Marcali-Siófok FC 1-0

1. Celldömölk 18 13 1 4 41--17 +24 40
2. Marcali 18 10 5 3 41--23 +18 35
3. Pécsi MFC 18 9 5 4 26--21 +5 32
4. Lombard 18 9 4 5 32--15 +17 31
5. Siófok 18 10 1 7 25--16 +9 31
6. Kaposvár 18 8 5 5 32--22 +10 2

Marcaliban lesz a forduló rangadója

Az Industrie FC Marcali együttese holnap hazai pályán a Siófok FC ellen lép pályára, míg a Kaposvár Rákóczi FC csapata a Pécsi MFC gárdáját fogadja.

Labdarúgó NB I/B - 18. forduló Marcali

- Mi okozta az előző fordulóban elszenvedett vereséget?

- Nem tudtuk elviselni a terhet, ami ránk nehezedett azáltal, hogy az ellenlábasok vereséget szenvedtek - mondta Menczeles Iván, a Marcali vezetőedzője. - Bár mi irányítottunk, de görcsösen játszottunk, óriási egyéni hibákat vétettünk, ellenfelünk ezeket a megingásokat kegyetlenül kihasználta, s ez okozta vereségünket.

Holnap egy új feladat áll ellőttünk, mely úgy érzem sorsdöntő lehet mindkét együttes számára, a további folytatás, a kitűzött célok érdekében. Nehéz mérkőzés lesz, igazi küzdelmes rangadóra van kilátás, de mivel mi itthon játszunk, lelkes közönségünk segítségével senkitől sem félünk, s eddigi eredményeink alapján bízunk hazai sikerünkben, s szeretnénk megőrizni hazai veretlenségünket.

Ellenfelünk erős csapat, sok jó játékossal rendelkezik, így reálisan akár lehetne háromesélyes is a mérkőzés, de én mégis úgy gondolom, hogy be fogjuk gyűjteni a három pontot, s ennek reményében akarom játékosaimat feltüzelni, hogy mindent tegyenek meg a győzelemért, harcoljanak, hisz ezzel a mérkőzéssel búcsúzunk idén szeretett közönségünktől, s szeretnénk őket ezzel megajándékozni.

- Eddig sérülések miatt csak tartalékosan tudtak felállni, most úgy néz ki, hogy ismét teljes keretből válogathat, s ez befolyásolhatná a somogyi rangadó kimenetelét?

- Természetesen igen, de mégsem állhat valamennyi játékosom rendelkezésre, mert Németh Norbert az Újpest ellen gólt szerzett, jól játszott - aminek természetesen nagyon örülünk -, s Glázer Róbert közölte, hogy Sopronban ismét kezdőemberként veszi számításba, így valószínű, hogy nélkülözni kell őt. Aztán Hévízen Kovácsevics "besárgult", így rá sem számíthatok.

Az alábbi csapatot tervezem pályára küldeni: Németh V. - Soós, Szabadi, Bozsó - Farkas, Máté, Sallai, Duli (Maximics) - Torghelle, Reinaldó, (Ábrahám) Búzás. Csere: Molnár, Nokta, Piri, Latyák.

Ivusza

fel

Teljes a termek kihasználtsága

A Marcali Városi Sportcsarnokban csak jövő februárban lesz üres hely, Marcalinak és környékének a városi sportcsarnok 1993-as átadásáig nem volt szabványméretű tornaterme. A helyi iskolák kisméretű termei a minőségi sportnak és az iskolai testnevelésnek sem biztosítottak megfelelő lehetőséget.

Ez volt a sportcsarnok építésének életre hívója. Marcali A létesítmény működése a kezdetektől bevált rend szerint történik - mondta Kiss László, a Csarnok Kft ügyvezetője. Reggel 6 órától 22 óráig folyamatos a nyitva tartás. Ebben az időpontban áll a lakosság rendelkezésére a szauna és a kondicionáló terem is.

Reggel 8 órától délután fél 3 óráig a két általános iskola, valamint a gimnázium testnevelés óráinak ad helyet az intézmény.
Az általános iskolások közlekedését az iskola és a sportcsarnok között szerződés szerint a Csarnok Kft segíti saját autóbuszával.

Délután fél 3 órától 17 óráig az Utánpótlás-nevelési Központ, illetve a Marcali Focisuli fiataljaié a sportcsarnok. A Marcali VSZSE csapatai délután 5 órától kapnak edzési lehetőséget.

A kézilabda és a kosárlabda együttes felkészülése 20 óráig foglalja le a termet.

