Marcali - PEAC 30-32 (16-15)

Női kézilabda NB I. B. Marcali, 400 néző. V.: Babiczky, Marczinka.

PEAC: TAKARÓ - Somlai 3, Savanyú, KISS 10, Tomasovics 3, SZÉKELY 3, Klász 2. Cs.: Veress (kapus), Suga 5, BALOGH 6. Edző: Danyi Gábor.

Első osztályú támadójátékot mutattak be a csapatok. Látványos, gólokban gazdag találkozót vívott a dél-dunántúli rangadón a két feljutásra esélyes gárda, a végén talán a nyugalom és a nagyobb rutin döntött a vendégek javára.

Danyi Gábor: - Higgadtan és éretten kézilabdáztunk, akkor játszottunk jól, amikor kellett.

Kemény csatát vár az edző

Vasárnap 13 órakor játsszák a nagy érdeklődéssel várt Industrie FC Marcali-Kaposvári Rákóczi FC NB I "B" csoportos labdarúgó-rangadót. Marcali Két héttel ezelőtt a Lombard FC Tatabánya elleni hazai mérkőzéssel minden bizonnyal az idény legnehezebb mérkőzés-sorozata kezdődött el az Industrie FC Marcali számára.

Vasárnap újabb rangadó következik Marcaliban: a második helyen álló hazaiak az őket üldöző Kaposvári Rákóczi FC-t fogadják. Igazi presztízscsata várható, hiszen a marcaliak eddigi mérlege pozitív a megyeszékhely csapata ellen, akiket bizonyára még külön is fűt az augusztusban Kaposváron elszenvedett kiütéses 7-2-es vereség.

- Óriási küzdelmet láthatnak majd a szurkolók; az a csapat fog nyerni, amelyik jobban rá tudja erőltetni az akaratát a másikra, és a küzdeni tudáson felül még valami pluszt is hozzá tud tenni a játékhoz - mondta Menczeles Iván, az Industrie FC Marcali edzője. -

Jókor jött a celldömölki vereség; úgy gondolom, felébresztett bennünket, hogy van még bőven hiányosságunk. Ezt csak akkor tudjuk pótolni, ha még több akarattal és lelkesedéssel fogunk játszani. Ha a pozitív mérlegünket továbbra is tartani szeretnénk, akkor meg kell sokszorozni az erőnket a somogyi rangadón.

Több olyan játékos is van a csapatunkban, akik korábban a megyeszékhelyen játszottak, de vagy nem tartottak rájuk igényt, vagy pedig nem tudták őket visszacsalogatni. Nálunk bizonyították, hogy számolni kell velük.

Három esélyes a holnapi rangadó, de nagyon bízom abban, hogy sportszerű mérkőzésen le tudjuk majd győzni kaposvári ellenfelünket. A múlt heti celldömölki fiaskót ki kell javítanunk; ezzel tartozunk lelkes közönségünknek, s kárpótolni akarjuk őket.

- A Lombard FC ellen bevált az "egycsatáros" taktika, bár a győzelmet így is csak egy pontrúgásból csikarták ki. A celldömölki mérkőzésen viszont csak vergődött a csapat ugyanebben a felállásban. Tervez-e változást az összeállításban, s a taktikában?

- Nem az a lényeg, hogy hány csatárt rajzolunk fel a táblára, hanem az, hogy a támadásainkban lesz-e kellő átütő erő, hogy menynyit tudunk majd futni labdával és anélkül, s hogy mennyire fogunk felérni a támadások befejezésére.

Mivel két eltiltottunk van - a Celldömölkön kiállított Farkast három mérkőzésre "meszelték" el, Bozsó pedig a harmadik sárga lapját is begyűjtötte -, így kényszerből is változtatnunk kell az összeállításon.

Az Industrie FC Marcali várható kezdőcsapata: Németh V. - Latyák, Szabadi, Soós, Kovácsevics - Máté, Németh N. (Sallai), Duli - Piri, Reinaldo, Buzás.
A kispadon Molnár M., Ábrahám, Maximics és Nokta foglal majd helyet bevetésre készen.

Ivusza István

fel

Hétvége a sportpályákon

PÉNTEK

Kézilabda
Országos serdülő leány kézilabda-bajnokság - Délnyugati csoport:
Varga TransFer UKSE Szekszárd-Marcali VSZSE. Szekszárd, Palánki Sportcsarnok, 16.45 óra.

SZOMBAT

Kézilabda
NB I, női "B" csoport - 7. forduló:
Marcali VSZSE-JPTE DSE PEAC (Pécs). Marcali, városi sportcsarnok, 17 óra. (Ifjúsági mérkőzés 15 órakor.)

