Labdarúgó NB I/B - 16. forduló

A legutóbbi, Kaposvári Rákóczi FC elleni hazai döntetlennel tovább tartja második helyét az Industrie FC Marcali NB I "B" csoportos labdarúgó-csapata. Holnap Bükfürdőn kell újra bizonyítani.

- Az egy héttel ezelőtti somogyi rangadó az a mérkőzés volt, ahol a hazai csapat három szabályos gólt is szerzett, mégsem tudott nyerni - mondta Menczeles Iván, az Industrie FC Marcali edzője. - Nem a védelmünk volt a hibás, hanem egyértelműen az inkorrekt, rosszindulatú játékvezetői ténykedés, amellyel megfosztottak bennünket a három ponttól.

Ha ellenőri jelentés alapján játékost el lehet tiltani, akkor Tóth Sándor asszisztenst a videófelvétel tanúsága szerint minősíthetetlen működése miatt jó időre mellőzni kellene a labdarúgópályák környékéről...

A holnapi mérkőzésről anynyit; valóban gyengébben kezdett a büki együttes, ettől függetlenül jól felkészült csapat. Az utóbbi mérkőzéseken elért eredményeik - Kaposvárról, Hévízről és Tatabányáról is ponttal térhettek haza - azt bizonyítják, hogy igenis számolni kell velük.

Erős a játékosállományuk; Varga kitűnő kapus, aztán ott van a hátsó sorban Jagodics, aki mögött jó pár NB I-es mérkőzés van, vagy a rutinos középpályás Tóth Miklós, s nem utolsósorban a fiatal Kőrösi András, aki Marcaliban a legkedvesebb játékosom volt, s remélem, hogy ígéretes jövő előtt áll.

Emellett négy szombathelyi kettős igazolású labdarúgóval is "gazdálkodhatnak". Ennek ellenére nyerni szeretnénk Bükön, de ha a játék úgy hozza, az egy ponttal is elégedettek lennénk.

- Összeállt már a kezdőcsapat?

- Továbbra is gondom, hogy Farkas még nem játszhat, s Kovácsevics sérülése sem jött rendbe, így rájuk nem számíthatok.

A várható kezdőcsapat: Németh V. - Bozsó, Szabadi, Soós (Latyák), Nokta - Máté, Sallai, Németh N. - Torghelle (Kozarek), Piri, Búzás. A kispadon Molnár M., Duli, Ábrahám, Maximics és Reinaldo foglal majd helyet.

Ivusza István

fel

A hétvége sport műsora:

PÉNTEK

Kosárlabda
NB II, Délnyugati csoport - férfiak:
Siókosár UK-JPTE DSE PEAC (Pécs). Siófok, Foki-hegyi Általános Iskola tornacsarnoka, 18.30 óra.
A Marcali VSZSE-Bonyhádi KC mérkőzést későbbi időpontra halasztották
SZOMBAT

Kézilabda
NB I, női "B" csoport - 8. forduló: Marcali VSZSE-Szombathelyi TK. Marcali, városi sportcsarnok, 17 óra. (Ifjúsági mérkőzés 15 órakor.)
VASÁRNAP

Labdarúgás
NB I "B" csoport - Nyugat (16. forduló): BTK Bükfürdő-In-dustrie FC Marcali. Bükfürdő, 13 óra. V.: Ákos Cs. (Gyarmati T., Máté M.).

Döntetlen a megyei rangadón

Industrie FC Marcali - Kaposvári Rákóczi 1-1 (0-1)
Marcali, 1500 néző V : Kiss B.

Marcali: Németh V. 6 - Latyák 5 (70. p. Kozarek 6), Soós 5, Szabadi 6, Nokta 5, Sallai 6, Máté 7, Buzás 6, Németh 6 (85. p. Duli), Torghelle 6, Piri 6 (62. p. Reinaldó) Edző: Menczeles Iván

Rákóczi: Balajcza 6 - Finta 6, Ulrich 5, Csík 6, Barna 5, Szabó 5, Nagypál 6, Tóth B. 5 (62. p. Pest R. 5), Marcsek 5 (67. p. Rajczi), Fülöp 7, Rob 6 (81. p. Tóth G.) Edző: Kiss László

Gólszerzők: Németh Norbert (64. p.) illetve Fülöp (15. p.)
Sárgalap: Nokta (60. p.) illetve Finta (8. p.), Tóth B. (17. p.)

