2002-01-10 21:56

Együtt tartani a sikercsapatot

Labdarúgó NB I, "B" csoport

Tegnap délután az Industrie FC Marcali NB I "B" csoportos labdarúgócsapata is megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. Az őszi sikercsapatból - amelyet szeretnének együtt tartani - hárman hiányoztak az első edzésről. Marcali Németh Viktor kapus - aki iránt több NB I-es csapat is érdeklődik - igazoltan volt távol. A gólerős Búzás Attila visszatért Kispestre, s még nem dőlt el a további sorsa, Reinaldo Da Silvára pedig az egyesület nem tart igényt.

Vannak kiszemelt játékosok az esetleges távozók helyére, de ez jelenleg még nem publikus.
A rövid öltözői eligazítás után Menczeles Iván mester máris az edzőpályára vezényelte a játékosait, ahol a bemelegítés után játék, majd 20 perces, közepes iramú futás szerepelt a programban. Ez a hét amolyan ráhangoló jellegű lesz; a jövő héttől - hétfő és szombat kivételével - napközis rendszerben napi két edzéssel folytatja a társaság, s a sporttelep szomszédságában lévő városi sportcsarnokot is igénybe veszik majd.

Az első idei jelentősebb fellépés január 20-án a zalaegerszegi teremtorna lesz, ahol az MTK Hungária FC, a Matáv Compaq Sopron, és a Kaposvári Rákóczi FC társaságában mutatkoznak majd be. Ennek megfelelően a jövő héten a fő hangsúly már a labdás gyakorlásokon lesz.

Jó hír, hogy a jövőben is élni fog a Kispest-Honvéd FC-vel az együttműködés, mivel ez nemcsak a marcali, hanem a nagy múltú fővárosi együttes számára is előnyös. A legjobb példa erre Búzás Attila, aki az ősszel nagyon jól összekapta magát Marcaliban, remek teljesítményt nyújtott, s most tárt karokkal várnák vissza.

Az Industrie FC Marcali első előkészületi mérkőzését január 24-én játssza Tapolcán, az ellenfele pedig a Matáv Compaq Sopron lesz. 25-e és 28-a között Szarvason edzőtáborozik az együttes, ahol a helyi csapattal, hazafelé tartva pedig a Kecskeméttel is szeretnének megmérkőzni. Január 30-án a Dunaferr SE vendégei lesznek.

Február 11-én Budapestre utaznak egy felmérő jellegű orvosi vizsgálatra, s ha már a fővárosban vannak, akkor játszanak is egy edzőmeccset. A távolabbi tervek között szerepel egy egyhetes edzőtábor valamikor februárban Horvátországban, ami még szervezés alatt áll.

Ivusza István

2002-01-09

Január 14-e és 20-a között Marcaliban a városi sportcsarnokban edzőtáborozik a KEK-győztes, 10 szeres bajnok és 12-szeres Magyar Kupa-győztes Fotex KC Veszprém NB I-es férfi kézilabdacsapata. Délelőttönként erősítő és futófeladatok szerepelnek a játékosok programjában, s a délutáni foglalkozások is az alapozás jegyében telnek majd el.
Fenyő

2002-01-09

Ma kezdi meg a felkészülést a Marcali VSZSE NB I "B" csoportos női kézilabdacsapata. A március 2-án esedékes bajnoki rajtig a tervek szerint három felkészülési tornán is "hangol" majd az együttes; előbb február 9-én Marcaliban rendeznek tornát, majd egy héttel később Pécsen, újabb egy hét elteltével pedig Nagyatádon lesz érdekelt a társaság. A bajnokság elején kitűzött cél nem változott; a marcali gárdának - amely félidőben a harmadik helyen áll - a bajnoki szezon zárásakor az első öt hely egyikén kell végeznie.

2002-01-09 6:35

A hétvégén, szombaton és vasárnap rendezik meg Marcaliban a városi sportcsarnokban immár nyolcadik alkalommal a Hajdu László jótékony célú kispályás teremlabdarúgó-emléktornát; a rendezők ezzel a kétnapos mérkőzéssorozattal tisztelegnek a fiatalon elhunyt egykori remek marcali játékos emléke előtt.

A hagyományos tornán 20 csapat lép majd pályára. Mindkét napon reggel 8 órakor játsszák az első csoportmérkőzést; az állva maradt 16 csapat aztán vasárnap déltől egyenes kieséses rendszerben folytatja tovább, míg a finálé várhatóan 17.30 órakor kezdődik majd. A marcali kispályás teremlabdarúgó-emléktorna teljes bevételét - a szponzorok által felajánlott támogatásokkal együtt - a névadó Hajdu László két kiskorú gyermekének ajánlják fel.