Heti egy alkalommal az Amatőr Teremlabdarúgó Bajnokság mérkőzéseit rendezik, általában péntekenként 17 órától 21 óráig.

Este 20 órától a szabadidősporté a főszerep. Naponta a helyi közösségek foci és kosárlabda csapatai egészen 22 óráig jöhetnek a sportcsarnokba.

Ha valamilyen csoport időpontot kérne, legközelebb 2002. februárjában tudnánk lehetőséget biztosítani - mondta az ügyvezető -, gyakorlatilag a sportcsarnok kihasználtsága 100 százalékos.

Ugyanez a helyzet az általános iskolákban is. A Noszlopy Gáspár Általános Iskola harminckét osztályába 695, a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola húsz osztályába 450 tanuló jár. Az iskolák csak az esti időpontokban tudják kiadni a tornatermet, ekkor asszonytorna, asztalitenisz, kosárlabda és foci szerepel a programban.

A középiskolákban sem kedvezőbb a helyzet. A Marcali Szakképző Iskola tizenöt osztályába 380 diák jár. Délután 6 óráig az iskoláé a terem. Az esti órákban itt készülnek a Marcali Kiokusin Karate Szervezet karatékái, illetve aerobik és labdarúgó-foglalkozásokat tartanak.

Akik télen teremben keresnek mozgási lehetőséget, jobb ha csatlakoznak valamelyik, már működő csoporthoz.

Samu László

fel

Hétvége a sportpályákon

PÉNTEK
Kosárlabda
NB II, Délnyugati csoport - férfiak:Bonyhádi KC-Marcali VSZSE. Bonyhád, sportcsarnok, 19 óra.

Kézilabda

XIX. Eötvös Kupa IV. korcsoportos leány kézilabdatorna (16 csapat részvételével). Csurgó. Nagyváthy János Középiskola tornacsarnoka - csoportmérkőzések 8.50 órától.

Eötvös József Általános Iskola tornacsarnoka - csoportmérkőzések 8 órától; keresztmérkőzések 13.50 órától; bronzmérkőzés 16.20 órakor; döntő 16.45 órakor. Eredményhirdetés, díjkiosztó: (várhatóan) 17.30 órakor.

Részt vevő csapatok - "A" csoport: Pécsi TÁSI; UKSE Szekszárd; Szombathelyi Sportiskola; Csurgó, Eötvös József Általános Iskola. "B" csoport: Lenti; Nemesvá-mos; Nagyatád, Babay József Általános Iskola; Marcali, Noszlopy Gáspár Általános Iskola. "C" csoport: Csákvár; Siklós, Hajdu Általános Iskola; Siófok, Vak Bottyán Általános Iskola;Marcali, Mikszáth Kálmán Általános Iskola. "D" csoport: Kocsola; Hosszúhe-tény; Mesztegnyő; Csurgó, Nagy-váthy János Középiskola.

SZOMBAT

Kézilabda

NB I, női "B" csoport - 10. forduló:
Marcali VSZSE-Bp. Óbudai Goldberger SE. Marcali, városi sportcsarnok, 17 óra. (Ifjúsági mérkőzés 15 órakor.)

Országos serdülő leány kézilabda-bajnokság - Délnyugati csoport:

Kocsola SE-Marcali VSZSE. Dombóvár, sportcsarnok, 9 óra.

VASÁRNAP

III. korcsoportos leány kézilabdatorna (hat csapat részvételével) - első játéknap.

Marcali, városi sportcsarnok. Mérkőzések: 9 órától.

Részt vevő csapatok: Balaton-földvár; Balatonszárszó; Taszár; Nagyatád, Árpád Fejedelem Általános Iskola;Marcali, Noszlopy Gáspár Általános Iskola; Marcali, Mikszáth Kálmán Általános Iskola.

fel

Kispályás teremlabdarúgó-bajnokság

MARCALI BAJNOKSÁG

A 6. forduló eredményei:
Öregfiúk-Önkormányzat 3-0; Tóth-Tranz-Szőlőskert Étterem 4-1; Nevada Bár-Rallye Cross Team 3-2; Helvécia Étterem-Mikszáth BK 2-1; Takács Sütö-de-Boronka 5-1.

(A 7. forduló mérkőzéseit pénteken 17 órától játsszák a marcali városi sportcsarnokban.)

