Női kézilabda NB I. B

Tatabányai SC-Royal Autóház - Marcali VSZSE 30-34 (15-23) ifi 18-21

Már az első félidőben eldőlt a két pont sorsa. Müller és Utasi vezérletével egyre nagyobb előnyre tett szert, a nagyon gyengén védekező hazaiak ellen. A folytatásban minden cserejátékos lehetőséget kapott de mindvégig biztosan vezetve nyerte az idei szezon utolsó bajnoki találkozóját a Marcali VSZSE csapata. Ezzel -az eredmények kedvező alakulása miatt- a dobogó 3. helyén végzett az őszi szezonban a Marcali!Legjobb dobók: Müller 9 gól, Utasi 9, Tóth M. 5

Serdülő leány kézilabda torna

Marcali VSZSE - Siófok 26-31

A fizikális fölényben levő vendégek ellen esélyük sem volt a marcali kislányoknak...

Általános iskolás lány kézilabda torna

Marcali Noszlopy-Kéthely 28-8 (12-3)
Noszlopy: Csoszó-Hederics, Kozár 2, Bánkuty 1, Kinics 4, Bájhóber 9, Francsics 5, Miseta 4, Béres 3, Sipos, Bogdán.

Mesztegnyő-Balatonszárszó 12-6 (7-3)
Mesztegnyő-Kéthely 17-6 (6-3)
Noszlopy-Balatonszárszó 32-6 (13-3)

fel

Bűnbakok

A karácsonyi nagytakarítások idején tartunk a lakásokban, a magyar labdarúgás felsőházában pedig verik a port az edzőkön. Mivel sehová nem haladunk, és csak a kesergésre van okunk, a vétkekért a szakvezetők lettek a bűnbakok, nekik nyitnak ajtót: mehetnek.

Ám ez sem teljesen így igaz, mert felállították ugyan a kispadról Kisteleki Istvánt, az Újpest, és Komjáti Andrást, a Vasas vezetőedzőjét, de mindkettőjüket kinevezték házon belül sportigazgatónak. Pokol helyett csak a tisztítótűzben szenvedjenek, hátha ott megjavulnak, és akkor majd ismét fontos szerephez jutnak, esetleg maradjanak kéznél. Mert ez a legújabb menesztési változat valójában csak annyi, hogy pillanatnyilag ne érje őket méltatlanul még nagyobb szégyen, esetleg bújtatott létszámnál több kolléga juthat jövedelmi forráshoz.

A klubok tulajdonosai gazdálkodnak, illetve kedvük szerint garázdálkodnak. Mivel pénzük van hozzá (ha van egyáltalán), úgy tesznek, mintha értenék a módját, mindig a következő szakemberben látják azt, aki fából csinál vaskarikát. Az edzők összehordott anyagból dolgoznak, a minőség csak akkor számít, amikor ők vizsgáznak. Fura egy helyzet.

A Vasasnál Kiss László már a harmadik kispados az ősszel. Az senkit sem zavar, hogy állandóan röpköd, mert penderítik, most attól a Kaposvártól érkezett a Fáy utcába, ahol megváltóként várták, majd idő előtt elküldték. Hat(!) meccsre kapott előzetes bizalmat, aztán a körmére néznek. Ezt előre tudatták vele.

Pajkos János majdnem csodát tett Debrecenben a tavasszal, de mivel a "Loki" most csak 8., az edző kirúgandó.

Csank János csúcsra vitte a szánalmasan gyenge Fradit, a bajnok ezennel csak 5., így Garami József kezébe került a váltóbot.

Az olvasó jól tudja, hogy mehetett Sopronból Reszeli-Soós István, mert az asztalra csapott. Volt már az ősszel edzőcsere Győrben és Kispesten is, csak a jelenlegi első négy helyezett gárda maradt ki eddig a "táncból".

Akik itt az adventi időben jó tavaszi futballra is várunk, kétkedünk abban, hogy ez az edzőrugdosódás lenne az üdvözítő. Simon Tibor úgy indul Sopronba, hogy viszi az igazolását is, mert ha a szükség úgy kívánja, beugrik majd néhány percre a pályára, s akkor még közelebbről szuggerálhatja övéit.

Az, hogy ez a magyar futball mitől lesz, ha lesz egyáltalán valaha jobb, az továbbra is talány. Tartsák csak derekasan a hátukat az edzők, akik testületileg újra felemelnék az NB I. létszámát.

Bizonyára nem olvastak arról, hogy Dajka László miért ment el az NB I. B-ben keleten első Békéscsabától, ahol úgy tűnik, nem komoly a dolog.

A mozgásokból úgy látszik, nem fontos a BKV Előre vagy a REAC további sorsa sem. Akkor meg melyikből lesz jövőre NB I.-es csapat? A nyugaton vitézkedő Celldömölkből, vagy a Marcaliból?

