Nagykanizsai FC-Industrie FC Marcali 0-3 (0-2)

Labdarúgó NB I/B - 19. forduló

Papírforma-győzelmet aratott szombaton Nagykanizsán az egész őszi szezonban jól szereplő Industrie FC Marcali NB I "B" csoportos labdarúgó-csapata, s így az előkelő második helyről várhatja a tavaszi folytatást.

A napos, ám hideg időben megrendezett mérkőzésen már a találkozó elején, a nyolcadik percben Buzás révén egy 11-es góllal megszerezte a vezetést a vendég Industrie FC Marcali együttese.

A találat után is a vendégek irányították a játékot és még az első játékrészben Torghelle révén - egy nagy védelmi hibából - növelni tudták előnyüket. A sok hibával játszó kanizsaiak gyengének és lassúnak bizonyultak, akik ellen köny-nyen játszadoztak a somogyiak.

A szünet után sem változott a helyzet, és a kegyelemdöfést Buzás újabb 11-esből szerzett találata adta meg a hazaiaknak a második félidő közepe táján. A hátralévő időben mind a két kapu előtt adódtak helyzetek, de az eredmény már nem változott.

A papírformának megfelelően az Industrie FC Marcali csapata magabiztos győzelmet aratott Nagykanizsán, így az előkelő második helyen telel.

Így játszottak
Nagykanizsa, 500 néző. V: Dubraviczky (Nagy I., Egedy).

Nagykanizsai FC: Kovács Z. - Novák, Deme, Crnomarkovics - Gyulai, Farkas J., Tóth Z., Szabó B., Mikler - Gordian, Jéger. Edző: Bőzsöny János.

Industrie FC Marcali: Németh V. - Bozsó, Szabadi, Kovácsevics - Farkas N., Sallai, Máté, Buzás, Duli - Torghelle, Reinaldo. Edző: Menczeles Iván.
Csere: Reinaldo helyett Kozarek a szünetben, Duli helyett Makszimics a 66. percben, Mikler helyett Somogyi a 70. percben, Farkas J. helyett Kalinics a 70. percben, Buzás helyett Nokta a 76. percben, Deme helyett Cs. Horváth a 77. percben.

Sárga lap: Novák a 8. percben, Bozsó az 55. percben, Gyulai az 59. percben, Kovács Z. a 61. percben, Jéger a 69. percben.

Gólszerzők: Buzás 2 (a 8. percben és a 61. percben - mindkettőt 11-esből), Torghelle (a 23. percben).

Szögletarány: 10-6 (5-3).

Jók: A Nagykanizsai FC csapatában nem akadt kiemelkedő teljesítmény, illetve Németh V., Bozsó, Szabadi, Ková-csevics, Sallai, Máté, Buzás, Torghelle.

Bőzsöny János: - A képzettebb és jobb erőkből álló csapat megérdemelten nyerte a mérkőzést. Mi sajnos kihagytuk a lehetőségeinket, és könnyen elkerülhető gólokat kaptunk.

Menczeles Iván: - Erre a három bajnoki pontra rászolgáltunk.

További eredmények:
Dorog FC-Lombard FC Tatabánya 1-3 (0-2)
Dorog, 400 néző. V.: Kalmár.
Gólszerzők: Vígh (a 83. percben), illetve Pekovics 2 (a 14. percben és az 59. percben), Tüske (a 43. percben).

Pécsi MFC-BTK Bükfürdő 1-2 (1-1)
Pécs, 400 néző. V.: Világi.
Gólszerzők: Sitku (a 30. percben 11-esből), illetve Mihalecz (a 16. percben), Tóth M. (a 49. percben).

Százhalombattai FC-Celldömölki VSE-Antók FC 0-0
Százhalombatta, 400 néző. V.: Arany.
Kiállítva: Szabó Z. (Százhalombattai FC) a 85. percben a második sárga lap után.

fel

Nagykanizsa - Marcali 0-3- (0-2)

Nagykanizsa, 500 néző. V.: Dubraviczky 8.