Telt ház várta a csapatokat. Marcaliban már hetekkel a rangadó előtt megkezdődött a lélektani hadviselés, így felfokozott légkörben indult az összecsapás. A 7. percben Piri ment el a jobb oldalon, de 8 méterről az oldalhálót találta el.

A kaposvári válasz rögtön gólt hozott. Nagypál szöglete után Fülöp 5 méterről bólintott a bal sarokba (01). Két perc múlva a Marcali szöglet kis híján meghozta az egyenlítést. Buzás beadását a védők röviden fejelték ki, de Németh közelről a kapu fölé lőtt.

A 33. percben újabb Marcali pontrúgás után a kaposvári kapuba került a labda. Soós nagy erejű lövése még levágódott, Máté ismételt, és 10 m-ről a bal felső sarokba talált. Kiss Béla játékvezető, Tóth Sándor asszisztens jelzése után visszavonta a gólt.

Tíz perc múlva újra Tóth Sándor volt a főszereplő. Piri baloldali beadását Balajcza a saját kapujába ütötte. A partjelző most is jelzett, és Kiss Béla játékvezető most is érvénytelenítette a Marcali találatát.

A második játékrész Fülöp és Rob perceivel kezdődött. Kétszer egymás után zavarba hozták a hazaiak védelmét, de a befejezés nem sikerült.

A 62. percben Máté jobb oldali beadását a csereként beállt Kozarek ügyesen passzolta Buzásnak, aki Németh Norbertet hozta helyzetbe és a középpályás közelről megszerezte a hazai csapat egyenlítő gólját.

Mindkét együttes győzelemre játszott és gólhelyzetek is adódtak. Előbb Buzás lövése zúgott el a jobb kapufa mellett, majd Fülöp dönthette volna el a mérkőzés sorsát, de közelről a kapufára fejelt.

Befejezésül Buzás szabadrúgását Kozarek centiméterekkel perdítette a kapu fólé. Közepes színvonalú, változatos mérkőzésen a játékvezetők ezúttal a rangadó szintje alatt teljesítettek és a nagy téten kívül talán ennek is köszönhető, hogy a látványos játék ezúttal elmaradt.
(Samu László)

fel

Nyilatkozatkosár

A MÉRKŐZÉS ELŐTT:

Kiss László, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője:-Egész héten teljes erőbedobással dolgoztunk, a játékosok tudják a feladatukat, remélem, nem lesz semmi gond és hozzuk a meccset.

Prukner László: -A közelmúltban kétszer is megnéztem a Marcali egy-egy mérkőzését, úgyhogy nemcsak Menczeles Iván ismerheti az ellenfelét, hanem mi is ismerjük őket. Remélem, nem tudnak majd meglepni minket.

Molnár István, a Marcali ügyvezető elnöke: -A pörkölt kész, a meccs után hozzálátunk, hogy elfogyasszuk, és ha netán ma kikapna a csapat, akkor sem keserű szájízzel fogjuk megenni. A csapat teszi a dolgát, nálunk nincsenek irreális célok és eredménykényszer, ha becsúszik egy-egy rosszabb eredmény, nem vesszük azonnal az edző fejét. Szerintem ma egyébként teltház lesz a somogyi rangadón.

A MÉRKŐZÉS SZÜNETÉBEN:

Jéger Imre, a Kaposvár egykori játékosa: -Nem igazán tetszik a mérkőzés, sok az adok-kapok, inkább a küzdelem dominál, semmi különöset nem látok, ami rangadóra engedni következtetni. Kaposvári győzelemben bízok, de többet kellene passzolni és járatni a labdát.