Folytatás az NB I. B-ben

Sok szurkoló érdeklődött, hogy miként lesz az NB I. B-s labdarúgó-bajnokság folytatása az alapszakasz zárása végén. Nos, a befejezés után az első hat és a hátsó hat helyezett csapat külön viaskodik majd a helyezésekért.

A felső házban természetesen az NB I-be kerülést eldöntő első helyért küzdenek majd nem mindennapi izgalmak közepette az együttesek. Voltaképpen mind a hat oda kerülőnek lehetnek reményei, hiszen ott még tíz mérkőzésen lehet gyűjtögetni a pontokat.

Az első hat helyezett (a 7-12. is) az egymás elleni eredményeket viszi magával. A Lombard minden bizonnyal ott lesz az első hatban, hiszen Százhalombattával, a Hévízzel és a Celldömölkkel otthon, a Dorog FC-vel és a Kaposvárral pedig idegenben mérkőzik. Egyébként az első hat helyezett kiléte már véglegesnek tűnik. A sorsolás alapján csupán a Hévíz, esetleg a Bükfürdő tűnik veszélyesnek a közéjük ékelődésbe.

A csapatok hátra lévő ellenfelei (a jelenleg első hatban lévők), Celldömölk: Lombard FC (idegenben). Marcali: Pécs (otthon), Siófok (o). Siófok: Marcali (i), Pécs (i). Kaposvár: Pécs (o), Lombard FC (o). Lombard FC: Celldömölk (o), Kaposvár (i). Pécs: Kaposvár (i), Marcali (i), Siófok (o).

Amennyiben a Lombard megnyeri két meccsét, akkor 14 ponttal a Celldömölk mögé zárkózhat. Ebben az esetben a mérkőzések várható eredményeit kalkulálva a tatabányaiaknak maximum három pont hátránya lehet a Marcalival szemben a rájátszásban.

A csapatok hátra lévő ellenfelei (a jelenleg 7-12. helyen állók egymás elleni meccse), Százhalombatta: Bükfürdő (o). Pápa: Bükfürdő (i). Hévíz: Dorog (i), Nagykanizsa (o). Bükfürdő: Nagykanizsa (o), Pápa (o), Százhalombatta (i), Dorog (o). Nagykanizsa: Bükfürdő (o), Hévíz (i). Dorog: Hévíz (o), Bükfürdő (i).

A dorogiaknak csak akkor lehet esélyük a bennmaradásra, ha a két mérkőzésükön nyernek.

Péntek Sándor

fel

KÉZILABDA.

A marcali Utánpótlás-nevelési központ által szervezett Mekito leány negyedik korcsoportos kézilabda-bajnokság első fordulójának Kéthely adott otthont.

Játékvezetők: Bohár-Gágó(Marcali)

Mesztegnyői Általános Iskola-Kéthelyi Általános Iskola 11-2,
Noszlopy Gáspár Általános Iskola Marcali-Balatonszárszói Általános Iskola 17-11,
Mesztegnyői Általános Iskola-Noszlopy Gáspár Általános Iskola Marcali 14-9, Balatonszárszói Általános Iskola-Kethelyi Általános Iskola 15-10. (mg)

fel

Marcali vendége volt Béres Alexandra és csoportja

A marcali kézilabda mérkőzéseken gyakran találkozhatunk a magyar fitness élmezőny legújabb versenyzőjével Tóth Cecíliával. A Marcali VSZSE edzőjének lánya szinte minden találkozón biztatja a somogyi lányokat.

- Évekkel ezelőtt éppen a kézilabda mérkőzés szünetében mutatkozott be a marcali közönségnek. Emlékszik még erre a szereplésre?
- Természetesen. Egy junior verseny előtt Marcaliban mutattam be először a versenygyakorlatomat. Az ilyen szereplési lehetőségek, a kapcsolatteremtés a közönséggel ugyanolyan fontosak, mint maga a verseny.

- Mi történt azóta ?
- Az Egyesült Államokban tanultam, az idén érettségiztem Texasban. Hazatérésem óta újra Béres Alexandrának dolgozom. Jelenleg a fitness szinte kizárólagosan kitölti minden időmet. Október közepén az első felnőtt versenyemen ötödik helyezést értem el a magyar bajnokságban.

- Rendszeres szereplője a szépségversenyeknek. Zala megyében egy második és egy hatodik helyezést sikerült megszereznie. Jövő évi terveiben is szerepel a szépségverseny?
- A fitness és a szépségverseny nem idegen egymástól, A fitness versenyeken is nagyon fontos a belső kisugárzás, amely szerintem a szépség versenyeken is elengedhetetlen. Ettől függetlenül az idén vettem részt utoljára a szépségversenyen, mert a fitnessben mindent megtaláltam, teljesnek érzem az életem.