Nagykanizsa: Kovács 6 - Deme 4 (Horváth -, 77. p.), - Novák 4, Crnomarkovics 5 - Gyulai 5, Farkas 5 (Kalinics -, 70. p.), Tóth 5, Szabó 5, Mikler 4 (Somogyi 5, 46. p.) - Gordián 4, Jéger 4. Edző: Bőzsöny János.

Marcali: Németh 6 - Bozsó 6, Szabadi 6, Kovácsevics 6 - Farkas N. 5, Sallai 6, Máté 6, Buzás 7 (Notkó -, 76. p.), Duli 5 (Makszimics -, 66. p.) - Torghelle 6, Reinaldo 5 (Kozarek 6, 46. p.). Edző: Menczeles Iván.

8. p.: A kilépő Mátét a védők a 16-oson belül buktatták, a 11-est Buzás a jobb sarokba lőtte (0-1).

23. p.: Buzás bal oldali szögletét Duli csúsztatta Torghelle elé, aki öt méterről lőtt a kapuba (0-2).

61. p.: Deme ajándéklabdájával Torghelle lépett ki, akit a kanizsai kapus buktatott a 16-oson belül, a büntetőt Buzás ismét a jobb sarokba lőtte (0-3).

A minden csapatrészében jobb vendégek nagyobb arányban is nyerhettek volna.

Bőzsöny János: - A képzettebb és jobb erőkből álló vendégek megérdemelt győzelmet arattak.

Menczeles Iván: - Rászolgáltunk a három pontra, de számos helyzetet elügyetlenkedtünk.

További eredmények: Százhalombatta - Celldömölk 0-0, Dorog - Tatabánya 0-3. A Hévíz - Siófok mérkőzést vasárnap játsszák

fel

Labdarúgó NB I/B csoport - 19. forduló

A Marcali IFC labdarúgói az elmúlt vasárnap újabb, a Siófok FC elleni bravúros győzelmükkel megszilárdították a helyüket az élmezőnyben. Az őszi utolsó fordulóban a Marcali Nagykanizsára látogat. A két csapat közti eredményességi mérleg nyelve jócskán a somogyiak felé billen, így papírformát, azaz győzelmet vár csapatától a lelkes marcali szurkolótábor, akik bizonyára ismét többen lesznek a zalai város stadionjában, mint a helybeliek.

- Miként értékeli ezt az újabb nagyszerű eredményt? - tettük fel a kérdést Menczeles Iván vezetőedzőnek.

- Köztudott, hogy minden mérkőzés más, de mi igazán csak itthon tudunk eredményesen szerepelni, s az eddigiek is ezt bizonyítják. Hazai pályán vagyunk erősek, melyben csodálatos közönségünk is "besegít" s ezek után meg kellett ragadnunk az alkalmat, hogy most igenis nyernünk kellett a Balaton-parti együttes ellen, melyet óriási lelkesedéssel, küzdőképességgel és alázattal harcoltunk ki, s úgy érzem, hogy nem érdemtelenül.

- Milyen érzés a sok ponttal, a kitűnő helyezéssel a hátuk mögött ma ahhoz a Nagykanizsához utazni, aki jelenleg a tabella utolsó előtti helyén áll, 10 ponttal és 18-42-es gólaránnyal; meg lesz ez az újabb, most talán joggal elvárható siker?

- Úgy gondolom, hogy van bőven előttünk példa, ez a mérkőzés semmivel sem lesz könynyebb, mint az előző volt, annál is inkább, hisz ellenfelünket fűti a visszavágás vágya az utóbbi időben elszenvedett vereségekért. Bőzsöny János edző kollégám jól összerakta csapatát. Nem fog megtéveszteni bennünket, hogy a 10. helyen állnak. Azt, hogy feljövőben vannak, bizonyítja a Kaposvár, a Lombard, a Bük elleni sikerük, s Pécsett is balszerencsés vereséget szenvedtek.