Id. Kiss Ernő, kaposvári szurkoló: -Egyelőre azt látom, hogy a Fülöp futballozik, a többiek csak akarnak. Ő eldöntheti a meccset, ebben a mezőnyben kivételesen képzett, de a kaposvári védelem kissé bizonytalan. Bízom a Rákóczi győzelmében, remélem, a védelem nem hoz össze egy gólt.

A MÉRKŐZÉS UTÁN:

Szilvási József, a Kaposvári Rákóczi ügyvezető elnöke: -Végső soron igazságos a döntetlen, úgy láttam, a kaposvári támadásokban nem volt elég átütőerő, és sajnos a cserék sem tudtak minőségi javulást hozni a játékban. Az örömteli, hogy a csoportban az első hat helyezett közül három somogyi, ezek bármelyike akár meg is nyerheti a bajnokságot.

Rendkívül összetömörült a mezőny, minden pont aranyat ér. Én nagyon féltem már a meccs előtt, hogy ez a derbi döntetlen lesz. A vitatott szituációról csak annyit, hogy a bíró kissé későn reagált a partjelző intésére, de beszéltem az ellenőrrel az imént, nem hibázott, a késlekedése okozta a parázs hangulatot.

Kiss László: -Ha nem ilyen helyzetben lennénk, azt mondanám, elégedett vagyok a csapattal, hiszen a második helyezett otthonából hoztunk el egy pontot. Most azonban minden pont számít, ha tényleg fel akar kerülni a csapat, így azt mondom, győzni kellett volna, és erre meg is volt az esély.

Sajnos, a gólnál a védelem több tagja is hibázott, és Balajczán is végig érződött a feszültség. Szomorú Tóth Balázs súlyosnak látszó sérülése is, úgy látszik, hozzá kell szoknom, hogy valaki úgyis mindig kidől a sorból. Fülöp már sokadszor szerez fontos találatot, sajnos a többi támadó ezúttal is adós maradt a góllal.

Menczeles Iván, a Marcali vezetőedzője: - Rangadó volt a javából, sajnos, a játékvezető két góltól fosztott meg bennünket. Érthetetlen volt a mai bíráskodás, de azt hiszem bebizonyítottuk, hogy a Kaposvárnak továbbra is számolni kell velünk, mert még utol nem értek bennünket. Küzdöttünk, ráadásul mi játszottuk a futballt, mezőnyfölényben voltunk, sajnos, ma döntetlenre tellett, lesz majd jobb is. A csata szerintem sportszerű és férfias volt, igazi küzdelem, szerencsére a szünetben sikerült rendet tenni a fejekben, és megnyugtatni a játékosokat.

Fülöp Zoltán, a Kaposvár góljának szerzője: - Egyáltalán nem vagyok elégedett az egy ponttal, igaz, hogy a Marcali mezőnyfölényben játszott, de kevés igazi helyzetet dolgoztak ki. Sajnálom, hogy a kapufáról nem befelé pattant a fejesem, talán azzal nyerhettünk volna. Úgy látszik, most ilyen döntetlen szériát fogtunk ki, a jövő héten a Siófok ellen egyértelműen győzelmet várok.

K. E.

fel

Marcali VSZSE - Pécsi EAC-PIKKER 30-32 (16-15)

Marcali, 300 nézo. V.: Babiczky-Marczinka.

Marcali VSZSE: Kerner - UTASI 8, Müller 1, Balogh M., Mészáros 3, KOVÁCS J. 7 (3/3), Milinte 3. Csere: BÖDÖR (kapus), TÓTH M. 6, Peringer 2. Edzo: Tóth István.

PEAC: TAKARÓ - Somlai 3, Savanyú, KISS 10, Tomasovics 3, SZÉKELY 3, Klász 2. Cs.: Veress (kapus), Suga 5, BALOGH 6. Edzo: Danyi Gábor.

Büntetok aránya: 3/3 illetve 5/4. Kiállítások aránya: 2 kétperces illetve 4 kétperces.
A mérkozés alakulása: 2. p. 0-2, 7. p. 3-3, 28. p. 14-13, 50. p. 27-26, 53. p. 28-31.