Tóth Cecíliának nagy szerepe van abban, hogy az idei Marcali Nemzetközi Kiállítás és Vásár egyik sztárvendége a sportág királynője, Béres Alexandra és csoporta volt. Az egykori világbajnoknő a fergeteges showműsor után szívesen állt a Somogy Sportja rendelkezésére.

- Szívesen járjuk az országot, és szereplünk egészségnapokon, illetve sportcsarnok megnyitó ünnepségeken is. Nagyon örülök, hogy sikerült mozgásra bírni a közönséget. Talán mindenki érzi, hogy szeretjük amit csinálunk, így ez számunkra nem munka, hanem szórakozás. A mai nap is bizonyítja, hogy az emberek szeretnének egészségesen élni, de sajnos nem mindig van rá lehetőségük.

-Mi lehet a titka annak, hogy Magyarországot fitness nagyhatalomként tartják számon?
- A magyar lányok sokkal előbb kezdik el a sportágat, mint
a külföldiek. Ez párosul a kitűnő képzéssel és a rengeteg munkával, így az eredmény a nemzetközi versenyeken is jelentkezik
Az elvégzett munkában hiszek.

Aki szereti amit csinál, és hajlandó áldozatokra is, az sikeres lesz.
Ez nemcsak a fitnessben van így, hanem az élet minden területén

(Samu László - Somogy Sportja 2001. november 20.)

fel

A férfi kosárlabda NB II Dél-nyugati csoportjában

Szekszárdon vendégszerepelt a Marcali VSZSE együttese. A somogyiak kilenc pontos vereséget szenvedtek.

Szekszárd-Marcali VSZSE 77-68
(21-15, 17-28, 21-19, 18-6)
Marcali VSZSE: Kovács G. (15/12), Tömösváry (19), Domonkos (14/9), Bo-rovszky (6), Bodor (5/3). Csere: Horváth P. (7/3), Csobod (2), Sziva (-), Tóth Z. (-). Vezetőedző: Várfalvi István.

A Szekszárdon rendezett mérkőzésen a hazaiak kezdtek jobban, majd a második negyedtől feljavult a Marcali és a harmadik tíz percben már tizenegy pontos előnyt szereztek. A befejezés azonban Szekszárdnak sikerült jobban.
A végjátékban a somogyi együttes elfáradt, különös, ebben az időszakban hiányzott az írányító Sebestyén tapasztalata, így a tolnaiak fordítani tudtak és megérdemelten nyerték a mérkőzést.

Samu

fel

Barátságos vetélkedők Barcson

Hatodik alkalommal rendezték meg a határ menti településen a Dél-somogyi városok sportnapját. A házigazdák az önkormányzati dolgozók mellett a gyermekeknek és a labdarúgást kedvelőknek is szerveztek programot.

Barcs

A Dráva-völgye sportcsarnokban a házigazdák mellett a Nagyatádról, Csurgóról, Barcsról és Kaposvárról is érkeztek résztvevők. A hagyományos sportnapot a barcsiak testvérvárosából, a horvátországi Viroviticából érkező küldöttség avatta nemzetközivé.

Az önkormányzati labdarúgótornát Nagyatád csapata nyerte, amely a döntőben 3-2 arányban verte a marcali gárdát. A harmadik helyért a csurgóiak a horvátokkal csatáztak. A somogyiak végül 2-0-ra kaptak ki. A kaposvári együttes az ötödikként, míg a barcsi gárda a hatodikként fejezte be a küzdelmeket.

A gyermek sportvetélkedő végeredménye: 1. Berzsenyi Általános Iskola (Kaposvár), 2. Árpád és Babay iskola közös csapat (Nagyatád), 3. Eötvös József Általános Iskola (Csurgó), 4. Arany János Általános Iskola (Barcs), 5. Noszlopy Gáspár Általános Iskola (Marcali). Ebben a programban Virovitica nem indított csapatot.

A kispályás labdarúgótornán a döntőben 1-0-ra nyerő barcsiak diadalmaskodtak. A második helyen a csurgóiak végeztek a bronzmeccsen 1-0-ra nyerő horvátok előtt. A negyedikként záró kaposváriak a Nagyatád és a Marcali csapatait előzték meg.

A jól sikerült sportnap végén a szervezők valamennyi résztvevőt vendégül látták.

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002