Ezek után bennünket is legyőzhetnének, mert a labdarúgásban pont az a szép, hogy mindegyik csapat célja a győzelem. De én minden körülményt figyelembe véve úgy gondolom, hogy a mi helyzetünkben nekünk is nagyon fontos lenne 3 pont begyűjtése, mert akkor a többi találkozótól függetlenül már elérnénk célunkat, az első hat közé kerülést, s ha ez sikerülne, akkor talán már merészebb terveink is lehetnének.

Viszont azt is tudjuk, hogy ez nagyon nehéz lesz, de mindenképp nyerni akarunk. De ha a játék alapján végül döntetlen lenne a mérkőzés, akkor sem esünk pánikba, hisz idegenben az egy pont is pont.

Mivel a Kispest Honvéd szombaton játszik, így Torghellére és Németh Norbertre, valamint a sérült Soósra nem számíthatok, ezért az alábbi csapatot tervezem pályára küldeni: Németh V. - Bozsó (Latyák), Szabadi, Kovácsevics - Farkas, Máté, Sallai (Maximics), Duli (Bozsó) - Kozarek (Ábrahám), Reinaldo, Búzás. Kispados: Molnár, Maximics, Piri, Latyák, Nokta.

Ivusza István

fel

KÉZILABDA

A Marcali Utánpótlás Nevelési Központ által szervezett Mekito leány kézilabda-bajnokság harmadik korcsoportos első fordulójának a Marcali Városi Sportcsarnok adott otthont.

Mikszáth U.-i Ált. Iskola Marcali-Árpád Fejedelem Általános Iskola Nagyatád 10-4; Taszári Általános Iskola-Noszlopy Általános Iskola Marcali 15-9; Balatonszárszói Általános Iskola-Balatonföldvári Általános Iskola 10-2; Mikszáth U.-i Általános Iskola Marcali-Taszári Általános Iskola 17-7; Árpád Fejedelem Általános Iskola Nagyatád-Balatonföldvári Általános Iskola 14-1; Noszlopy Általános Iskola Marcali-Balatonszárszói Általános Iskola 11-7. (mg)

XIX. Kézilabda Eötvös Kupa

Csurgó, 2001. November 23. IV. Korcsoportos leány

Eredmények. Nagyatád-Marcali Noszlopy 12-8, Csurgó-Pécs 114, Nagyatád-Lenti 9-2, Csurgó- Szombathely 5-9, LentiNemesvámos 7-7, Szombathely-Szekszárd 6-10, Lenti-Marcali 5-13, Pécs-Szekszárd 12-2, Nagyatád-Nemesvámos 95, Csurgó-Szekszárd 2-14, Szombathely-Pécs 1-14, Nemesvámos-Marcali N. 4-13, Marcali M. Csurgó E. 10-9, Csákvár-Siófok 14-4, Marcali M.-Siófok 9-9, Hosszúhetény - Kocsola 9-11, Csákvár - Csurgó II. 11-7, Csurgó NKIHosszúhetény 15-13, Siófok - Csugó II. 9-7, Csurgó NKI - Kocsola 16-15, Csákvár-Marcali M. 9-6, Pécs-Marcali N. 15-6, Nagyatád-Szekszárd 10-1, Csákvár-Kocsola 103, Csurgó NKI-Marcali M. 12-7, Pécs-Csákvár 12-7, Nagyatád-Csurgó NKI 8-1

3. helyért: Csákvár-Nagyatád 10-4,

Döntő: Pécs-Csurgó NKI 15-16

Végeredmény: 1. Csurgó (felkészítő: Hanuszné Balogh Veronika), 2. Pécs TASI (felkészítő: Tóth János), 3. Csákvár (felkészítő: Szalma János), 4. Nagyatád (felkészítő: Bőzsöny Erika)

A torna válogatottja: Horváth Katinka (kapus-Pécs TÁSI), Beck Ibolya (Csákvár), Ghetu Andrea (Nagyatád), Emberovics Mira (Pécs TASI), Hottó Viktória (Csurgó Eötvös), Varga Virág (Csurgó NKI), Varga Pamela (Csurgó NKI)

fel

A marcali városi kispályás teremlabdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának eredményei: Takács Sütöde-Szőlőskert Étterem 1-3; Önkormányzat-Boronka 2-0; Öregfiúk-Rallye Cross Team 3-0; Vén FSZK-Mikszáth BK 4-3; Tóth Tranz-Nevada Bár 6-3.