VASÁRNAP

Kosárlabda
Országos kadett fiú kosárlabda-bajnokság (hat csapat részvételével).
Marcali, városi sportcsarnok. Mérkőzések: 9 órától.
Részt vevő csapatok: Paksi Atomerőmű SE, Dombóvári VMSE, PVSK-TÁSI, Kaposvári Sportiskola, Siókosár UK és Marcali UK.

Labdarúgás
NB I "B" csoport - Nyugat (15. forduló): Industrie FC Marcali-Kaposvári Rákóczi FC. Marcali, 13 óra. V.: Kiss B. (Móritz L., Tóth S.).

Fenyő Gábor

fel

A marcali városi kispályás teremlabdarúgó-bajnokság

A marcali városi kispályás teremlabdarúgó-bajnokság nyitófordulójának eredményei:

Szőlőskert-Rallye Cross Team 3-2; Önkormányzat-Tóth Tranz 2-2; Takács Sütöde-Vén FSZK 3-1; Öregfiúk-Mikszáth BK 3-2; Nevada Bár-Helvécia Étterem 6-0.

2. forduló jában a következő eredmények születtek.
Helvécia Étterem - Szőlőskert 0-5; Nevada Bár - Önkormányzat 3-1;
Vén FSZK - Tóth Tranz 3-5; Öregfiúk - Boronka 2-2; Mikszáth BK - Kallye Cross Team 3-1.

(A 3. forduló mérkőzéseit pénteken játsszák a marcali városi sportcsarnokban. )

fel

Megyei sakk csapatbajnokság, 3. forduló

Marcali VSZSEKSE-Sefag Rt (Kaposvár) II. 4:6

Nem kis meglepetésre hazai környezetben maradt alul a Marcali VSZSE gárdája a KSE-Sefag Rt (Kaposvár) második csapatával szemben.
Az első három táblán: Bellán István-Fekete Lajos 0:1; Mánfay Máté-dr. Trapp Imre 1:0; Nádor Zoltán-Vadál Gábor 0:1.


A bajnokság állása:
1. AC Nagybajom 22 pont
2. B.berény-B.szertgyörgy 21 pont
3. KSE-Sefag Rt Kaposvár) II. 15,5 pont
4. Balatonszemesi KSE 14 pont
5. Fonyódi Petőfi SE 13,5 pont
6. Marcali VSZSE 12 pont
7. Somogyaszaló 9 pont
8. Lengyeltóti 7,5 pont
9. Szenna Pack Zselic SC II 5,5 pont

fel

Búzás Attila: Kispesten nem néztek a szemembe...

Az élvonal helyett Marcalit választotta

A magyar foci ugyan nem tartozik a nemzetközi élmezőnyhöz,
de az tagadhatatlan, hogy a sportág marcali történetének legfényesebb
fejezetét éppen most írják az Industrie FC labdarúgói.

Olyan formátumú játékost, mint Búzás Attila, a Kispest Honvéd kettős igazolású középpályása, pedig a legidősebb szurkolók sem láttak Marcaliban. Glázer Róbert, a KispestHonvéd jelenlegi vezetőedzője szerződéskötése után azonnal szerette volna kipróbálni Búzás Attilát, amikor jött a váratlan fordulat: a kitűnő középpályás nem akart a Borsodi Ligában szerepelni.

Búzás Attila saját kérésére érkezett kölcsönbe Marcaliba.

- Jól érzem magam itt, bíznak bennem, és fantasztikus hangulatú mérkőzéseket játszunk - vélekedik döntéséről a marcali játékmester. -Nem bántam meg a döntésemet.

-Az első osztályban is kitűnt képességeivel, így meglepő, hogy szívesebben játszik a második vonalban.

- Nem tudom pontosan, hogy mi volt a baj velem Kispesten, lehetőséget kaptam, de az edzőváltozás után a bizalom is elfogyott. A téli térdműtétemet követően ugyan felépültem, de két mérkőzésen összesen 12 perc játékidőt kaptam. Nem hittek nekem, és még csak arra sem méltattak, hogy a szemembe nézzenek és megmondják, hogy nem számítanak rám. Ezt nehezen tudom elfelejteni.

- Akkor tehát vége az NB I es karriernek?

- Azért az nem valószínű, egyenlőre a marcali mérkőzésekre koncentrálok. Itt is megtalálom azokat a célokat, amelyek motiválnak. Ha majd úgy döntök, hogy újra az élvonalban folytatom, nem biztos, .hogy a Kispest-Honvéd csapatát fogom választani. Igaz, a Manchester United-ben már aligha fogok szerepelni, de nem adtam fel a külföldi szereplés lehetőségét sem.