Aligha bánta meg, aki szombaton a kézilabda mérkozést választotta Marcaliban. Az NB I/B. nyugati csoportjának rangadója, szikrázóan kemény, de sportszerű összecsapást hozott. Két elszánt csapat, kitunő egyéni teljesítmények, öteletes, gyors játék mindkét oldalon.

A találkozón időnként élvonalbeli szintű játékot láthattunk- Szinte számolatlanul találtak a kapuba a csapatok, pedig mindkét oldalon rendkívül jó kapusteljesítmény nehezítette a mezőnyjátékosok dolgát. A 62 gólon kívül tizenhétszer a kapufát találták el a lányok, ebben a hazaiak jártak az élen, 11 balszerencsés találattal.

A találkozó végére az addig jól muködő játékvezetoi páros idegileg elfáradt, és több esetben is fordított ítélettel borzolta a kedélyeket. A véghajrában a döntő pillanatokban kevesebbet hibázó vendégeknek, a szerencse is kellett a bajnoki pontok megszerzéséhez.

Tóth Mária (a Cornexi kettos igazolású junior válogatott átlövője): Elsősorban a mi hibánk, hogy nem tudtunk nyerni a fantasztikus közönségünk előtt. Ezúttal győzelmet engedtünk ki a kezünkből.

Tóth István: Játékos-állományunk erősödött, viszont a három éve együtt játszó pécsiek még egységesebbek. ha csak egy hétig ebben az összetételben gyakorolhattunk volna, aligha távoztak volna a vendégek győztesen Marcaliból.

Danyi Gábor: - Higgadtan és éretten kézilabdáztunk, akkor játszottunk jól, amikor kellett.

(Samu László)

fel

Labdarugás:

Megye III.

Somogyjád-Marcali 3-1
ifi: Somogyjád-Marcali 3-7

Megosztoztak a pontokon

Marcali IFC-Kaposvári Rákóczi-Contimex 1-1 (0-1) Bár kaposvári szempontból jól indult a mérkőzés, a végén nem sikerült a visszavágás. A két fél első ízben találkáik során megosztozott a pontokon. A marcaliakat nem ez bosszantja, ők úgy ítélték meg, hogy vendégeik mintha "többen" lettek volna a pályán.


Az Industrie FC Marcali együttesének hálóőre, Németh Viktor hárít a somogyi rangadón

Közvetlenül a mérkőzés előtt a marcaliak kénytelenek voltak változtatni az összeállításon, mert a bemelegítésnél Kovácsevics megsérült, s Nokta került a helyére.

A mérkőzést 1 perces gyászszünet előzte meg, a héten elhunyt idősebb Virág Béla, volt Marcali labdarúgó emlékére.

Mindkét oldalon egy-egy helyzettel indult a mérkőzés, ám nem sokáig kellett várni a vendégek vezető góljára sem, mert a 15. percben a bal oldalról Nagypál által belőtt szögletet Fülöp magasra felugorva az elalvó hazai védők mellett a bal kapufa mellett a sarokba fejelte (0-1).

A 28. percben Fülöp viharzott el a bal oldalon, egy csellel becsapta Soóst, és nagyszerű labdát tálalt a középen felfutó Marcsek elé, de az eléje futó Németh kapus menteni tudott.

A 31. percben megrezdült a vendégek hálója is Máté révén, de Kiss Béla játékvezető sípja közbeszólt.

A 42. percben ismét Kiss Béla és segítője, Tóth Sándor volt a főszereplő, amikor Piri cselezett a bal oldalon, majd az alapvonal közeléből kapura lőtt és Balajcza kapus kezéből a hálóba pattant a labda.

A játékvezető gólt ítélt, de Tóth Sándor jelzésére óriási meglepetésre azt visszavonta. Hosszú percekig tartó füttykoncert kísérte az ítéletet.

Szünet után nem sokkal ismét Fülöp labdáját Rob nagy helyzetben 3 méterről nem találta el. Az 53. percben az elemében levő Fülöp ismét jó labdát tálalt középre, és Rob lövése 20 méterről alig kerülte el a bal alsó sarkot. A 64. percben egyenlített a Marcali.