( A hétvégén - a marcali városi sportcsarnok elfoglaltsága miatt - nem rendeznek fordulót, pihennek a csapatok.)

KÉZILABDA NB IB

Marcali VSZSE-Óbudai Goldberger 30-21 (13-6) Marcali, 250 néző. V.: Ács, Báder.

Marcali VSZSE: Kerner - Utasi 6 (2), Müller 1 Balogh M. 5, Mészáos S, Kovács J. 8 (Z), Milinte 4. Csere: Peti G. 1 Pék E., Bödör (k. ), Forgács, Pék P. , Elekes, Nagy K. Edző: Tóth István.

Az első gólt a vendégek hálóőre, Bernáth Eszter szerezte, aki azon túl, hogy jól teljesített a kapuban egészen a Marcali térfeléig részt vett a mezőnyjátékban is.

Az 5. perctől feljavult a hazai együttes védekezése. A gyors indulások, valamint Kovács Judit nagyszerű átlövései után a labda rendre utat talált a fővárosi kapuba. Kerner Krisztinának ezúttal nem lehetett gólt lőni, a marcali kapus átlövéseket, ziccereket és büntetőt is hárított. A bajnoki pontok sorsa már az első játékrészben eldőlt.

A folytatásban valamennyi marcali játékos lehetőséget kapott, a különbség így is tovább nőtt. Ezen a napon nem volt egy súlycsoportban a két együttes.
Jók: Kerner, Kovács J., Mészáros, Balogh.
Az ifjúsági mérkőzésen: Marcali-Goldberger 16- 11 (8- 7)

SAMU LÁSZLÓ

fel

Reinaldo gólja döntött

A labdarúgó NB I/B 18. fordulójában az Industrie FC Marcali együttese hazai pályán 1-0 arányban győzte le a Siófok FC csapatát.

Mindkét csapat számára fontos volt ez a mérkőzés, hisz a hazaiak győzelem esetén közel kerülhettek volna kitűzött céljuk, a hat közé kerüléshez, a siófokiak pedig tovább közeledhettek volna az élmezőny felé az esetleges nagyobb céljuk megvalósításához.

Az első szép támadást a vendégek vezették a 6. percben. Szabó Csaba nagyszerűen indította a bal oldalon Lipcseit, de a kapujából jó iramban kifutó Németh elhalászta előle a labdát.

Az első negyedórában a széltől támogatott vendégek játszottak pontosabban, tervszerűbben. A 21. percben a kaputól 20 méterre szabadrúgást rúghattak, de Lipcsei magasan a kapu fölé durrantott. 4 perccel később Torghelle húzott el a jobb oldalon, s 8 méterre a kaputól az alapvonal közeléből leadott lövését lábbal mentette Bíró kapus.

A 28. percben Sallai bal oldalról lőtt be szögletet, a labda elment a lábak mellett; a kecsegtető helyzetben lévő Farkas sem találta el a bőrgolyót. Aztán fél óra elteltével feljöttek a marcaliak, kiegyenlített lett a játék. A 39. percben Soós futott el a jobb oldalon, szorult helyzetben is középre tudott adni, s Reinaldo fejelte a labdát kapura, de a siófokiak kapusa szögletre mentett.