2002-01-08 4:26

Kosárlabda megyei bajnokság, Fundamenta A csoport

Vizcoop Henger - Marcali VSzSE II. 82-77 (17-17, 29-13,17-24,19-23) Vezette: Fekete Á., Pestality Cs.
Henger: Varga L. (25/21), Illia (11), Halász L. (8), Ihász (6/6), Nagy G. (4). Csere: Szabó G. (25), Gosztonyi (313), Mudig (-). Edző: Szabó Gábor
Marcali: Csobod (27), Szíva (19/12), Horváth P (13/3), Kondás (3/3), Tápler (1). Csere: Kiss K. (14/6). Edző: Várfalvi István

2002-01-08 4:26

Marcaliban a városi sportcsarnokban rendezték meg a hagyományos Csoba Papír Kupa öregfiú (40 éven felüliek) kispályás teremlabdarúgó-tornát.

A végeredmény (nyolc csapat): 1. Keszthely, 2. Nagyatád, 3. Kaposvári Öregszem és Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő.

A marcali mérkőzéssorozat legjobb mezőnyjátékosának a nagyatádi Csikós Józsefet, a legjobb kapusnak pedig a keszthelyi Hajba Gézát választották meg, míg a gólkirályi címet a keszthelyi Kanász József hódította el öt találatával.
FENYŐ GÁBOR

2002-01-08 4:26

Magyar Birkózó VálogatottMarcali Amatőr Válogatott 5-4 (2-3)

A Marcali városi sportcsarnokban rendezték meg az immáron hagyományossá vált Magyar Birkózó Válogatott-Marcali Amatőr Válogatott teremlabdarúgó-mérkőzést.

Az első félidőben a birkózók hamar kétgólos előnyt szereztek, de a szünetig fordítani tudott a Marcali. A második játékrészben már két góllal elhúztak a somogyiak, amikor Deák Bárdos góljával egyenlíteni tudtak a birkózók.

Aztán két perccel a vége előtt Ritter Árpád találatával már az egyenlítést is megszerezte a Birkózó Válogatott, amit tartani is tudtak egészen a találkozó végéig.

Gólszerzők: Ritter 2, Farkas, Oláh, Deák Bárdos, illetve Mixtai, Samu, Palacskó, Móricz.
(samu)

2002-01-08 4:26
KÉZILABDA.

A Marcali Utánpótlás Nevelési Központ által szervezett Mekito leány III. korcsoportos kézilabda-bajnokság harmadik fordulóját Siófokon rendezték.

Balatonszárszói Általános Iskola-Balatonföldvári Általános Iskola 7-4; Noszlopy Általános Iskola Marcali-Mikszáth Utcai Általános Iskola Marcali 8-8; Balatonszárszói Általános Iskola-Árpád Fejedelem Általános Iskola Nagyatád 10-7; Taszári Általános Iskola-Balatonföldvári Általános Iskola 17-3; Mikszáth Utcai Általános Iskola Marcali-Árpád Fejedelem Általános Iskola Nagyatád 15-8; Taszári Általános Iskola-Noszlopy Általános Iskola Marcali 14-7. (rng)

2002-01-08 4:26

Országos Kadett Kupa
Dél-dunántúli régió VI. forduló, eredmények

Dél-dunántúli régió VI. forduló, eredmények:
Kaposvári Sportiskola-Bajai SK 102-77
Legjobb kaposvári dobók: Hend-lein (43), Vörös (14/3) Horváth (12).
Kaposvári Sportiskola-Siókosár UK 91-53
Legjobb dobók: Vörös (15/3), Déri (14), Hendlein (12), Karagity (11), illetve Kumli (18/6).
Siókosár UK-Marcali UK 53-73
Legjobb dobók: Nemes (19/9), Kumli (11/3), illetve Kiss K. (28/9), Brunner (14).
Marcali UK-PVSK-Tási 48-80
Legjobb marcali dobó: Molnár (18/12).

A Kaposvári Sportiskola 14-15 évesekből álló csapatában első alkalommal lépett pályára a - négy hónappal ezelőtti súlyos sérüléséből felépülő - korosztályos válogatott kerettag Vörös Zsolt. A tabellát a Pécsi TÁSI vezeti, a Kaposvári Sportiskola, a Paks és Marcali előtt. A Kasi már továbbjutott a csoportból. A Siókosár UK együttese két összecsapást vesztett (Marcali, Kasi). A Marcali előbb legyőzte a Siófokot, majd kikapott a Pécstől, de csoportnegyedikként a selejtezőben folytathatja. Az utolsó fordulót január 20-án Siófokon rendezik.

Kun

Vágó Zoltán 1998 - 2002