Egy jobboldali támadás után Búzás Németh Norbert elé továbbított, aki laposan a kapu közepébe talált (1-1). Az utolsó 10 perc nagy izgalmak közt telt el. A vendégek több szögletet is lőttek, de az eredmény már nem változott.

A megyei rangadó nagy harcot és küzdelmet hozott, igazán jó játékot viszont nem. A látottak alapján az eredménnyel mindkét csapat elégedett lehet.
A mezőny legjobbja a ferencvárosi Fülöp Zoltán volt, aki nagyon harcos, igazi csatár erényeket csillogtatott meg. Gyors volt, kiismerhetetlenül cselezett, többször könnyedén fordult le védőiről. Szép gólt fejelt, s az őrzőjével Soóssal vívott párharcokat rendre ő nyerte meg

Nem javult az egymás elleni mérleg A Siófok Tatabánya elleni győzelmével a Marcali-Rákóczi mérkőzésnek még nagyobb lett a tétje, hisz bármelyik csapat győzelme esetén csökkenthette volna hátrányát az éllovassal szemben, s így talán a merészebb álmokat szövögető kaposváriak részére kínálkozott kedvező lehetőség a felzárkózáshoz. Ezzel viszont nem tudtak élni, így a tabellán sem kerültek feljebb, sőt a siófok is megelőzte őket.

fel

Így játszottak

Marcali, 1600 néző. V.: Kiss B. (Móricz, Tóth S.).

Marcali: Németh V. - Latyák, Szabadi, Soós, Nokta - Máté, Németh N., Sallai, Búzás - Torghelle, Piri. Vezető edző: Menczeles Iván.

Rákóczi: Balajcza - Finta, Szabó M., Csík, Barna - Ulrich, Tóth B., Nagypál, Marcsek - Rob, Fülöp Z. Vezető edző: Kis László.
Csere: Piri helyett Reinaldo a 62. percben, Tóth B. helyett Pest a 62. percben, Marcsek helyett Rajczi a 67. percben, Latyák helyett Kozarek a 70. percben, Rob helyett Tóth G. a 81. percben, Németh N. helyett Duli a 85. percben.
Sárga lap: Finta 8. perc, Tóth B. 17. perc, Nokta 60. perc.
Szögletarány: 4:7 (2:3)

Jók: Búzás, Máté, Torghelle, illetve Fülöp Z., Nagypál, Marcsek.

Menczeles Iván: - Amit vártam, azt kaptam. Küzdöttünk, hajtottunk, jobban játszottunk ellenfelünknél. A labdarúgást mi játszottuk, de úgy érzem ma minimum két emberrel többen volt az ellenfél a pályán, akik olyan dolgokat műveltek, amit én még labdarúgó pályán nem láttam. Két gólt - miután már a hálóban volt a labda - nem adtak meg javunkra.

Kiss László: - Kitűnő játékvezetés, köszönet a Ferencvárosnak.

Ivusza István

fel

Hat csapat még veretlen

Opel-Fag kupa megyei kosárlabda-bajnokság

Az alapszakasz harmadik fordulóját rendezték meg az Opel-Fag kupa 2002 Somogy megyei férfi kosárlabda-bajnokságban. A Fundamenta "A" csoportban biztosan őrzi veretlenségét a Honda Lucz KK és a Cifa-Injektor csapata

Marcali VszSE II.-Cifa-Injektor KK 75-104 (20-27, 17-25, 23-21, 15-31)
Vezette: Pestality Cs., Fekete Á.
Legjobb dobók: Csobod (22), Horváth P. (16/3), Juhász (12), Kiss K. (10/6), illetve Fonai T. (31/6), Váli (24), Soós (21), Birkás (16).

Így folytatják
SZOMBAT (november 17.)

Fundamenta "A" csoport (Kaposvár, Eötvös Loránd Műszaki Középiskola):
Toyota-Meló Diák KK-Klíma-Vill KKK ifi 9.30 óra; Cifa-Injektor KK-Karg Autó TKK 11 óra; Vízcoop Henger-Seat Zsille Hurrikán KK 12.30 óra; Honda Lucz KK-Marcali VszSE II. 14 óra.

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002