-Marcaliban eddig nem érte kritika?

- Egy korábbi marcali szakvezetőtől a Bük elleni 3-2-es győzelem után, amikor először voltunk listavezetők az NB.I/Bben, bőven kijutott a negatív megjegyzésékből. A leglényegesebb viszont az, hogy a szurkolóktól és a csapattársaimtól eddig csak elismerést kaptam. Az biztos, hogy az NB.I/B-s mérkőzéseken is ugyanolyan akarattal és motiváltan fogok pályára lépni, mintha az élvonalban játszanék.

(Samu László)

fel

CELLDÖMÖLK VSE Antok FC-Marcali FC 4-0 (1-0)

Gólok története:

Hegyi a 24. percben a jobb oldalról beívelt
labdát kapásból a balösszekötő helyéről, nyolc méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtte (1-0) .

Gajda az 58. percben a kapusról kipattant labdát hat méterről továbbította a kapu közepébe (2-0).

Gajda a 61. percben Sipos Norbert átadása után tíz méterről lőtt a hálóba (3-0) .

Hegyi a 77. percben egy középre ívelt labdát 12 méterről továbbított a kapu közepébe (4-0) .

A nyugati csoport rangadójának tétje rányomta bélyegét az első negyedórára. Mind a két csapat nagy becsvággyal lépett pályára, ezért több apró hiba csúszott a játékukba. A Celldömölk rendezte előbb sorait és így a 15. percben már gólt szerezhettek volna, de Germán Ferenc hiába ugrott ki a jobbösszekötő helyén, éles szögből leadott lövése után a kapu mellé szállt a labda.

A hazai csapat újabb kísérletezése azonban már gólt eredményezett, a 24. percben egy ragyogóan keresztbeívelt labdára Hegyi László jókor érkezett és biztosan lőtt a hálóba. A gól után sem változott nagyon a játék képe, mert jobbára a két tizenhatos között folyt a küzdelem.

A második játékrész elején egyenlítési lehetőséget hagyott ki a marcali együttes, amikor Kozarek András egy rövidre sikerült hazaadást elcsípett, de Szép Tamás a kapujából kifutva, lábbal mentett. Ezután nem sokáig kellett a hazai közönségnek várni az újabb celldömölki gólra. Három perc leforgása alatt eldöntötték a mérkőzés sorsát. hét, ragyogó kontratámadás végén sikerült bevenniük Németh Vilmos kapuját a celldömölki támadóknak.

Ezután teljesen beszorult a vendég csapat és hiába volt minden igyekezetük, nem tudták megakadályozni az egyre ötletesebben és tetszetősebben játszó hazaiakat az újabb gól megszerzésében. A celldömölki együttes a második félidőben nyújtott kitűnő teljesítménye alapján biztosan győzte le riválisát.

fel

Így játszottak

Celldömölk, 1200 néző. V.: Drucskó (László, Tamássy)

Celldömölk: Szép - Bodor, Kuglits, Hudák - Marius, Somorjai, Cseke, Sipos, Hegyi - Gajda, Germán. Vezetőedző: Pintér Attila.
Csere: Marius helyett Fodor a 62., Bodor helyett Szőllősi a 75.,
Germán helyett Tóbiás a 78. percben.

Marcali: Németh V. - Soós S, Szabadi, Kovácsevics - Bozsó, Máté, Sallai, Duli - Farkas, Kozarek, Buzás. Vezetőedző: Menczeles Iván.
Csere: Duli helyett Piri a 61., Kozarek helyett Reinaldó a 61., Sallai helyett Latyák a 83. percben.

Sárgalap: Marius (Sallait buktatta) a 40., Gajda (Németh V. támadásáért) az 54., illetve Bozsó (Gajda felrúgásáért) az 59., Buzás (labda elrúgásáért) a 75. percben.

Kiállítva: Farkas (Marcali) Hudákot hátulról buktatta a 79. percben.
Szögletarány: 6:3 (4:2)

Pintér Attila: - Tanult kollégám egy ízben inkorrekt módon nyilatkozott csapatomról, én ezt most nem teszem meg, mert nem szoktam az ellenféllel foglalkozni. Ami a mérkőzést illeti nagyon fegyelmezetten, a taktikai ' utasítások maximális betartásával játszottunk. Büszke vagyok csapatomra.

Menczeles Iván: - Megérdemelten nyert a Celldömölk, bár sokkal jobb csapat annál, hogy a játékvezetők két góllal is segítsék őket, ettől függetlenül gratulálok nekik.