Szünet után az első támadásban Szabó Csaba keverte meg a vendéglátók védelmét, aztán 16 méterről fölé lőtt. Az 59. percben egy jobb oldali beadást Lipcsei 6 méterről fejelt a jobb oldali léc mellé. Aztán a következő ellentámadás a közönség nagy ovációja mellett már góllal végződött, miután Torghelle parádés labdával ugratta ki Reinaldót, aki a jobbösszekötő helyéről kissé kisodródva tíz méterről kilőtte a hosszú sarkot (1-0).

A hazaiak két perccel később növelhették volna előnyüket, de Farkas elől az utolsó pillanatban a gólvonalról mentettek a siófoki védők. A befejezés előtt 15 perccel a vendégek edzője a támadások hatékonyabbá tétele érdekében kettős cserét hajtott végre, de mint később kiderült, a jól záró és védekező marcali védők mellett ez sem vezetett eredményre.

Izgalmasak voltak az utolsó percek, a 90. percben a hazaiak 1 perc alatt 3 szögletet is rúgtak, de ebből sem született gól. Végül is öszszességében a jól küzdő és fegyelmezetten játszó marcaliak a somogyi rangadón megérdemelten gyűjtötték be a három bajnoki pontot.

Így játszottak

Marcali, 1200 néző. V.: Kassai (Hegyi, Horváth J.)

Marcali: Németh V. - Soós, Szabadi, Bozsó - Farkas, Máté, Sallai, Duli - Torghelle, Reinaldo, Búzás. Edző: Menczeles Iván.

Siófok: Bíró I. - Baranyai, Hosnyánszki, Boda - Pálfi, Báling, Grósz, Lászka, Schultz - Szabó Cs., Lipcsei. Edző: Muha József.

Csere: Szabó helyett Fogarasi, Lipcsei helyett Montvai (mindkettő a 75. percben), Torghelle helyett Kozarek a 77. percben, Baranyai helyett Andai a 79. percben, Reinaldo helyett Ábrahám a 85. percben, Duli helyett Piri a 88. percben.

Sárga lap: Farkas a 18. percben, Baranyai a 29. percben, Boda a 37. percben, Grósz az 52. percben, Schultz a 75. percben, Lászka a 85. percben, Máté a 93. percben.

Szögletarány: 8-2 (4-2)

Jók: Máté, Sallai, Szabadi, illetve Baranyai, Grósz, Szabó Cs.

Menczeles Iván: - Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, hisz több helyzetünk volt, s a mi akaratunk érvényesült a pályán. Ezzel a győzelemmel óriási örömet szereztünk csodálatos közönségünknek, s így búcsúztunk tőlük az idei utolsó hazai mérkőzésünkön.

Muha József: - Sokadszorra önmagunkat vertük meg. Gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni.

Ivusza István

fel

Férfi kosárlabda NB II Dél-nyugati csoportjában.

Élre ugrott a Marcali
Bonyhád-Marcali VSZSE 83-84 (24-25, 16-22, 21-21, 22-16)

Marcali VSZSE: Domonkos (22/12), Kovács G. (21/15), Tömösváry (26/6), Borovszky (4), Sebestyén (2). Csere: Bodor (5/3), Csobod (4), Horváth P. (-). Edző: Várfalvi István.

Az elmúlt szezonban egyetlen alkalommal sem nyert a Marcali a bonyhádiak ellen. Ezért is volt meglepő, hogy a harmadik negyed közepén már 20 pont volt a vendégként pályára lépő somogyiak előnye.

Várfalvi István edző tanítványai kiválóan védekeztek, Domonkos és Horváth G. pedig menetrendszerűen szórta a hárompontos kosarakat. Az utolsó tíz percre erősített a hazai együttes.

Ezt a negyedet meg is nyerték a tolnaiak, a tetemes vendégelőnyből azonban egyetlen pont a végső dudaszóra is megmaradt, így nyert a Marcali.

A somogyiak ezzel átvették a vezetést a férfi kosárlabda NB II Dél-nyugati csoportjában.

Jók: Domonkos, Kovács G., Tömösváry.

Samu László

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002