Zoltán 1998 - 2002