Szegény magyar labdarúgás, hová jutottál, és hová juthatsz még...

F. B.

fel

Várakozáson felül teljesítettek

Labdarúgó NB I/B-csoport

Várakozáson felül szerepelt a bajnokságban az Industrie FC Marcali együttese. Molnár István, az egyesület elnöke örömmel nyilatkozott az ősszel látottakról.

A somogyi kisváros csapata az erős és kiegyensúlyozott mezőnyben az előkelő második helyen várja a tavaszi folytatást, 38 pontjával "lépést tartva" a tabellát vezető Celldömölk mögött, mindössze három ponttal lemaradva.

A marcaliak három rekordot is magukénak vallhatnak a kitűnő helyezés mellett. A magyar profi ligában - beleértve az NB I-et is - ők maradtak legtovább veretlenek 10 fordulón keresztül. Hazai pályán máig hibátlanok, 44 góljukkal legtöbbet rúgták a Nyugati-csoportban, s a lőtt gólok tekintetében is holtversenyben állnak a keleti listavezető Békéscsabával. Ilyen sorozattal bizonyára egyetlen csapat sem dicsekedhet Magyarországon az NB I/B-ben.

A nyári átigazolások után, a bajnokság kezdete előtt kissé merész nyilatkozatnak tűnt az egyesület vezetői részéről, hogy az első hat közé várják az együttest. A szurkolók is kíváncsian várták, hogy a távozók helyére sikerül-e megfelelő szintű, képességű ütőképes játékosokat igazolni? Ezen aggályok hamarosan elszálltak, Menczeles Iván vezetőedző ismét jó megérzéssel - mint már nem először a Marcaliban töltött 5 éve alatt - rakta össze a gárdát.

Ezzel a Marcali labdarúgó történetének eddigi legjobb csapata alakult ki, amely a páratlan eredményt elérte. A rájátszásig még három forduló hátra van, de a marcaliak biztos tagjai az első hatos csoportnak, így nem a kiesésért, hanem a dobogós helyekért játszhatnak.

- Minek tulajdonítja a kitűnő szereplést? - tettük fel a kérdést Molnár Istvánnak, az egyesület elnökének.

- Rend, fegyelem, megfelelő anyagi háttér az alapja eddigi nem várt sikerünknek - kezdte Molnár. - Nálunk a csapat és a vezetés között kimondottan jó kapcsolat alakult ki, mindenki tudja a feladatát, mely abból adódik, hogy a profi szemléletet valamennyien magunkénak valljuk, s így teljes az összhang közöttünk.

Csapatunkban nincsenek sztárok, nincs is rá szükségünk, csak csapat van. Netán egy vereség vagy gyengébb teljesítmény után is van önkritikánk, melyből levonjuk a tapasztalatokat. Ha kell, egymást erősítjük meg abban, hogy lélektelenül nem lehet játszani, csak akarással, küzdeni tudással. Minden erőnket összpontosítva kell kifutni a zöld gyepre, csak ez hozhatja meg az eredményt.

Úgy mentünk el utolsó mérkőzésünkre Nagykanizsára, ha ott is nyerünk, akkor a hat közé kerülésért kitűzött célunkat át kell értékelnünk. Mivel a zalai városból is három ponttal térhettünk haza, átértékeltük helyzetünket, s most már az 1-3. hely valamelyikének elérése a célunk.

Ki merem mondani, - ismerve a mezőnyt s eddigi eredményeinket -, hogy ez a csapat képes lehet a legfényesebb éremre is. Ezt el akarom hitetni játékosainkkal is, s ha erre "vevők" lesznek, hisznek benne, akkor bizonyára egy nagyon szép tavasz elé nézhetünk.

Ivusza István

fel

KOSÁRLABDA NB II, DÉLNYUGATI CSOPORT (FÉRFIAK)

Marcali-Siófok 76-101 (12-25,16-28, 29-27, 19-21)

Marcali

Újabb vereséget szenvedett hazai pályán a kaposvári kölcsönjátékosok nélkül
felálló Marcali VSZSE csapata. A Balaton-parti gárda gyakorlatilag már az
elso negyedben eldöntötte a mérkozés sorsát; magabiztosan dobtak, szinte nemtudtak hibázni, míg a hazaiak csak a 13. (!) kísérletükre tudtak eloször a
vendégek gyurujébe találni.

A folytatásban is nagy kedvvel játszottak avendég siófokiak, akiknek egy pillanatig sem forgott veszélyben a gyozelmük.Ezen a mérkozésen mutatkozott be az NB II-ben a mindöszsze 14 éves marcali Kiss Kornél, aki kosárral tette le a névjegyét.