(KISS ÁRPÁD)

fel

Kézilabda NBI /B

Győri ETO KC II.Marcali VSZSE 26-26 (10-9)

Győr, 200 néző. V.: Markó, Hargitai.
Marcali VSZSE: Kerer - Utasi 7, Müller 1, Balogh 4, Mészáros 5, Kovács J. 3 (I ), Milinte 3. Csere: Tóth M. 3, Pék E. Edző: Tóth István.
Kiállítások: 6 perc, ill. 16 perc.

Az első játékrészben a junior válogatottakkal felálló listavezető Győr kezdett jobban, és sokáig tartani tudta a 3 gólos előnyét. A félidő hajrájára többen is feljavultak a somogyi együttesben, és a szünetig egyetlen gólra faragták a hátrányukat.

A folytatásban szenzációs játékkal kezdett a Marcali, a kitűnő védőmunka után rendre eredményesen fejezték be a támadásokat. Ezzel a 38. percre már 4 gólos előnyt szereztek. Mindkét csapat hasonló stílusban védekezett, a Marcali 16 percet játszott emberhátrányban, míg a hazaiaknál mindössze három 2 perces büntetést adtak a játékvezeték. A befejezés előtt 40 másodperccel 1 gólos marcali vezetésnél Müller Márta a kapufát találta el, míg az ellentámadásból megítélt büntetőt a győriek biztos kézzel értékesítették.

Jók: Utasi, Kerner Balogh, Mészáros, Kovács J., Milinte.

Tóth István: - A listavezető otthonában nagyszerű sikernek tartom csapatom pontszerzését. Egy kis szerencsével a győzelmet is megszerezhettük volna.

fel

KOSÁRLABDA NB II - DÉL-NYUGATI CSOPORT

Marcali VSZSE-PEAC 70-81 (22-24, 14-21, 14-14, 20-22)

Egy somogyi csapat volt érdekelt a férfi kosárlabda NB II Dél-nyugati csoport legutóbbi fordulójában. A marcali gárda hazai pályán szenvedett vereséget pécsi riválisától. .

Marcali, 200 néző. V.: Frányó, Mihályfalvi.
Marcali VSZSE: Sebestyén (11/9), Bodor (27/9), Borovszky (6), Csobod (18), Horváth (4). Csere: Tóth Z. (2), Koma K. (2), Sziva (-), Horváth P. (-). Edző: Várfalvi István.

Két győzelem után hazai környezetben kapott ki a Marcali VSZSE legénysége. A kettős igazolású kaposvári fiatalok hiánya különösen a második negyedben érződött a somogyiak teljesítményén. Ekkor tízpontos előnyt szereztek a pécsi egyetemisták.

Később kétszer is felzárkóztak a hazaiak, de a döntő pillanatokban jobb megoldásokat választó vendégek végül magabiztosan nyerték a találkozót.
Jók: Csobod, Bodor, Sebestyén.

Samu László

fel

Megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság

Marcali csoport
Az (őszi utolsó előtti) 10. forduló eredményei: Szőlősgyörök-Bala-tonlelle SE II.-Somogybabod 1-4; Marcali Vállalkozók SE-Balaton-újlak 4-0; Táska-Somogyjád 1-2; Balatonfenyves-Balatonberény 1-3; Mesztegnyő-Ordacsehi 0-0; Horvátkút-Kiskorpád 2-3.

Így folytatják
Marcali csoport

VASÁRNAP

Az (őszi utolsó) 11. forduló párosítása (az elöl álló csapatok a pályaválasztók, a kezdési időpont 13 óra):
Balatonújlak-Szőlősgyörök (Nagy L.); Kiskorpád-Meszteg-nyő (Jakabfi); Ordacsehi-Balatonfenyves (Hoffer); Balaton-berény-Táska (Nyerki); Somogy-jád-Marcali Vállalkozók SE (Nyers); Balatonlelle SE II.-Somogybabod-Horvátkút (Nagy E.). - Az ifjúsági mérkőzések egységesen 11 órakor kezdődnek

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Kiskorpád 10 9 0 1 28 - 9 27
2. B.lelle II. 10 7 1 2 33 -14 22
3. S. jád 10 7 0 3 29 - 22 21
4. Marcali 10 5 2 3 20 -13 17
5. B.berény 10 5 1 4 23 -20 16
6. B.fenyves 10 5 1 4 21 -18 16
7. Táska 10 3 4 3 21 -22 13
8. Ordacsehi 10 3 3 4 20 -28 12
9. Sz.györök 10 3 2 5 20 -22 11
10. Mesztegnyő 10 1 3 6 15 -25 6
11. Balatonújlak 10 1 2 7 7 -23 5
12. Horvátkút 10 1 1 8 14 -35 4

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002