Így játszottak

Marcali, városi sportcsarnok. V.: Koller, Farkas.
Marcali VSZSE: Bodor (25/15), Csobod (17), Horváth P (10/6), Borovszky (6),Sebestyén (3/3). Csere: Sziva (9/3), Koma (4), Kiss K. (2), Tóth Z. (-).

Edzo: Várfalvi István.
Siókosár UK: Képli (12), Kovács Zs. (34/21), Baranya (13), Magyar Z. (14),
Kovács N. (26).

Csere: Papp D. (2), Cseresznyés (-), Dávid (-)- Edzo: Kersák István.
Jók: Bodor, illetve Kovács Zs., Kovács N., Baranya.

Várfalvi István: - Esélyünk sem volt ezen a mérkozésen. Ezúttal szinte semmi
sem sikerült, gyengén játszottunk, a siófokiak viszont hiba nélkül dobtak.
Kersák István: - Rengeteget dolgozunk, aminek végre meglett az eredménye. A nagy elony birtokában idonként látványosan kosárlabdáztunk.

SAMU

fel

Sakk

A hagyományoknak megfelelően három hétvégén - Két-helyen, Kapos-mérőben és Kaposváron - bonyolították le az ifjúsági sakk-csapatbajnokságot; a 10 csapat körmérkőzésekkel döntötte el a végső helyezések sorrendjét.

A végeredmény: 1. Nagyatádi VSK (Szíjártó Attila, Horváth Kulcsár Zoltán, Szíjártó András, Márton Krisztián) 30 pont, 2. Kéthely (Balogh Ferenc, Bellán László, Simon Zoltán, Elekes Zsolt, Gaál Bence) 27,5 pont, 3. Marcali UK (Hidasi László, Brunner Dávid, Gyurka Gábor, Csizmadia János) 23,5 pont.

Az első táblán a kéthelyi Balogh Ferenc, a másodikon a nagyatádi Horváth Kulcsár Zoltán, a harmadikon a szintén nagyatádi Szíjártó András, a negyediken pedig a kéthelyi Gaál Bence bizonyult a legeredményesebb versenyzőnek.
F. G

fel

Sakk

Somogy megye I. osztály Fordulók .száma: 5

1. Nagybajom 33.0
2. B.berény - B.szentgyörgy 28,0
3. Marcali VSZSE 26,0
4. Balatonszemes 22,0
5. Fonyód 22,0
6. KSE SEFAG II 20,5
7. Somogyaszaló 19,5
8. Lengyeltóti 15,5
9. Szenna Pack Zselic SC III. 13,5

A 6. forduló: 2002. február 24.
Zselic SC -- KSH SHF.AG
Lengyeltóti-Marcali
Fonyód- Somogyaszaló
Balatonberény-Nagybajom
Szabad: Balatonszemes


IFJÚSÁGI sakkbajnokság

Tíz csapat nevezett Somogy megye 2001. évi ifjúsági sakk csapatbajnokságára. Három fordulót Kéthelyen, a következo hármat Kaposméroben, míg a zárótalálkozókat Kaposváron a KSE SEFAG játéktermében játszották le a csapatok.

Végig nagy harc volt az érmes helyezésekért. Nagyatád csapata (Szíjártó
Attila, FIorváth Zoltán, Szíjártó András és Márton Krisztián) 30 pontot
szerzett, így megérdemelten kapták az aranyérmeket.

Kiválóan szerepeltekHorváth József ifjú kéthelyi tanítványai (Balogh Ferenc, Bellán László,Simon Zoltán, Elekes Zsolt és Gaál Bence), 27,5 pont az ezüstérmetjelentette számukra.

A marcali fiatalok (Hidasi László, Brunner Dávid,Gyurka Gábor és Csizmadia János) - Guricza Gyula tanítványai bizonyították,hogy nem lehet véletlen a felnott csapat idei sikeres bajnoki szereplése.Most 23,5 ponttal zárták a bajnokságot és bronzérmet kaptak.

Tábladíjasok:
1. tábla: Balogh Ferenc (Kéthely), 2. tábla: Horváth Zoltán (Nagyatád), 3.
tábla: Szíjártó András (Nagyatád) 4. tábla: Gaál Bence (Kéthely).

fel

Kispályás teremlabdarúgó-bajnokságok

MARCALI

A marcali városi kispályás teremlabdarúgó-bajnokság 8. és 9. fordulójában a következő eredmények születtek: Szőlőskert Étterem-Ön-kormányzat 4-2; Rallye Cross Team-Takács Sütöde 3-6; Szőlőskert Étterem-Öregfiúk 1-3; Önkormányzat-Takács Sütöde 3-0; Rallye Cross Team-Vén FSZK 2-4; Öregfiúk-Tóth Tranz 0-9; Helvécia Étterem-Vén FSZK 4-4; Nevada Bár-Boronka 2-3; Tóth Tranz- Mikszáth BK 10-1; Boronka- Helvécia Étterem 4-4.

Így folytatják

PÉNTEK
A 10. forduló párosítása (az első mérkőzés kezdési időpontja 17 óra): Szőlőskert Étterem-Vén FSZK; Önkormányzat-Helvécia Étterem; Takács Sütöde-Öregfiúk; Nevada Bár-Mikszáth BK; Boronka-Tóth Tranz. - A Rallye Cross Team csapata szabadnapos lesz.
(A mérkőzéseket a marcali városi sportcsarnokban játsszák.)

A bajnokság állása:

1. Tóth Tranz 8 7 7 - 51-12 22
2. Öregfiúk 8 6 1 1 24-15 19
3. Nevada Bár 8 6 - 2 35-79 18
4. Szoloskert Étterem 9 6 - 3 31-24 18
6. Takács Sütöde 8 4 - 4 21-25 12
6. Önkormányzat 8 3 2 3 13-13 11
7. Boronka 8 2 3 3 23-22 9
8. Vén FSZK 8 2 2 4 18-28 0
9. Helvécia Étterem 8 1 2 5 12-38 5
10. Mikszáth BK 8 1 1 6 15-29 4
11. Rallye Cross Team 9 1 - 8 16-34 3

fel

Egy gól döntött

Kézilabda NB I, női "B" csoport - 12. forduló

A kézilabda NB I, női "B" csoport őszi záró fordulójában a Marcali VSZSE csapata egy- gólos győzelmet aratott hazai pályán a somogyi rangadón, a Nagyatádi NKK ellen.

Marcali VSZSE-Nagyatádi NKK 29-28 (17-17)

Szép számú közönség előtt kitűnő hangulatban kezdődött meg a megyei rangadó. A játékosok nagy kedvvel tüzeltek és - a gyengébb védekezésnek köszönhetően - szinte hiba nélkül találtak be a kapukba.

Az első játékrészben a vendégeknél Bőzsöny Erika és Gombor Ágnes megmozdulásai jelentettek állandó veszélyt, a hazaiaknál pedig Kovács Judit szinte minden helyzetből gólt tudott dobni.

A folytatásban már jobban ügyeltek a csapatok a védekezésre. A Marcali VSZSE együttese kétgólos előnyre tett szert, amit az atádiaknak sikerült ledolgozni. Húsz másodperccel a vége előtt - egy találattal vezettek a hazaiak - ziccert hibázott a Marcali, ám a Nagyatád elpuskázta az utolsó helyzetét, így megmaradt a vendéglátók előnye.

Így játszottak

Marcali, városi sportcsarnok, 400 néző. V.: Kovács, Pauer.
Marcali VSZSE: Kerner - Utasi 5, Müller 5, Balogh M. 5, Mészáros 2, Kovács J. 11 (3), Milinte -. Csere: Bödör (kapus), Tóth M. 1, Peti -, Nagy K. -, Pék E. -, Pék P. -, Forgács -. Edző: Tóth István.

Nagyatádi NKK: Balaskóné - Horváth K. 1, Ghetu -, Bárány 2, Simon -, Bőzsöny 10 (3), Gombor 10 (2). Csere: Sulyokné (kapus), Hartai 2, Karsai 1, Szabó Á. 2, Simon B. -. Edző: Jéki Zoltán.

Jók: Kovács J., Balogh M., Utasi, Bödör, illetve Bőzsöny, Gombor, Szabó Á.
Hétméteresek: 3/3, illetve 6/5.
Kiállítások: 4 perc, illetve 4 perc.

Az eredmény alakulása.
3. perc: 0-2, 11. perc: 6-5, 22. perc: 12-14, 36. perc: 20-18, 55. perc: 28-27.

Tóth István: - Láttam játékosaim szemében, hogy csak a győzelmet tartják elfogadható eredménynek. Ennek köszönhetjük a sikert.

Jéki Zoltán: - Színvonalas, nagy iramú mérkőzést láthatott a közönség. A szerencse most nem nekünk kedvezett.

Samu László

fel

Opel-Fag Kupa 2002 megyei férfi kosárlabda-bajnokság


A Honda Lucz KK-Vizcoop Henger és a Marcali VszSE II.-Karg Autó TKK mérkőzéseket később játsszák.

Így folytatják:

Alapszakasz, VII. forduló PÉNTEK

Fundamenta "A" csoport (Marcali, városi sportcsarnok): Marcali VszSE II.-Klíma-Vill KKK ifi 17.15 óra.

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002